Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (53)

plakát

Carrie (2013) 

Pokud stojíte o pořádný dramatický horor s krvavou Carrie, raději sáhněte po knize. Klasika alá King s jeho detailně popsanými charaktery a vztahy dokáže solidně pocuchat nervy. Atmosféra v knize byla naprosto brilantní, ve filmu to byl jen slabý odvar. I tak se mi líbilo herecký obsazení, který částečně kompenzovalo nevhodnou adaptaci knihy, a to zejména nedostatečným zpracováním závěrečných scén...prostě slabota, nic děsivýho.

plakát

Zamilovaní (2011) 

Fajn podívaná. Rozjezd filmu sliboval slušné tempo, které ale postupem času usínalo někam do ztracena. Sympatická dvojce hlavních herců i jejich 'bokovky' příjemně zapadly do poněkud jednoduchého scénáře. Do scénáře, který nebyl dotažen až úplně do konce. Vždyť je to drama, tak proč ty ořezané scény rozchodů na konci? Lepší 3*.

plakát

Arachnofobie (1990) 

Nejprve jsem očekával nudnou a utáhanou horrovou story, kde budou budou oběti přibývat stylem jedna na začátku, další v průběhu a na konci už žádná nebude. Ale vůbec to tak není. Film nabízí zvláštní atmosféru, ve které se divák musí ohlížet na vlastní přítomnost, jestli se za ním nevynoří osminohá potvora a neterminuje ho obříma kusadlama. Škoda občas přehnaného chování těch kreatur...vážně jsem se několikrát leknul těch, zjevně čekaných, výstřelů kusadel. Až na tu závěrečnou bitvu se mi film líbil.

plakát

Bílá vrána (2008) 

Na filmu se mi líbí takřka realistické vyobrazení rodinného dramatu. Nelehké situace. Jako spousta lidí, si i já tyhle obtíže jen těžko dokážu představit tak blízko sebe. Obdivuji práci režisérky, herecký výkon Luka Forda a v neposlední řadě i kouzelnou Gemmu Ward, jejíž postava Jackii přinesla do utrápených lidských srdcí nové světlo. Nejlepší scénou byla cvičná záchrana Thomase.

plakát

The Ledge (2011) 

Slušné drama. Promyšlený příběh opepřený trochou fanatického náboženství...

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Velmi povedené. Někteří by čekali, že další a další pokračování bude jen cesta dovnitř jablkového koláče...ale není to tak. Svižné tempo událostí, typicky kořeněné scénky, sympatické postavy a zábavný příběh mě dostali. Popravdě, čekal jsem zase typické chování amerických charakterů 'ani ryba, ani rak', ale jak se ukázalo, autoři dali postavám do vínku i rozumné uvažování, což mě nadchlo. Parádní podívaná.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

Film si pozornost diváků získává především výborným grafickým zpracováním a sériemi vtípků, které mohou snadno rozesmát v podstatě jakkoukoliv věkovou skupinu lidí. Příběh neoslní svým jednoduchým dějem, který se mi zdál ze začátku trochu nudný...ale přece jenom je to film pro děti, který má pobavit a ne přinést nějaký zmatek. Věřím, že si film najde svoje fanoušky, ale já mezi ně určitě patřit nebudu.

plakát

No Time for Nuts (2006) 

Kdože způsobil všechny katastrofy na zemi? Chudák veverka...nedočká se a nedočká.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Film bych popsal jako 'chlad za horkého dne'. Hra na kočku a na myš v podání opravdových filmových charakterů.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Palec nahoru za celý provedení filmu. Takhle má správně vypadat opravdové nebezpečí ze smrti, které doslová číhá za každým rohem. Prostředí činžáku a hlavní postavy se prostě povedly...atmosféra s nádechem krve a potu z nekonečných bojů na život a na smrt. Závěr s (ne) převlékáním uniforem byl jako třešnička na dortu.