Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľná adaptácia dobrodružného románu Julesa Verna nás zavedie na tajomný ostrov v Pacifiku, ktorý sa zdá byť ideálnym útočiskom pre dezertérov na úteku. Kapitán Únie Cyrus Smith (Kyle MacLachlan), afroamerický otrok Neb (Omar Gooding), ovdovená sestrička Jane (Gabrielle Anwar) a jej dospievajúca dcéra Helen (Danielle Calvert) a dvaja zúfalí vojaci Konfederácie už mali plné zuby občianskej vojny vo svojej rodnej krajine a vydali sa na dobrodružný let balónom do neznáma. Majú pocit, že práve našli zasľúbenú zem. Ich sen o slobode však nemal dlhé trvanie. Na prvý pohľad pokoný ostrov totiž obývajú príšery, ktoré im nič nedarujú a zdá sa, že ich jediným útočiskom a záchranou môže byť kapitán Nemo (Patrick Stewart) a jeho ponorka. Čím skôr to pochopia, tým sú ich šance na prežitie vyššie... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

axiom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tento film dost zvědavý a z jeho provedení jsem byl téměř zděšen. Nedosahuje adaptacím tohoto Vernova románu, na které si vzpomínám z dětství, ani po ony pomyslné paty. Připadal mně jako naprostá slátanina, herecké výkony téměř všech protagonistů na úrovni okresních ochotníků. I detaily - na lodi se bojuje šavlemi a žádný z pirátů nemá ani škrábnutí, pak se střílí a naši hrdinové je téměř všechny postřílí jako králíky. Ale už dosti a řešeno s klasikem - každé zbytečné slovo je zbytečné. Celkové hodnocení - no fuj!!. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chudák Jules Verne... Ten musí bouchat na rakev a řvát pusťte mně ven! Je smutné, když tvůrci zamýšlejí na točení akčního a dobrodružného filmu a ona je to zatím komedie. Fak, už je ty efekty... Při útočící vráně či co to bylo jsme s manželkou odhadovali rok vzniku filmu. Padaly roky 1992 - 1995... Soudě podle fakt úděsných efektů. Po kliknutí na čudlík info na DO nám oběma spadla čelist. Tohle někdo natočil v roce 2005. Fakt peklo. Hvězda za ostrov, strávit na něm pár dnín by mohla být prima dovolená. * ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

(Viděna jen první část) Na můj vkus příliš rozvleklé, ničím zajímavé, herecky nudné, trikově i na televizní film podprůměrné. Nic, co by stálo za vidění, ale jako kulisa k odpolednímu vyřizování emailů a další práce to šlo. Nicméně žádná motivace toto dokoukat... Což je trochu k zamyšlení u dvoudílného filmu. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Vsetko na ostrove je obrovske,tak preco su stromy normalne? To je jedno, triky tu rozoberat nebudem, Hallmark tam nikdy moc nevynikal, aj ked na rok 2005 hanba. O co ide ze sa na to da v kludne pozerat a je jedno ci ma divak sedem rokov, alebo devatdesiat. Oddychovky proste Hallmark vedel, chyba mi tato rodinna tv. Za mna lepsie tri* prva polka, druha skor tri*. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Pokud je předloha rozvleklá a zastaralá, tak takhle přesně nemá vypadat pokus o její adaptaci. Ta by si zasloužila buď pořádnou aktualizaci, nebo poetiku v Zemanově stylu. A když jsme u Zemana - jeho triky byly rozhodně lepší, než co je k vidění v týhle hrůze. Mimosoutěžní bod dolů za dabing a překlad - není nad to, když drsnej kapitán pirátů zavrčí: "Vemte rozum do hrsti chlapi"... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama