Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"OH, GOD, I WISH I HAD A HIGH-POWERED RIFLE RIGHT NOW." --------- Skvelý Cranston o pocitoch, hlbokých úvahách, životných otázkach a objavovaní seba samého. Problém je však ten, mimo iného, že počas celého filmu sa buduje nejaké to napätie, veľké prípravy na vyvrcholenie a keď už konečne prišlo, tak vlastne neprišlo. Záver bol totálne sklamanie, ktoré by zrejme nemuselo byť, ak by trvalo čo i len o minútku dlhšie a dalo aspoň malinký náznak toho, akým smerom sa ich život bude ďalej uberať. Nuž, čo sa dá robiť. PS: Jennifer Garner - ooooooooohhhhhhhhh damn! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Má dobrú prácu, peniaze, veľký domu, ženu a dve deti. Jedného dňa počas návratu z práce domov mu prepne, nevráti sa a zostane žiť niekoľko mesiacov na pôjde garážového domčeku sledujúc ako sa ľudia jemu blízky vyrovnávajú s jeho zmiznutím. Poháňaný sebectvom si začína uvedomovať aké to je nežiť konzumným životom. Vráti sa vôbec niekedy k svojej rodine? Ak áno, ako ho príjmu? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Já vlastně vůbec netuším, jestli se mi to líbilo. Na jednu stranu film s uhrančivou atmosférou, kterou tvoří melancholické vnitřní monology ve spojení s klavírní hudbou a výborný Bryan Cranston opět v roli tak trochu divně zlého chlapa, který však tentokrát neřeší krizi středního věku vařením perníku, nýbrž squatováním v zahradním domku, vybíráním popelnice a stalkováním své vlastní rodiny, která si zjevně umí poradit i bez něj. A yeah, šustí to papírem přesně tak, jak to z popisu zápletky zní. Jako umělecká psychologická alegorie vyjadřující tajné myšlenky a představy nešťastného muže, který se v každodenním rodinném stereotypu cítí být v pasti asi jakože jo, ale pokud bych měl film brát doslovně, nelze se zbavit otázky: proč? Resp.: proč takto? ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zajímavá socio-psychologická sonda z amerického předměstí kombinující legendární filmy jako Americkou krásu (skvělé monology a komentování ženského elementu👍💅), Klub rváčů (vnitřní vzpoura systému☠️) a Castaway on the Moon (trosečnictví🏝️). Kvalitní výkon hlavního protagonisty aneb když neopustíš rodinu, ale sám sebe👈. Závěr může být pro spoustu lidí neuspokojivý, ale vlastně není tak podstatný (připomíná mi jiný famózní snímek - Bílé peklo🌬️, ale naruby). Celkově nedoceněný film, který stojí za velkou pozornost. 80%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej nápad na minimalistický drama o pár hercích, který ale v podstatě táhne jen B. Canston sám, jak rozmýšlí nad smyslem života a jeho vztahem se ženou a rodinou. Svý problémy vyřeší tak, že od nich v podstatě uteče, a nejdřív si to škodolibě užívá, doslova má radost z toho, jak potrestal svoji ženu. Jenže jak to celý pozoruje, začíná se sám rozkládat, až se dostane na úplný dno (dá se říct, že ve výsledku poníží sám sebe) a zjistí, že ta chyba byla vlastně někde jinde. Rozhodně to aspiruje na čtyři hvězdy, ale já je nedám podobně jako další místní hodnotící, protože ten otevřenej závěr je spíš na škodu, než k užitku. Katarze sice proběhla, ale bez vyústění a řešení... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama