Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023 Autor Goldbeater

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los Angeles. Ač po dnech a týdnech bezvýsledného pátrání už naděje na jeho bezpečný návrat úplně vyhasly, až nyní po několika měsících přišlo bohužel potvrzení toho, co většina lidí dlouho tušila. V úterý bylo totiž zástupci kanceláře šerifa v okrese San Bernardino oficiálně oznámeno, že neznámé tělo nalezené tuto sobotu turisty na hoře Mt. Baldy bylo úspěšně identifikováno a skutečně patří pětašedesátiletému britskému herci. Přesné důvody jeho úmrtí zatím stále podléhají vyšetřování.

 

Julian Sands se narodil v roce 1958 v Anglii. Po studiích dramatu v Londýně se věnoval divadelnímu herectví a svou první filmovou roli získal v roce 1982 díky komedii Privates on Parade. V následujících letech si zahrál výrazné role ve snímcích jako Vražedná polePokoj s vyhlídkou. Často se objevoval v hororově laděných dílech, mezi nimiž můžeme zmínit třeba Noc hrůzy, Warlock či hororovou komedii Arachnofobie. Jednu z vedlejších rolí si zahrál i ve filmu Davida Cronenberga Nahý oběd. V pozdějších letech se objevil ve snímcích jako Leaving Las VegasMedailon či Muži, kteří nenávidí ženy

 

Jeho kariéra byla velmi plodná na televizních obrazovkách. Diváci si ho mohou vybavit například z minisérie Dům v růžích podle scénáře Stephena Kinga, francouzské historické série Napoleon a amerických seriálů jako 24 hodin, Banshee nebo Džungle rtěnek. Epizodní role ztvárnil i v Slečně Marplové, Dexterovi či Smallville. Na plátnech našich kin ho diváci mohli naposledy vidět v roce 2019, kdy se objevil v jedné z rolí v hvězdně obsazeném českém snímku Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula. Julian Sands za svou kariéru také celkem třikrát navštívil Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary.

Reklama

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022 Reklama

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Návrat Dextera uvítá starou tvář

Návrat Dextera uvítá starou tvář

29.06.2021

Už tento podzim se na televizní obrazovky vrátí nejoblíbenější sériový vrah všech dob, sympaťák Dexter. Nová minisérie na stanici Showtime naváže na předchozí závěr seriálu, se kterým ovšem fanoušci… (více)

Návrat Dextera našel svého záporáka

Návrat Dextera našel svého záporáka

07.01.2021

Seriálový Dexter se již brzy vrátí na stanici Showtime s jednou poslední desetidílnou sérií, ve které se snad podaří hlavní hvězdě Michaelu C. Hallovi a showrunnerovi Clydu Phillipsovi napravit… (více)

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

12.12.2020

Dnes večer byly prostřednictvím online přenosu z Berlína uděleny Evropské filmové ceny (EFA) v rámci svého 33. ročníku. Nejvýraznějším výhercem se stal dánský snímek Thomase Vinterberga Chlast, jenž… (více)

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama