Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno som človek, pre ktorého nebol tento film napísaný a zrežírovaný. Nebudem sa tomu brániť. Koniec koncov, koncept v "Better Watch Out" je dostatočne unikátny, neopozeraný a môže priniesť niečo nové. Ale ono je to dvojsečná zbraň. A kým v prípade viacerých ľudí, ktorých názory rešpektujem a nebudem im ich brať sú názory na film pozitívne, u mňa sa vďaka tomu sám bodol do hrude a vykrvácal na podlahe. Čo pre mňa začalo ako home-invasion film asi mal zostať v tomto štýle a neuberať sa inými cestami, lebo by som si to asi bol schopný viac užiť a dokázal v tom nájsť zaujímavejšie momenty. Teraz som v situácii, kde absolútne neviem, čo som vlastne práve videl a ani nechcem premýšľať nad tým, čo som vlastne videl. Pretože je mi jasné, že čím viac budem vo svojej hlave rozoberať to čo som videl a čo sa tu udialo, o to viac sa to bude vo mne zakoreňovať a o to viac budem chcieť bojkotovať filmy s podobnými témami. Odstránim to teda hneď z fleku. Hlavný hrdina Luke je podľa mňa neskutočne neznesiteľný. Nie je nič, čo by som na ňom vyzdvihol a radšej sa nebudem snažiť dostať do jeho hlavy, lebo asi ani nechcem poznať, čo sa v nej odohráva. A film je neskutočne milý, že nám ani nikdy nič nevysvetlí. Nedá nám žiadny náznak, žiadne vysvetlenie, žiadne nejaké informácie, ktoré by nám vedeli povedať niečo viac. A výsledne to pre mňa potom vypáli len jedným smerom. Ako? Bezducho! A keď ho máme sledovať počas celého filmu, verte mi, bolo to pre mňa utrpenie. Ale ako vidím, som vo výraznej menšine a nebudem sa tu hádať. Každý má právo na svoj názor. A možno je fajn, že sa vie občas niekto pri filmoch vie ocitnúť aj na druhej strane. Pretože je treba vidieť obe strany mince. Čo tento film pre mňa zachraňuje sú Ashley a Garret. Ich postavy sú podľa mňa dobré a myslím si, že o nich sa reálne aj skutočne niečo dozvieme. A niečím si prejdú. A niečo sa v nich zmení. Priznám sa, že by som veľmi rád rozobral tu tento film viac detailne, ale nechcem dávať spoilery pre tých, ktorí nevedia, čo budú od filmu čakať. A možno budú tak (ako viacerí) radi, že nevedia čo sa deje. Lenže to čo začalo pre mňa ako zaujímavý film výsledne skončilo ako absolútna katastrofa, akú som naposledy videl vo filme "Knock Knock". Ak sa vám film páčil, super. Ale ja rozhodne do fanklubu patriť nebudem a nechcem. Radšej sa od tohto filmu budem držať čo najďalej. A je skutočne škoda, že Aleks Mikic nestihol rozbiť Levimu Millerovi hlavu. Bol by z toho oveľa krajší film. Hodnotenie: D- ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy s vianočnou atmosférou, ale netypickým žánrom ma vždy bavili, preto som sa tešil aj na túto trochu drsnejšiu verziu Sám doma a síce film je nakoniec vlastne dosť iný, než som čakal, ale aj tak som s výsledkom dostatočne spokojný. Film hlavne klame tým, že sa snaží tváriť ako spomínaný Sám doma a veril som, že jeho drsnejšiu verziu aj uvidím, ale tvorcovia nakoniec prídu so zvratmi, kvôli ktorým sa dej začne uberať odlišným smerom, s čím som mal najprv trochu problém, ale našťastie som si po chvíli zvykol a bavilo ma to. Poteší, že film už od úvodu získa tú pravú vianočnú atmosféru a veľmi sympatické postavy, ku ktorým som si vytvoril vzťah prakticky okamžite. A tak keď sa to už rozbehne, na čo ale určite netreba dlho čakať, už som bol správne naladený a postavám som fandil. Aj napriek tomu spomínanému chvíľkovému sklamaniu mi to dejovo príde dostatočne zaujímavé, žiadne hluché miesta som nenašiel, takže aj napriek tomu, že sa dej odohráva len v jednom dome je to nadmieru svižné a celý čas si to udržuje obstojnú úroveň zábavnosti, takže celkovo ma to určite bavilo. S obsadením nemám najmenší problém, všetky tri hlavné postavy sú dobre obsadené a aj typovo zaujímavé a ten zvyšok presne splní svoj účel. Po hororovej stránke tu síce nie je o čo stáť, o atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči a tých pár úmrtí je mimo záber, čo ma vzhľadom na eRkový rating mrzí, ale aspoň to má taký správny sadistický štýl a prítomnosť pravého psychopata vo filme vždy poteší, takže sa to celkom vynahradzuje. Vizuálne sa na to pozerá veľmi dobre a vianočná atmosféra funguje. Takže nie je to film, ktorý by sa mi chcelo pozerať opakovane, ale páčilo sa mi to, nemá to výraznejší zápor a pri správnej nálade je to viac, než slušná zábava. 72% ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Nečakané, no bez diskusie veľmi príjemné prekvapenie. Z mladého Leviho Millera nám pomaly rastie výnimočná herecká osobnosť a meno Chrisa Peckovera by tiež mohlo získať cveng, pokiaľ tento mladý režisér/scenárista v blízkej budúcnosti dokáže, že v tomto prípade nešlo len o povestnú jednu lastovičku. Better Watch Out si svojou originalitou totiž rozhodne zaslúži pozornosť divákov, a to nielen tých, ktorý vyslovene holdujú thrillerom (v tomto prípade aj s nádychom komédie a prvkami nie príliš strašidelného hororu). Len škoda, že sa kamera úmyselne vyhýba priamym záberom v priebehu tých pár brutálnych pasáží, ktoré film ponúkne. Síce nepatrím medzi osoby, ktoré by podobné scény úmyselne vyhľadávali, no v tomto prípade si to dianie rozhodne pýtalo. (75%) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Za trochu lásky šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, šel vichřicí - však slyšel zpívat kosy.“ Fakt netuším, proč se mi u filmu vybavily verše českého klasika, ale s dovolením je lehce pozměním. „Pro ňadro chůvy šel by světa kraj, s pistolí nabitou o pusu prosí. Koledu, ale v duši smrti ráj, kluk vraždící - šik puboš, ten to kosí!“ Btw, zda měl Jaroslav Vrchlický v mládí chůvu, to nevím, já bohužel neměl. Což je možná i dobře, protože puberta se mnou taky pěkně třískala o futra, i židle jsme doma měli a nějaká lepicí páska by se taky našla... Uf, mazlík jeden, ten mi dal. Přísně vychovaný, uhlazených způsobů i mluvy, roztomilý andílek, jen ho šoupnout do betléma místo Jezulátka. Přitom těžký psychopat, s odbornou psychiatrickou diagnózou FAGU (Funny adolescent games USA). Aneb holku si vánočními světýlky ověsí, lásku jí vyjeví, ona se z toho zjeví a lítosti slzy uroní. I já. Čtyři. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný, dalo by se říct takový odlehčený horor, který nelze brát příliš vážně, protože místy působí opravdu komicky. Což asi úplně nebyl záměr tvůrců, nicméně právě ta nevěrohodnost určitých situací mi na tom vadí asi nejvíc. Rozhodně to nemá špatný koncept i dobré momenty, ale najdou se i chvíle, které jsou výrazně slabší. Závěrečný twist nepotěšil. :-) 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)
  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama