Reklama

Reklama

Démon

Trailer

VOD (1)

V malém wisconsinském městě se skrývá zlo jménem Incubus. Nestvůra, která znásilňuje a zabíjí mladé ženy. Incubus, neobvyklý horor Johna Hougha rozhodně není pro diváky se slabými nervy. (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Môžem pochváliť atraktívny námet a dobrý nástup do filmu s desivou atmosférou. A vôbec, scény, v ktorých útočil démon/ Incubus mali potenciu čistej hrôzy, obsahovali peknú "osemdesiatkovú" erotiku a ponúkali zaujímavé zábery kamery: spoza chrbta, popod dvere atď. Tieto scény, v ktorých bol démon prevažne neviditeľný, aj keď odkazovali na Psycho, Maniaka (1980) a iné horory, vcelku zapôsobili. Naopak, scény policajného vyšetrovania túto potenciu sterilizovali. Film ako detektívka nefungoval, tvorcovia hrali s odkrytými kartami, už názov veľa prezrádzal a páchateľ bol známy. A to bola škoda, lebo záverečné vyvrcholenie, v ktorom sa mihla aj postava huňatého chlípneho démona, mohlo byť naozaj šokujúce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

John Hough má na kontě dva mé oblíbené horory a sice hammerovské Dcery zla a disneyovského Lesního ducha, plus Legen od Hell House. A jeho talent pro ponurou gotickou atmosféru a pěkně zakomponované záběry se nezapře ani zde. Jinak jde de facto o nadpřirozený whodunnit slasher, kde byly vraždy nahrazeny znásilňovačkami, které jsou odbyté nebo rovnou přeskakované. Pátrání je nudné, okázale podezřele se tvářící hlavní hrdina je legrační a postavy až do finále netuší, proti čemu stojí. Závěrečné šokující odhalení pro mě bylo trochu matoucí - tedy pochopil jsem kdo, ale ne jak... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Starý slasher, který určitě v době vzniku slavil obrovský úspěch na pirátských VHS avšak teď už nemá čím zaumout. Film o někom (nebo nečem) kdo (nebo co) zabíjí ženy tím, že je znásilní tak až jim roztrhá jejich pohlavní orgány nezní jako snímek na který se dá koukat pořád. Já se nudil od začátku do konce a k mému překvapení jsem zjistil, že zde není pořádná krvavá nebo třeba napínavá scéna. Nuda, nuda, nuda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to je v podstatě giallo, které však nijak neskrývá svou hororovou zápletku (Incubus kterej má prostě chutě). Děj se v podstatě odvíjí jako detektivka, to hororový (když teda nepočítám brutální znásilnění a masakry lopatou či prknem s hřebíkama) přijde až ve druhý polovině. Velkým kladem vidím to, že samotného Incuba moc dlouho neuvidíme. Jen ta znásilnění by mohla být zvládnuta trochu líp (alespoň tak dobře jako vraždy) - ne že bych byl nějaký úchyl, kterej by se v tom vyžíval, ale záběr na řvoucí obličej, pak střih a mrtvola ležící v nemocnici pod prostěradlem teda nic moc. A konec je trochu šokující, přemýšlím, jestli film neskončil o pět minut dříve, než měl. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Osm let od majstrštyku Legend of Hell House a sedm roků před majstrshitem Howling IV natočil nevyrovnaný Jihn Hough film, který se jen těžko zařazuje. Prakticky klasické schema o postupném odhalování vraždícího démona je zcela zastíněno faktem, že onen démon své oběti znásilňuje a zabíjí svým olbřímým pyjem. Celý film se tak točí kolem rozervaných pohlaví nebohých žen a litrů spermatu, aniž by to působilo trapně nebo nedej bože vtipně. Atmosféra je hustá jak produkt démonovi vášně a děj plynule spěje k vyvedenému závěru. Takových filmů věru není mnoho. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Jemná odkazová stránka hororu Incubus je reprezentovaná aj zobrazením niekoľkých klasických filmových plagátov v miestom kine, a to napríklad Hooperovho “The Texas Chain Saw Massacre“ (1974), zombie hororu Boba Clarka – “Children Shouldn't Play with Dead Things“ (1973), pri vstupe visiaceho plagátu hororového muzikálu Jima Sharmana – “The Rocky Horror Picture Show“ (1975), a iných... (Kusko.t2)
  • Výrobní skript dělal Jeremi Hole, který si současně zahrál malou roli jednoho z čarodějů. (Terva)
  • Natáčelo se v kanadských městech Guelph v Homewood Sanatorium a Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama