Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Já se teda divím, že tenhle film je tak málo hodnocený, protože určitě za zhlédnutí stojí. Herecky naprosto skvělé zahraný, takže možná i proto sedím jako přišpendlená, hltám Woodyho, Brie i Naomi a jsem zvědavá, kterým a jakým směrem se bude vše vyvíjet. Svobodomyslní rodiče a jejich děti, kočovný život na pomezí úplné chudoby (spoiler: a ono to tak možná ani nemuselo být? ) To je docela velké sousto,ale co je vlastně v životě důležité, jaké hodnoty nebo směry? Mě se to líbilo, nebýt omezován, neřídit se pravidly a zažít aspoň měsíc jako Wallsovi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy mě napadalo srovnání s výtečným dramatem Tohle je náš svět, kde tvůrci ovšem vykreslovali způsob života, který je odlišný od průměrného modelu konzumní společnosti. Povídání o lesní rodince, kdy šest dítek zoceluje jejich otec, se neuchylovalo k hloupým zkratkám nebo výsměchu. Neplácali o smogu nebo tání ledovců, prostě žili jinak. A žít tak (víceméně) chtěli. I tady máme rodinku se silnou otcovskou postavou. Tak jim prostě odpojili elektřinu. Tak se pořád stěhují. Tak nemají co do huby. Jenže to třetí je už problém. Obzvlášť, když je matinka svéráznou umělkyní, tatík dost hlučným alkoholikem, který se navíc pokouší svým nejbližším pomoci zapomenout na starosti a na chudobu tím, že povzbuzuje jejich představivost nejrůznějšími příběhy. Vyrůstání čtyř potomků v téhle bohémské famílii se zpátečnickými hodnotami není jednoduché, navíc Brie Larson již v dospělosti buduje vlastní život a zpětně vidí, že i to málo, co fungovalo, vlastně nefungovalo. Nebo je to s rodinnými hodnotami nakonec jinak? Dvě hodiny jsou moc, chybí dynamika, nemá to drive, ač je divočák Woody Harrelson boží a ostatní herci velmi slušní. Ve výsledku není moc čím překvapit, navíc se prachbídně pracuje s emocemi diváka. Mohlo se navíc víc věnovat proměně ostatních (nyní dospělých) sourozenců. „Nikdy jsme nepostavili ten skleněný hrad.“ – „Ne, ale užili jsme si jeho plánování!“ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zjednodušeně řečeno film vypráví o tom, jak je důležité míti rodinu, ať už je jakákoliv. Druhou věcí je, že k tomuto poznání vede dlouhá cesta. Já vím, že je to další americké kilišé, ale tohle zpracování, pokud pominu úplný závěr, na mě tak nepůsobilo. Herecky zcela v režii Harrelsona a Brie Larson, jejichž střety jsou jímavé i vyhrocené a to vše za zdatné asistence Naomi Watts a dalších. Potlesk zaslouží i představitelé dětských rolí. Emotivní konec, byť předpokládaný a asi i trochu vypočítavý, tomu v mých očích dává procenta nahoru. 90% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tento film mne zaujal námětem a dal mi vzpomenou na skvělý film "Tohle je náš svět", kde celá výchova a dorůstání působilo krásně jemně, citlivě, se smyslem a bylo se i kde zasmát. V "Skleněný zámek" se ta odlišnost vůči "konzumnímu velkoměstskému stylu" dělá pouze tím, že místo učiva ve škole se učíme nějaké ty náhodné věci o přírodě. Místo výchovy si hrajeme na umělce a děti se musí samy zaopatřit. Putujeme světem ne skrze svobodu a poznání, ale protože otec chlastá a vyhazují jej z práce... Takže celkově taková špatná atmosféra a postupné odcizování celé rodiny s velkým důrazem právě na ten "chlast". Děj by byl lepší, kdyby Jeannette například sama začala budovat svůj snový zámek a byl tam nějaký návrat ke kořenům, či tak něco. Ve finále tedy děj co neuhranul, nepříjemná atmosféra a sotva nadprůměrné herecké výkony (ani Naomi Watts to nezachránila). Zklamání a jen 2z5. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj keď v rodine Wallsových často chýbali peniaze, jedlo, stabilné zázemie ... nikdy tam nechýbala láska. Možno preto celý ten ich príbeh vyznieva skôr optimisticky. Ohromné dobrodružstvo, ktoré ale deti prestane baviť, akonáhle dospejú a pochopia, že toto asi nie je správna cesta a zoberú osud do vlastných rúk. Obdivuhodné. Woody ako hlava rodiny, ktorá svojich démonov topí v alkohole, odviedol výbornú robotu. To isté sa dá povedať aj o Destinovi. Už jeho Short Term 12 bolo vynikajúce, a myslím, že aj Jeannette musela byť spokojná s filmovým prevedením jej príbehu. Ja som bola. 4,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama