Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Má dobrú prácu, peniaze, veľký domu, ženu a dve deti. Jedného dňa počas návratu z práce domov mu prepne, nevráti sa a zostane žiť niekoľko mesiacov na pôjde garážového domčeku sledujúc ako sa ľudia jemu blízky vyrovnávajú s jeho zmiznutím. Poháňaný sebectvom si začína uvedomovať aké to je nežiť konzumným životom. Vráti sa vôbec niekedy k svojej rodine? Ak áno, ako ho príjmu? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Já vlastně vůbec netuším, jestli se mi to líbilo. Na jednu stranu film s uhrančivou atmosférou, kterou tvoří melancholické vnitřní monology ve spojení s klavírní hudbou a výborný Bryan Cranston opět v roli tak trochu divně zlého chlapa, který však tentokrát neřeší krizi středního věku vařením perníku, nýbrž squatováním v zahradním domku, vybíráním popelnice a stalkováním své vlastní rodiny, která si zjevně umí poradit i bez něj. A yeah, šustí to papírem přesně tak, jak to z popisu zápletky zní. Jako umělecká psychologická alegorie vyjadřující tajné myšlenky a představy nešťastného muže, který se v každodenním rodinném stereotypu cítí být v pasti asi jakože jo, ale pokud bych měl film brát doslovně, nelze se zbavit otázky: proč? Resp.: proč takto? ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Skvělý Cranston v originálním dramatu, ve kterém se toho sice moc neděje, ale úvahy a pocity hlavního hrdiny vytváří příjemně zvláštní atmosféru, která diváka obklopí a donutí ho i samotného trochu zapřemýšlet. Dlouho se mi nestalo, že bych tak napjatě čekal, jak to celé vůbec dopadne. Třešničkou na dortu je pak úžasně zvolený humor. Konec potěšil, nicméně mohl být aspoň o minutu delší, protože se z toho mohl vyklubat příjemný doják... nebo taky ne. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Námět, kdy má Howard dost svýho dosavadního života a ukryje se pár metrů od baráku, aby následně sledoval svojí rodinu, byl fakt originální (ačkoliv bylo dost divný, že si nikdo jeho voayerskýho pohledu za oknem nevšim). Počáteční lehce komediální pojetí slušelo snímku nejvíc, pak přišly na řadu nudný flashbacky a ne vždycky zajímavý nebo občas zdlouhavý vážný úvahy. Pointa však byla slušná a Cranstonova herecká one man show zvládnutá na jedničku (jak jinak). Kdyby se téma pojalo víc odlehčeně a závěr nebyl tak otevřenej, určitě bych se čtvrtou hvězdou neváhal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Wakefield" stojí na skvělém hereckém výkonu a na samotném nápadu. Bryan Cranston opět dokazuje, že se stal jedním z nejschopnějších herců současnosti, i když už je mu lehce přes šedesát let. Nápad samotný dovede zaujmout, a to i proto, že je přetaven do snímku, který nenudí. Závěr považuji za odvážný a dobrý tah. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama