Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 1

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (54)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Patříte-li mezi hororový plebs, který kvalitu hororu posuzuje dle objemu prolité krve či množství baf-baf scén, tak vás režie znamenitého scénáristy Sergia G. Sáncheze nejspíše příliš neosloví. El secreto de Marrowbone totiž představuje zdařilou alternativu k hororovému mainstreamu. Sánchez nahlíží na dynamiku rodinných vztahů optikou atmosféry, ve které se umným způsobem snoubí idyličnost s tajemnem. Výsledkem je jakési hřejivé napětí, které přetrvává po celý průběh filmu. Snímek zároveň disponuje vskutku nápaditým příběhem, jehož vývoj jsem ani přes svou očividnou expertnost nedokázal správně predikovat, což se mi stává opravdu svátečně. Ke kladům je třeba připočíst i vydařený casting, ve kterém se jako nejblyštivější drahokam vyjímá půvabná Anya Taylor-Joy. Anya zde znovu herecky exceluje a jedinou castingovou "vadu" na kráse spatřuji v jejím obsazení do role postavy, která se vyznačuje přílišnou normalitou. Jestliže se mi, jakožto začínajícímu hororovému režisérovi, poštěstí s Anyou někdy v budoucnu spolupracovat, nechám její roli prostoupit divností, která jako jediná umožňuje rozvinutí jejího hereckého talentu ad absolutum. Snímku El secreto de Marrowbone uděluji po právu čtyři silnější hvězdy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

MacKay vo filme a ja viem, že musím zpozornieť. Vo väčšine prípadov je to katastrofa. Toto neni výnimka. Zamotané, divné, nesympatické. Filmy o ludoch so zdevastovanou psychikou sú už asi také. Tu sa krásna idylka po jednom strihu zmení na zmesku záberov, čo nedávajú zmysel, vás nudia a znechutia. Záver vyšumí do prázdna. 1 z 5 ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Extrémní škoda těch posledních dvaceti minut, protože do té doby bylo moje srdce velmi spokojené. Do té osudné hodiny třicet se filmu umně dařilo míchat nápady, boží barák a přírodu a zajímavé herce s klasickými/povědomými drama-horror-thriller klišé do neokoukaně působícího "experimentu", ale potom se to všechno zvrtlo v něco mnohem obyčejnějšího a zapomenutelného jako lusknutím prstu. Ale neviním z toho jenom ten twist, může za to spíš jeho pojetí a některé scény, kterými je ilustrován. Kdyby byl film trochu kratší (a zkratkovitější!), sebevědomější a méně-divákův-důvtip-podceňující, tak si myslím, že i se současným vyústěním mohlo napětí zůstat napjaté a byl by to takový malý uzavřený hotový bizárek. V současné podobě to bohužel trochu příliš smrdí tím režijním debutem. (A taky si myslím, že měl tenhle příběh být zasazen tak do roku 1920 a nikoliv 1969! A když už rozdávám ty nevyžádané rady, tak utíkat měli z Ameriky do Anglie/Evropy a ne naopak, protože takovouhle krajinu za Ameriku prostě nepřevlečou.) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka so štyrmi deťmi je nútená presťahovať sa do opusteného sídla s názvom Marrowbone. Kvôli zložitej rodinnej situácii sa nemôžu objavovať na verejnosti, ale deti majú radosť aspoň z toho, že sa môžu stretávať s veselou Allie (Anya Taylor-Joy), ktorá býva na neďalekej farme. Keď ich zasiahne tragédia a ich matka zomrie, deti prisahajú, že zostanú navždy spolu. Tento plán sa ale značne skomplikuje, keď ich začne terorizovať neznáma entita. - Pre mňa osobne asi najočakávanejší horor z roku 2017, ale nakoniec dosť výrazné sklamanie. Bezpochyby ide o vynikajúco natočený horor, ktorý prekonáva väčšinu hororov z kino distribúcie, ale táto hororová pointa mi jednoducho nikdy nesedela a v tomto prípade je tak prekombinovaná a komplikovane spracovaná, že ma to nepotešilo. Herecké výkony sú špičkové, čo nie je prekvapením, keďže sa tu stretli tri z najväčších vychádzajúcich hororových hviezd. Doplnili ich aj nové tváre v tomto žánri, ktoré podali parádne výkony. Kulisy a zasadenie do obdobia sú uveritelne spracované a tá Snake in the Grass postava je do deja zakomponovaná ideálne. Nemôžem zabudnúť ani na hudbu, pretože môj oblúbenec Fernando Velázquez vždy prinesie strašidelné tóny, ktoré pomáhajú tvoriť atmosféru. Bolo tu ale na môj vkus málo strašidelných sekvencií. A potom ten spomínaný záver. Nemám s ním problém, ale Sergio G. Sánchez už ukázal, že má aj na ovela inteligentnejšie a prekvapivejšie veci. Každopádne si horory zo Španielska vždy rád pozriem, pretože prinášajú trochu iný pohlad na vec. + Anya Taylor-Joy + herec z Stranger Things a Shut In + herečka z A Cure for Wellness + herec z Howl ()

tlamiczka 

všechny recenze uživatele

Marrowbone není klasický horor, jde spíš o rodinné drama s lehkou atmosférou tíživého hororu/thrileru. Na dnešní poměry je film velmi pomalý, pro někoho se může dokonce i vléct a není tu jediná exploze a i krve se tu objeví spíš jen pár kapek než plné kyblíky. Pod pomalým tempem se ale skrývá velmi kreativní scénář a hlavně velmi dobré herecké výkony. Zajímavá je i zvláštní atmosféra odlehlé lokality "mimo čas". Film si vychutná spíše člověk, který chápe komplikovanost i sílu rodinných vazeb i to, co s člověkem může udělat ztráta blízké osoby. Trochu dynamičtější děj by filmu ale přeci jen prospěl. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama