Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (258)

dom156 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád podotkl, že jsem neviděl původní film z roku 1990, ale brzy se ho budu snažit doplnit. K samotnému snímku bych uvedl, že bych film spíše rozdělil na dvě samostatné jednotky. První, kde se celý děj teprve rozbaluje, řeší se zde i klasický život mladých doktorů a občas padnou i zajímavé medicínské úvahy (malinko jsem se vrátil myslí k DR House). Poté se již hrdinové snaží na chvíli navodit smrt a prožít pár okamžiků na onom světě, z čehož poté plynou následky (jako zákon akce a reakce). Toto vše mě bavilo a byl jsem napnut, jak se to celé dál posune. Bohužel poté jsem dostal druhou polovičku, kde se cosi pokazilo. Začal nám řádit strašák (pár lekaček je dobrých o tom žádná) a poté klasická šablonka se závěrečným dějovým vrcholením. Tato spíše hororová půlka byla doslova a do písmene přehmat ve scénáři. Mně by se spíše líbilo, kdyby se děj posunul spíše než k hororu, někam k sci-fi a mohli jsme sledovat střet dvou světů. Jednoho klasického a druhého po smrti. Tohle by možná mohlo pak vydat na celý nový film, ale nebudu až moc fantazírovat. Mám velmi rozporuplné pocity a nemohu jinak než dál průměrné hodnocení a jen velmi lehounce doporučit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailer mě možná překvapivě přesvědčil k návštěvě kina a původní film jsem neviděl, tak jsem čekal, že mě alespoň překvapí příběh. Nuže jsem dostal film více než hodný proporcí studia Sony, tedy neambiciózní béčko. Soňáci by si na to snad měli udělat patent, zvlášť po tom co jsem slyšel něco málo o starém filmu, který měl podstatně větší ambice a spískat ze stejného námětu něco o řád plytčejšího už musí být opravdu um. Nicméně to jsou jen moje domněnky, nové Hráče se smrtí jsem si až na občasnou nudu (108 minut!? spíš 138) poměrně užil a i když jsem se ubezpečil v tom, že moc nemám rád Ellen Page, tak důležitější je ta zbylá, o něco sympatičtější, čtveřice. Ke konci to už vjede do módu spíše WTF a nečekal bych, že jinak noname režisér, jehož jméno nestojí za zapamatování (mimochodem jeho zapadlý kousek Dead Man Down je o řád lepší) tolik tlačil na hororové prvky. V jistý moment jsem měl taky celkem problém věřit, že sedmatřicetiletý Diego Luna hraje stále ještě studenta medicíny, ale i to se nějak příběhově skloubilo a spíš mě bavil jeho typický přízvuk (jo je to sympaťák, shut up!). Nakonec tedy snesitelná jednohubka, která rozhodně není tak špatná jako říkají leckteré recenze, ale za pár měsíců zapadne do povinných televizních repríz. PS : Kiefer Sutherland hrál v obou filmech. Třeba jednou zjistím, jestli je tam nějaká paralela. PPS : Nina Dobrev je pořád hrozně sexy. #nosexism ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film jsem měl ve svém hledáčku dlouho. Nejen kvůli mé oblíbené Ellen Page, ale kvůli tomu, že se jedná o sci-fi horor. Takových moc není. No není. A není to ani tento případ. Hráči se smrtí začínají jako velmi vkusný thriller o bohatých floutcích z Univerzity medicíny. Dostanou nápad jak zbohatnout ještě víc, když začnou studovat, co se s námi stane po smrti. Do té doby dobrý. Najednou je to začne bavit a oni začnou postupně fetovat, ten fakt, že skočí do klinické smrti. Asi stále dobrý. Pak se to zlomí a film vám začne podsouvat hororové prvky nahánění ústředních postav. A tady už to nefunguje a z průměrného filmu velmi snadno a drsně sklouzne do podprůměru. Druhá část je nudná, natahovaná a absolutně bez šťávy a atmosféry. Stěží jsem to dokoukal. Původní verzi neznám, takže hádám, že by mohla být lepší. Ale zase bez Ellen Page a do toho se mi už nechce. (38 %) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pôvodných Flatliners som kedysi dosť žral a nemám výhrady ani voči tomuto remakeu, ktorý chce priblížiť pútavý príbeh medikov, zahrávajúcich sa so smrťou mladšej generácii kinofilov. V podstate ide plus mínus o to isté, tentokrát pochopiteľne zaodeté v novšom šate. V prospech originálu však hovorí to, že sa v ňom zišla na svoju dobu skvostná herecká zostava (Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Julia Roberts, William Baldwin, Oliver Platt). Takýto "dream team" sa tvorcom prerábky v rámci 19 miliónového budgetu logicky nepodarilo dať dohromady a ani sa len k tomu vzdialene nepriblížili. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem neviděl snímek z roku 1990, nejsem zatížen očekáváním, nutkáním srovnávat ani předsudky a hodnotím tedy čistě dojmy z tohoto zpracování. Hráči se smrtí mají zajímavý námět, ucházející dávku napětí i hororových prvků. Čas u tohoto počinu rychle utíká a příjemně se sleduje, neboť je divák v neustálém očekávání, co přinese každá další scéna. Herecké obsazení mi bylo sympatické a při sečtení všech kladů nemám problém hodnotit čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Když se Sophie (Kiers Clemons) podaří oživit a blíží se úklidová četa, tak je bosá. A to i ve chvíli, když ji Ray (Diego Luna) vynáší z místnosti. Když se však o pár vteřin později objeví v garáži, tak ji Ray pořád nese, ale Sophie už má na nohou boty. (BMW12)
  • Natáčelo se od 11. července do 1. září 2016 a následně od 24. července do 1. srpna 2017 v Torontu a Oakville (Ontario, Kanada). (BMW12)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama