Reklama

Reklama

Dej si pozor!

  • Austrálie Better Watch Out (více)
Trailer

Sedmnáctiletá Ashley právě dorazila do domu Lernerových, kde má za úkol hlídat dvanáctiletého Lukea. Jen co Lukeovi rodiče odjedou, Luke si pustí hororový film a pokouší se Ashley omámit prášky nasypanými do pití. Ashley na to ale rychle přijde a další Lukeovy milostné návrhy odmítne. Brzy do domu dorazí i Lukeův kamarád Garrett. Ashley je přesvědčena, že se Garrettovým příchodem vysvětlí i podivné zvuky zvenčí domu, jenže zvuky se ozývají i z patra. V patře Ashley najde rozbité okno a na cihle, kterou bylo rozbité, nápis vyhrožující lidem v domě smrtí. Garrett zpanikaří a snaží se z domu utéct, před domem ho však kdosi zastřelí. Šokovaná Ashley s Lukem utečou do patra domu, kde se skryjí ve skříni. Neznámý násilník v masce prohledává s puškou dům. Jenže Ashley si všimne, že se maska nápadně podobá jedné z masek, které měl Luke ve svém pokoji. Ashley pochopí, že vše byla hra, kterou si s ní Luke a Garrett hrají. Luke se přizná, že chtěl Ashley vystrašit a jako zachránce ji pak svést. Ashley se rozčílí, vyběhne na Garretta a oběma klukům pořádně vynadá s tím, že to bude mít vážné následky. Jenže Luke Ashley napadne a shodí ji ze schodů. Ashley omdlí a když se probudí, je přivázaná k židli a ústa má přelepená páskou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Není patrné, na jakého diváka Better Watch Out vlastně cílí. Chris Peckover zde dohromady spatlal všechny myslitelné kontradiktorní přístupy, takže tento vánoční kočkopes propadne nejen v očích odborné hororové veřejnosti, ale kvůli občasné krvavosti i u konzumentů rodinných komedií. Snímek bych po atmosferické stránce přirovnal k osmdesátkovým Gremlins, které rovněž kombinují hororovou neškodnost, přihlouplé humorné vsuvky a hudební rozpustilost. Nemohu nezmínit ani přítomné scénáristické Waterloo. Postavy jednají v rozporu se zdravým rozumem, čímž si většinu situací zbytečně zkomplikují. V mnoha scénách navíc zcela absentuje rozměr uvěřitelnosti a Peckover je očividně využívá jako obyčejné pojící články, kterými neobratně zažehnává hrozbu naprosté příběhové dekompozice. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku uděluji pouze jednu slabší hvězdu. Better Don't Watch. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do Better Watch Out jsem skočila po hlavě, když jsem viděla jeho nadprůměrné hodnocení jako vánočního hororu, který sliboval nečekaný twist. No musím říct, že nápadem, hereckým osazenstvem, výpravou, vizuálem i hudbou se mi ten film trefil do vkusu. I ten nečekaný twist mě zahřál u srdce, ale prvotní nadšení mě nějak během projekce pomalu začínalo přecházet, když jsem si řekla: Nepřehání se to už trošku? Možná mě jen zarážel ten fakt, že dětští herci táhli všechno na sobě a působilo to tím na mě trošku divně. Nicméně nechci nic vyzrazovat. Určitě doporučuju shlédnout v nadcházejícím vánočním období a troufám si řict, že snad nikoho tento film zcela nezklame. Nakonec to sice za mě na ty čtyři není. Náladu na Vánoce mi to ale udělalo. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Vianočných sviatkov prijme Ashley (Olivia DeJonge) ponuku strážiť dvanásťročného Lukea (Levi Miller) aj napriek tomu, že sa musí o pár dní sťahovať do Pittsburghu. Luke má svoju babysitterku rád a je smutný z toho, že sa zrejme už nikdy neuvidia. Preto si chce posledný večer s ňou patrične užiť a dokázať jej, že už nie je malé dieťa. Odváži sa otvoriť víno a poriadne sa napiť a tiež sa nebojí pustiť si v televízii brutálny horor, lenže ich poslednú noc prekazia neznámi lupiči, ktorí neplánujú nechať nikoho nažive. - Na Raději si dávej pozor som sa dlho tešil, pretože milujem Vianočné horory, chcel som vidieť, ako sa zadarí talentovanému a velmi nádejnému hereckému obsadeniu a v neposlednom rade to bol návrat k žánru pána Chrisa Peckovera, ktorého vela ludí nepozná, ale pred pár rokmi prišiel s perfektným hororom Undocumented, ktorý sa zameriava na jednu tému, ktorá je v dnešnej spoločnosti velmi aktuálna. Aj v Better Watch Out režisér ukázal, že nemieni tvoriť horory, aké tu už boli, ale že sa snaží vždy priniesť niečo nové. To sa mu u mňa v tomto prípade aj opäť podarilo, pretože ten twist ma zaujal a držalo si to vďaka tomu sviatočnému prostrediu príjemnú atmosféru. Trochu mi chýbalo zobrazenie nejakého toho gore, ale keďže som poznal režisérov prístup k hororu a vedel som, že si na tomto aspekte až tak nezakladá, akceptoval som jeho absenciu. Záver opäť prekvapil, herci zahrali solídne, záporáci boli slušne psycho a v podstate je tu len zopár slabších momentov, ktoré ma držia od plného hodnotenia, ale možno sa to zmení, keď si to niekedy počas Vianoc zopakujem. EDIT: 24.12.2018 - Tak po opätovnom zhliadnutí to nechám na tých štyroch hviezdičkách, pretože gore a spôsob, akým sú natočené zábery s vraždami, sú presne tým, prečo nemôžem dať 100%. Inak ale jeden z najlepších vianočných hororov ever, ktorý budem počas sviatkov pozerať pravidelne. EDIT: 24.12.2019 - Po treťom zhliadnutí to už nevydržím a musím tých päť dať. Tento rok som režiséra celkom pozorne sledoval na sociálnych sieťach, a keď sa nad celým filmom a jeho miernou nekorektnosťou zamyslím, tak mám pocit, že sa tu režisér nesnažil vytvoriť dielo pre seba, ale pre divákov. A to je v dnešnej dobe Trump bashingu rarita, takže tých päť hviezd tu z mojej strany byť musí. EDIT: 24.12.2020 - Opäť som sa rozhodol vynahradiť si tohtoročné hororové resty pozeraním sviatočných hororov a tento medzi nimi nemohol chýbať, takže sa z neho stáva ďalší zo zbierky hororových filmov s tematikou Vianoc, ktoré budem pozerať každý rok. + herečka z Dead Rising + herečka z The Visit a Scare Campaign + herec z The Visit ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tvrdilo se, že se jedná o horrorovou verzi Sám Doma. Místo pastí na zloděje jsem dostal dementní děti, psychopata a cenzurované násilí. Takže jsem dostal mix komedie Sám Doma a násilného Funny Games. Jenže ani jedno z toho nejede na 100%. Vánoční atmosféra, spratek na hlídání zamilovanej do své hlídačky, do baráku se nasere zloděj a chvilku to i vypadá na nějakou tu zábavu, jenže se to přetočí do jiných vod a ve výsledku jde jen o hloupé představení hloupého násilí. A ten spratek mi pil krev po celou stopáž. Ne chováním, ale tím, že to byl prostě spratek. Chytrej, ale spratek. Nějak to asi nebudu dál rozmazávat a většina pochopila, že mi to nesedlo. Námět se snažil být originální, ale pokud už má člověk nějaký to home invasion a torture zvrácené hry na vraha a oběť za sebou, tak nedostane vlastně nic nového. Technicky je to komornější a dobrý, herecky fajn, ale přišlo mi, že tomu hodně chybí a hodně přebývá. Poslední scéna (v titulcích) tomu uškodila. 3* a.k.a 55% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem zapomněl, že jsem po svátcích zkusil v televizi popisem nic neříkající vánoční horůrek, o němž jsem viděl ve vícero recenzích doporučení, abych si předem nic nezjišťoval. To jsem ovšem udělat měl, oproti jiným mě tenhle thriller totiž absolutně neoslovil. Díky bohu, že jde o tak krátkou jednohubku, na níž je nejlepší úplně poslední scéna. Ta mi vykouzlila úsměv na tváři. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Na začiatku filmu môžeme vidieť Garretta (Ed Oxenbould) hrať populárnu hru vydavateľstva Endnight Games, "The Forest". (drake31)
  • Vánoční koledy, pavouci a plechovky s barvou odkazují na film Sám doma (1990). (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama