foto

Brie Larson

  • nar. 1.10.1989 (27 let)
    Sacramento, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brie Larson se narodila 1. října 1989 jako Brianne Sidonie Desaulniers. Je americká herečka a zpěvačka (své písničky si většinou skládá sama). Nejvíce známá je pro své role v seriálu TARA A JEJÍ SVĚT, SOVÍ HOUKÁNÍ, KONEC SNĚNÍ,SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA a PROSTĚ PECK. Její jediné album Finally Out of P.E. vyšlo v říjnu roku 2005.

V červenci 2004 si zahrála s mnoha mladými herci ve filmu SLEEPOVER (KONEC SNĚNÍ) a o rok později se objevila v dobrodružné rodinné komedii SOVÍ HOUKÁNÍ, kde si zahrála jednu z hlavních postav – Drsňačku Beatrix (ve filmu poznala Logana Lermana a Codyho Linleye, se kterými se často stýká). Ten samý rok nadabovala hlas dospívajícího tučňáka v komedii HOLKY JDEME NA TO, ANEB PUTOVÁNÍ TUČŇÁKŮ. V roce 2007 si zahrála v komediálním drama PAMATUJTE NA DAZE – ztvárnila postavu Angii. Brie hrála Kate Gregson v seriálu TARA A JEJÍ SVĚT. Roli ex-přítelkyně Scotta Pilgrima, Envu Adams si zahrála v SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA. V roce 2012 se Brie objeví ve filmové adaptaci populární 21 JUMP STREET, bude hrát Molly.

Brie se mimo herectví začala věnovat i zpěvu. Své jediné album nahrála v roce 2005 s jednou významnou nahrávací firmou a na svém turné vystupovala v živých koncertech po celých Spojených státech. Druhé album se nahrálo, bylo dotočeno, ale nikdy se nevydalo. Kariéry zpěvačky se nechce vzdát, bohužel ale není známo, kdy nazpívá nové písně, nebo kdy vyjde její nové album.

Kariéře zpěvačky se začala věnovat na počátku roku 2003, kdy zveřejnila své první písně přes své osobní webové stránky. První píseň Go! je – jak sama řekla o „dvou skvělých lidech, kteří se k sobě vůbec nehodí“. Po čase podepsala smlouvu s nahrávací firmou Casablanca Records. Obě první písně na napsali skladatelé Michael Binikos a Craig Bartock, kteří nevěřili v Briin potencionál psát písně. Na jaře 2004 byly z Briiny webové stránky smazány všechny písně, kvůli smluvním omezením. Její jediné album, Finally Out of P.E. se v USA moc neuchytilo, jelikož na konci roku 2005 se dohromady prodalo asi jen 3500 kopií. Před vydáním alba s nahrávací společností vydala DVD s názvem „She Said“ (hudební video). Její druhý singl, „Life after You“ se v rádiích poprvé objevil v létě 2005. Byl ale mnohem méně úspěšný než ten první.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2019 Captain Marvel
2018 Avengers: Infinity War
2017 Basmati Blues
Kong: Ostrov lebek
Relanxious
The Glass Castle
2016 Křížová palba
2015 Hledači ohně
Room
Vykolejená
2014 The Gambler
2013 Dočasný domov
Don Jon
Kouzlo přítomného okamžiku
2012 Entry Level (TV film)
21 Jump street
2011 Blissovy trampoty
Policejní divize Rampart
Weighting
2010 Greenberg
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Právě Peck
Tanner Hall
Váš dům, náš hrad
2007 Beautiful Ordinary, The
2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Soví houkání
2004 Konec snění
Přes noc třicítkou
2003 Na závodní dráze (TV film)
2001 Madison
1999 Special Delivery

TV seriály

2013 Kroll Show (TV seriál)
2009 Liga snů (TV seriál)
Tara a její svět (TV seriál)
Zpátky do školy (TV seriál)
2006 The Burg (TV seriál)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
2001 Raising Dad (TV seriál)
2000 Then Came You (TV seriál)
1999 Popular (TV seriál)
1998 To Have & to Hold (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)

TV pořady

2017 Oscar 2017 (TV pořad)
The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
23rd Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2016 Oscar 2016 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Jenny Lewis - Just One of the Guys (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2012 The Arm
2011 Weighting

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 The Arm
2011 Weighting

Skladatelská filmografie

Filmy

2011 Weighting

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(93)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace