Reklama

Reklama

Le Diable au convent

  • USA The Devil in a Convent
Krátkometrážní / Horor
Francie, 1899, 3 min

Obsahy(1)

Kulisový a trikový mág Georges Mélies nechal zjevit v překrásném kláštěře čerta. Ten se převlékl za kněze a kázal nemravnosti jeptiškám. Uprostřed mše se přeměnil, všechny jeptišky vyděsil a z kláštera se stalo čertovo doupě. Nebyli by to ovšem vyslanci boží, aby s čertem nezatočili. (zdeny99)

Recenze (23)

anais 

všechny recenze uživatele

Ďábel se změní v kněze a káže v kostele. Potom se honí s různými lidmi a přeměňuje se, dokud ho víra nezničí. Na tomto filmu je hezké, jakým způsobem Meliés zkombinoval filmové triky, s klasickou divadelní mašinérií, hlavně s propadlem. Nejlepší je scéna, ve které ďábel tahá na povrch čerty, a vidíme několik malovaných dekorací - obrovskou skřetí hlavu s kývacíma očima, a velkou žábu, na kterou ďábel v kostele naskočí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nádherné dekorace a skvostné triky. Asi se nechávám při hodnocení hodně ovlivňovat úctou ke stáří tohoto snímečku, ale jsem okouzlen, vážně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě jen tak nevidí. Seděl jsem, ani jsem nedutal, málem jsem dosáhl orgasmu. Takřka geniální dílo, z nějž by se měli poučit někteří současní filmaři. Parádní dekorace, ďábel k zulíbání, ty jeho čáry máry fakt parádní, strašně mě bavily ty triky, kam se na to hrabe dnešní digitalizace. Prostě a jasně - tři minuty slasti! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený short, který patří mezi tvůrcovi nejlepší díla. Opravdu jsem se ty tři minuty vůbec nenudil a všechno jsem si jen náležitě užíval. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokus o ďábelskou invazi do kláštera. Docela jsem zíral, co všechno předkové dokázali v předminulém století vyrobit. 90% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť to malo skôr zábavný charakter, než strašidelný, aj keď úvod vyzeral sľubne. Ako príbeh je to celkom milé, ale aj tu opäť pre mňa platí: "S čerty, nejsou žerty!" Nerozplýval by som sa nad týmto filmom. Nechápem niektorých, ale rozhodne na tú dobu kvalita po umeleckej stránke. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by som chcel od Žóržiho stále kvalitu, ako LE VOYAGE DANS LA LUNE, musel by som byť zaujatý. Odpúšťam, pretože to prišlo tri roky pred tým. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Mně se to hodně líbilo. Nádherně ponuré a bizarní, mírně teatrální a kulisové trikový mág Melies nechá zjevit v nádherně zpodobněném klášteře klášteře ďábla a v převleku za kněze ho kázat jeptiškám děsivé nemravnosti. Později se uprostřed mše přemění, všechny jeptišky vyděsí a udělá z kostela kůlničku na dříví, rozplodí tam své plémě a dokonce postaví pohybující se hlavu ďábla, sochu žáby a tak dále. Dopadne to ale dobře, řeholníci ho s pomocí anděla vyženou. Vynikající meliesovka pro magory. S výbornou hudbou: http://www.youtube.com/watch?v=czBR5hTu0Yg ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Další Mélièsův ďábelský film. Opět moc pěkné triky, kulisy a kostýmy, ale v porovnání s Johankou z Arku ze stejného roku to příliš nezaujme. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Gerges Méliès si dovolil aj diabolský humor a vtipy z cirkvi. A tak je to správne. Hudba Billyho Duncana pridáva na tempe aj tak aj na zážitku. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

V duchu svých předchozích děl, pokračuje filmový mág v šíření hrůzy. Myslím ve své době, dnes by bledl hrůzou on, kdyby viděl, co se točí. Mně se to líbilo. ()

Reklama

Reklama