Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 7 (1997) (série)


Uroboros (S07E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Ouroboros

Obsahy(1)

Jistě si každý z nás umí představit, co se stane, když energetická vlna způsobí zásadní poruchu v časoprostoru. Pro ty méně zběhlé v kosmické terminologii připomeňme, že nastane dočasné zhroucení membrány mezi dvěma relativitami, díky čemuž se otevře cesta neprostorem do paralelní dimenze. Přesně to dnes potká posádku Kosmíka. A koho že v té paralelní dimenzi potkají? No pochopitelně že svá vlastní paralelní já, lišící se ovšem od originálů jako noc ode dne, abychom použili to nejméně výstižné přirovnání. Ovšem nejen je... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zajímavé, že má tenhle díl o dost nižší hodnocení než jiné epizody. Přitom humoru je zde plno, dějově je to taky zajímavé. Úplně tomu nerozumím. Za mě je to super díl. "Vy lžeté!" ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po parádním rozjezdu sedmé série přichází první slabší díl. Rimmera střídá Kočanská, což už sice není úplně ono, ale rozhodně to mohlo dopadnout hůř. Spíše než v herecké obměně je problém ve scénáři - příběh působí poněkud nedotaženě a hlavně humoru je tu o dost méně než v předchozích dvou dílech. Trochu to zachraňuje pár skvělých kocourových hlášek... ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uroboros, avšak nikoliv o hadu, ale o bateriích, které jsou věčné - kdyby je někdo vymyslel, možná by se začala vyrábět elektrická auta i bez brutální podpory Evropské unie. Takto nám postačí alespoň krabice s tímto nápisem pro ústřední zápletku, neboť pod kulečníkovým stolem se skrývá tajemství našeho Listera... ()

risker

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Takže kdyby sem teď přišla a úplně se svlékla a řekla: „Teď mi to udělej, ty nadrženej bejku,“ a já bych Vám řekl: „Nešel byste se mnou radši skládat povlečení, pane?“ Co byste udělal?" ()

Zajímavosti (5)

  • V roli Kochanské se poprvé objevuje Chloe Annett. Postava Kochanské byla přeobsazena kvůli časové nedostupnosti původní představitelky Clare Grogan, která působila jako moderátorka. Pro roli Kochanské se navíc tvůrcům zdála již příliš stará. Chloe Annett je o 9 let mladší. (Alfréda)
  • V epizodě Lepší než život Lister (hraný Craigem Charlesem) řekne, že mu zemřel otec, když mu bylo 6 let a babička mu vysvětlila, že jeho otec je teď šťastný a že šel tam, co jeho zlatá rybka. Lister si tedy myslel, že je jeho otec v záchodě. Poté, co malého Listera našli s hlavou v záchodě, jak čte fotbalové výsledky, musel chodit k dětskému psychiatrovi. Ale v této epizodě zjistíme pravý původ Listera, a to, že pochází ze zmraženého embrya z těla Kochanské (Chloë Annett), které sám oplodnil, a poté se vrátil zpět do minulosti a sám sebe jako novorozeně položil pod kulečníkový stůl. Takže Lister je svým vlastním otcem a Kristina Kochanská je jeho matka. (Pulos)

Reklama

Reklama