Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Tery555 

všechny recenze uživatele

Úžasně slunný film, který vás pozvedne i když máte špatnou náladu, po tomhle filmu jsem se cítila úplně svěže, plná naděje a očekávání..dodá vám to sílu do života, Diane Lane je okouzlující nádherná ženská ze San Franciska, která si koupí stařičkej dům v Toskánsku a začíná sama od znova úplně nový život a vy jí fandíte, co můžete…závidíte jí její odvahu, kéž bych byla jako ona.. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Jednoduché téma a zápletka, přesto perfektně provedené. Diane Lane v hlavní roli, správné podání Italského humoru a způsobu života, opravdu vtipné a nijak přeumělkované scény a příjemné, klidné podání celého filmu ... Mě se to líbilo, moc :-) Audrey Wells se pro mne tímto snímkem ukázal ve velmi dobrém světle. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Autorský film začínající režisérky. Celé se to chce tvářit jako něco víc než "obyčejná" romantická komedie, ale vzniklo z toho nepříliš vtipné drama, které nakonec není ani romantické a vůbec už ne komedií.... Je to ale nejspíš jen můj ("chlapský") dojem, protože manželce se to líbilo :) ... Asi budou všechny dámy shovívavější, možná se jim tohle dílo bude i dost líbit, ale po pravdě - pro mě to bylo chvilkama dost utrpení.... Ale Diane to pořád moc sluší :) ()

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Toskánsko je opojná země, odstěhovat se tam, nejlépe do usedlosti s vlastní vinicí, je i jeden z mých nesplnitelných snů. Proto mě trochu mrzí, že tenhle film nedopadl úplně podle mých představ. Asi proto, že mě neskutečně iritovaly snad všechny postavy. Pod toskánským sluncem je totiž maximálně ženský film - předlohu napsala žena, scénář napsala žena, natočila ho žena... a hrají v něm převážně samé ženy. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se všechny nedopouštěly trochu mylných představech o mužích - například dějová linka s mladým Polákem, zamilovaným do místní dívky, byla mírně řečeno divná. Stejně tak mi velmi divné přišlo chování jak postav Diane Laneové, tak především Sandry Oh a dalších. Občasný odkaz na Felliniho, jako bylo koupání v kašně, by potěšil, kdyby se nemusel doslova polopaticky vysvětlit. A hlavně: na to, jak je Itálie temperamentní země, jaký život pulzuje ve zdejšíá půdě po staletí skrápěné potem a krví Etrusků, Římanů a Italů, je celý film takový bez života. Pohodový, ale neživotný... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) odjede s Marcellem (Raoul Bova) za jeho příbuznými, se odehrává ve skutečnosti v malebném městečku Amalfi nedaleko Neapole. Toto město je mimo jiné proslulé rodinným výrobcem místního nápoje Limoncello z vlastních sadů citronovníků na kopcích nad městem. (sinjakupre)
  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)

Reklama

Reklama