Reklama

Reklama

Pokoj s vyhlídkou

  • Velká Británie A Room with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak snadné je zamilovat se! A jak těžké poručit srdci, aby ustoupilo konvencím a tradici! ... Přepis románu anglického spisovatele Edwarda Morgana Forstera, odehrávajícího se na počátku století rovným dílem ve Florencii a v Anglii. Hrdinkou je mladičká dívka z dobré společnosti Lucy, která se na své cestě do Itálie seznámí s mladým sympatickým Angličanem Georgem Emersonem, než však může jejich vzájemné prvotní okouzlení přerůst v cosi většího, její ostražitá gardedáma ji urychleně odveze do domácího bezpečí. Tady ji – v duchu zavedených tradic – čeká zasnoubení se sice poněkud nudným, ale společensky vhodným a zajištěným mladým mužem. A Lucy by nepochybně – tak jako všechny dívky jejího věku a společenského postavení – skončila ve spořádaném, byť asi nepříliš šťastném manželství, kdyby se shodou okolností v sousedství neusadili otec a syn Emersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Konverzačky obvykle vynikají nebo ztrácejí úrovní textu, což v tomto případě platí varianta číslo 1. Tak si říkám, že díky tehdejší upjatosti se jeden o tolik víc těšil na vše tajemné a zakázané, což dnes ani zbla nemůže platit, natož aby někoho něco, kromě krajních bizarností, nadchlo a nalákalo. Tomu se odb(p)orně říká POKROK.☻ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mezi polibky dvou mužů může být tak propastný rozdíl jako mezi Anglií a Itálií. Pak záleží jen na tom, jestli políbená dívka je svým založením spíše blízká slunečné Itálii plné nečekaných vášní nebo tradiční Anglii a jejím společenským pravidlům. ____ Režisér James Ivory natočil snímek prozářený sluncem a hlavně radostí ze života, která je přímo hmatatelná v italských ale i britských scénách. Je to obrazová báseň o štěstí a uvolněnosti. /22. 4. 14./ ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne sa na to pozerá, Ivoryho režisérska invencia je v mnohých ohľadoch úžasná a postava Daniela Day-Lewisa je excelentne zahraná. To je však asi všetko. Bohužiaľ samotný príbeh mi nijak úžasný neprišiel, no možno je to pre neznalosť literárnej predlohy a tak ho možno neskôr ocením viac. Najmä ženské publikum však určite prekvapí a poteší nahánačka okolo jazierka. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Krásná a mladá Bonham Carter a stále zajímavá Maggie Smith. Ten film má krásnou výpravu, zajímavé téma, které pro mnoho lidí z dnešní společnosti je již silně zastaralé, ale takhle to prostě kdysi bylo...A tudíž i nějaká "hloupá" rozhodnutí poté způsobila trápení a bylo velice náročné udělat změnu, protože - co by si lidi pomysleli ;) ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Krásně anglický film. I když romantické filmy nevyhledávám, občas vyjímku udělám a o anglickém vím, že to nebude tak hrozné. A opravdu, i když zase jde o nějaký ty lásky, polibky a podobný blbinky, tak celkově ten film mě nadchl svou atmosférou, výpravou, a fantastickýcm herectvím všech zúčastněných. A také nezapomenutelnou, velmi skvostnou scénou u jezírka. Co se tam podařilo vytvořit za náladu, tak zcela protikladnou k ostatnímu dění, spontánní, přirozenou a křišťálově čistou, to jsem jenom zírala. Taky jsem si uvědomila, že v roce 1985 bylo ještě možno takovouto scénu prezentovat beze strachu a s čistým štítem. To by dneska absolutně neprošlo. Milé pohlazení z Anglie, zasloužené 4 stars. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které George políbí Lucy (Helena Bonham Carter), se v knižní předloze odehrávala v poli plném fialek. To však nebylo vzhledem k době natáčení možné, a tak se filmová scéna natočila na louce, kde rostl ječmen. (..Lucas..)
  • Charlotte Bartlett (Maggie Smith) a Eleanor Lavish (Judi Dench) diskutují při pikniku o zápletce jiného románu E.M. Forstera "Kam se i andělé bojí vstoupit". Helena Bonham Carter, představitelka Lucy, hrála ve filmové adaptaci tohoto románu. (..Lucas..)
  • Obě hlavní hlavní herečky Maggie Smith a Helena Bonham Carter se potkaly o dvacet let později znova při natáčení filmů série Harry Potter (andaa)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama