Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlho mi doma padal prach na DVD s dánskym filmom, s dosť zvláštným názvom, "Blikajúce svetlá". Nejak som si naň nevedel urobiť chuť, aj keď som prakticky vôbec netušil, o čo pôjde. Teraz som si ho už konečne pozrel a som spokojný. Viac ako spokojný. Je to kvalitne natočený snímok, ktorý má rýchly spád, dobre vykreslené charaktery postáv, ostré dialógy, akurátnu dávku čierneho humoru, ľahko metaforický príbeh, výborné retrospektívne scény ... Film, na ktorý sa dobre pozerá. **** ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Parta severských mafiánů se vydává zcela na novou cestu života. Donedávna kradli, podváděli, zabíjeli, ale nyní se rozhlížejí a konečně pochopili, že chtějí žít normálním život. Bylo dost špíny a podvodů. I když jsou nelítostní, lidskost se jim opět vrátí do žil. Film odkrývá i minulost a důvody, jak se dostali na cestu zločinu. Každý z nich si nese nepříjemné zážitky z doby, kdy ještě byli dětmi. Drsný severský humor i zamyšlení. Všechny postavičky jsou skvěle zahrané a nikdo z nich nezapadá do šablony "normální". Bavil jsem se přímo seversky! ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Porce černého do absurdity vyhnaného humoru, která prostě nemá chybu. Rozhodně bych nečekal, že útěk party zlodějíčků z dánské Kodaně do Barcelony může nabýt takových rozměrů. Pokřivené charaktery jednotlivých postav bloumající ve svém vlastním světě se uchylují ke zcela neočekávaným rozhodnutím a činům a nikdo si nemůže byt jistý co přijde v dalším okamžiku. Nevím, jestli bych někomu jinému sežral takovou porci „vysoce sofistikovaného infantilního humoru s nádechem výrazně projevované latentní agrese“ °*° Anders Thomas Jensen je borec, vtipnej borec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poměrně raritní směsice gangsterky, lidskosti, černého humoru, absurdity, vyhlazování jutské fauny a bolestivé nostalgie pod dohledem kulatého okna. Její žánrová nevyhraněnost může být prokletím i požehnáním, záleží, pod jakým úhlem empatie se zrovna díváte.. I přes nehygienické nádobí a rozvařené nevalně oloupané brambory dávám tři hvězdy. Jedna navíc, Michelinská, je pro Begbieho Mikkelsena, protože popel ze žvára je teprve to pravé umění dochucování.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně ten film příjde takový nevyrovnaný, protože se pohybuje mezi několika žánry, přičemž se nemůže rozhodnout, kterým vlastně je. Co se týče humoru; jak zde někteří píší, taky mi to vzdáleně připomínalo tarantinovský styl a ten šel bohužel několikrát úplně mimo mě (but on the other hand, několik cynických scén, hlášek k zasmání jsem si zde našel, hlavně prostřihy do mládí hlavních hrdinů se mi líbily). Konec byl tak nějak předvídatelný, ale alespoň během filmu se zde pár zvratů objevilo. No, za fakt, že jsem se u Blikajících světel nenudil a párkrát se od srdce zasmál, tak to budou lepší 3*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama