Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film pro podnikatele. Názorně je zde vidět odvrácená strana úspěchu, ona druhá strana mince. Přímá konfrontace materiálních statků a jasně nalinkovaného života prominentného právníka vs. absance tepla rodinného domova, zdánlivě stabilního manželství a rodinné integrity jako takové. Tématicky nejoriginálnější film za poslední dobu, kde ukrutně válí Bryan Cranston, kterému většinu věcí nejenže věříte, ale máte chuť udělat je leckdy i velmi podobně. Budete se zaťatými pěstmi fandit až do finále i přes některé zbytečně hluché a nezáživné momenty (autistické děti apod.). Akorátní mix dramatu, cynického humoru a rodinných hodnot. Strašná škoda nedořečeného finále, chci ještě 2 minuty na víc. Artový konec je špatný konec. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spoiler! „Wakefield“ je akousi krutou hrou manžela, ktorý budí pocit, že je nezvestný (a tak aj žije) a popritom z blízka (z domu oproti) sleduje svoju manželku, ako sa s tým vysporiada. Z hereckej stránky trošku prekvapí väčšia obetavosť B. Cranstona. J. Garner len asistuje. Občas zaujímavé (a celkom pravdivé) filozofické myšlienky, avšak nie viac. Ten jednoduchý záver so slovom „Som doma!“ je z mnohých smeroch spíš výsmechom voči „určitej skupine“ divákov. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo moc. Zrealizovaná představa, která nás čas od času napadá všechny. Jak se v jednu vteřinu rozhodnout, a když je toho života na člověka už moc, prostě ho na chvíli přestat žít a postavit se bokem. Samozřejmě, že konec přináší zklamání. Ale je vůbec jiný závěr možný? Kromě blázince a sebevraždy? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Největší filmový podvod od... nevimčeho. Into the wild přetransformovaný do Into the garage s Heisenbergem, kterýho už nebavil konvenční život manžela od bývalé tanečnice s tváří (a tělem) Jennifer Garner a dvou dcer, takže se odstěhoval zhruba pět metrů od baráku a začal žít jako bezďák. A proč podvod? Na to přijdete, až si tuhle podivnou charakterovou studii nesympatickýho, arogantního a vyloženě zlýho chlapa pustíte. Kvalitních 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vás by zaujímalo, ako by sa správali vaši blízki, keby jedného dňa zmiznete bez jedinej stopy? Skvelý námet aj s pôsobivou zápletkou. Do cca polovice som bol skutočne nadšený, ale potom to akosi celé upadlo do Howardových úzkostných vnútorných monológov a predstáv o tom čo sa všetko deje a nedeje. Prvé dni, možno 1-2 týždne, bolo určite zaujímavé sledovať vývoj ohľadom správania rodiny zmiznutého manžela / otca. Len potom to stratilo tú prvotnú atmosféru a išlo to skôr kdesi do témy tuláctva a psychického úpadku (samozrejme, pod ťarchou vzniknutej situácie). Sám som bol zvedavý kam až to celé Howard nechá zájsť, no celkovo mi už tá druhá polovica filmu prišla dosť dejovo rozpačitá. Myslím, že by sa s takýmto námetom dalo pohrať aj lepšie. Objektívne by som dal 3*, ale za ten zaujímavý námet dávam hviezdičku navyše. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama