Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je vtipný, že tenhle film je natočený podle povídky z půlky 19. století. Očividně se některé věci zas až tak moc nemění. Chlápek, úspěšný, s pěkným baráčkem, krásnou ženou a dětmi, ale uzavřený ve stereotypu tak dlouho přemýšlí, jaké by bylo z toho zdrhnout, až z toho zdrhne. A současně pozoruje, co to udělá. Hodně mě bavily jeho komentáře a domýšlení si vět při odezírání ze rtů a taky ten bezdomovecký lifestyle, ke kterému ho to nutně vede. Snad jen ten konec bych si představoval trochu uzavřenější, ale co už. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Nezištnú pomoc a lásku z dobroty srdca vám skôr poskytne ten, kto ju sám veľmi potrebuje. V tomto prípade to boli postihnuté deti. Nádherná a pravdivá myšlienka a vo filme výborne komentovaná... Ale úprimne povedané, mám zmiešané pocity. Celý film, aj keď je to príbehovo dosť jednoduché a monotónne, sledujeme zaujímavý vývin udalostí okolo sledovania vlastného domu a rodiny z okienka garáže od naproti (inak to ako sa správali dcéry k tatkovi bolo dosť smutné), pričom realitu humorným spôsobom dopĺňajú vízie a rôzne variácie čo by bolo keby... Neveril by som, že niečo tak jednoduché ma bude baviť po celý čas. Navyše s blížiacim sa koncom sa stupňovala aj moja zvedavosť ako sa to nakoniec celé uzavrie. No a tu žiaľ padla kosa na kameň. Skončilo to práve v tom najzaujímavejšom čo ma teda riadne vytočilo. Ako chápem, že niekedy je treba niečo nechať aj na fantáziu diváka, no tu sa to moc nehodilo, niektoré veci bolo skrátka treba dokončiť a lepšie objasniť. Odpovede sa tu priam pýtali, škoda. Takto len lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Pod oknami Vášho domova..ale bez Vás...čo by na to Vaša rodina ? deti ? známi ? ... je to o slobode ľudského ducha ? pristihol som sa ako som mu niektoré etapy závidel....spôsobil bolesť..možno...určite si poriadne vstúpil do seba. Na konci filmu by som si tak veľmi prial aspoň jednu minútku navyše.... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výtečný Brian Cranston v komorním dramatu, které nám za doprovodu myšlenek, pohnutek a osobitého humoru hlavního hrdiny poodhaluje filosofickou roušku jeho doposud prožitého života. Snímek Wakefield Vás zaujme již na samotném začátku, kdy skrze pomalejší tempo a hypnotický soundtrack začne prostupovat solidně načrtaná atmosféra. Bohužel, toto všechno poměrně dosti sráží občasná hluchá místa a finále, které je jedno velké zklamání. Nejsem asi jediný, kdo čekal zkrátka "něco víc". Avšak i navzdory tomuto všemu jsem se snímkem Wakefield v rámci možností spokojen a doufám, že Brian Cranston si i nadále bude vybírat podobné zajímavé projekty. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej nápad na minimalistický drama o pár hercích, který ale v podstatě táhne jen B. Canston sám, jak rozmýšlí nad smyslem života a jeho vztahem se ženou a rodinou. Svý problémy vyřeší tak, že od nich v podstatě uteče, a nejdřív si to škodolibě užívá, doslova má radost z toho, jak potrestal svoji ženu. Jenže jak to celý pozoruje, začíná se sám rozkládat, až se dostane na úplný dno (dá se říct, že ve výsledku poníží sám sebe) a zjistí, že ta chyba byla vlastně někde jinde. Rozhodně to aspiruje na čtyři hvězdy, ale já je nedám podobně jako další místní hodnotící, protože ten otevřenej závěr je spíš na škodu, než k užitku. Katarze sice proběhla, ale bez vyústění a řešení... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama