Reklama

Reklama

Neznámý Alain Delon

(TV film)
  • Francie Alain Delon, cet inconnu (více)
Francie, 2015, 91 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Philippe Kohly

Hrají:

Alain Delon (a.z.)

Obsahy(1)

Portrét herecké legendy. Dokumentární portrét je určen nejen obdivovatelkám podmanivé krásy Alaina Delona, ale i zájemcům o filmové umění. A může se stát, že každá z těchto skupin se po zhlédnutí filmu bude na důvěrně známého herce dívat jinak než dosud. Snímek strhává symbolu francouzské kinematografie jednu masku za druhou. Výpovědi nechává autor pouze na Delonovi, nezve si jiné mluvčí. Sleduje herce od počátků kariéry, nabízí četné filmové ukázky a rozhovory, které byly natočeny v časovém rozpětí padesáti let. Před očima diváka se odehrává neobyčejný životní příběh Alaina Delona, který má na kontě 87 filmů, je nejkrásnějším francouzským hercem, a přesto jeho pravou tvář nikdo nezná. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

andrii 

všechny recenze uživatele

Ten nejlepší francouzský ročník, který ví, jak se emocí na plátně zhostit. Trvalka v zahradě filmového umění. Výstavní talent podpořený atraktivní fyziognomií. Vlas havraní, stříbrným odstínem září nyní, oči soustředěné, do té nejhlubší modré laguny plně ponořené. Okamžik dechberoucího pohledu, co za to stojí. Přesně střižená elegance a šarm v režii tajemného chladu. Osudové okouzlení...Časy přítomnosti, za hradbami rozlehlé usedlosti, daleko od hlučící modernosti, se svými čtyřnohými přáteli, věrný jejich společnosti. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neznámý ? Každá z nich je trochu neznámá - každá z ikonických hvězd stříbrného plátna. I když se můžeme dozvědět dost o jejich životech - od nich samotných i od jiných. Záleží na tom, jak moc si nás pustí k tělu, nakolik poctivě se podělí o svůj osud - a zdali a jak jejich vzpomínky poznamenal a zkreslil čas. V neposlední řadě je otázkou, co na ně vyšťourají neodbytná média - a jak své pravdy, polopravdy i lži budou prezentovat. Viděla jsem jen zkrácenu verzi dokumentu a nemůžu se ubránit dojmu, že je maličko účelový, že postupuje v rámci zachování určitého stylu či úhlu pohledu ... a tak vybírá detaily, které se mu zrovna hodí - a možná spojuje i jednotlivosti, které spolu ani nemusejí přímo souviset ... jakoby maličko upřednostňoval formu před obsahem. I tak jde o přínosný snímek, který se pokusil - v rámci možností - zhustit život Alaina Delona do dvaapadesáti minut ... a přitom stál neochvějně na jeho straně ... 3* ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Tiež som postihnutý kratšou verziou dokumentu. Ale napriek tomu sa mi dokument páčil, pretože životopisné údaje hercov nevyhľadávam a Delona som posudzoval výhradne podľa filmov bez položenia si otázky: prečo. V tejto oblasti sa film snaží byť maximálne analytický a ponúka vysvetlenia, ktoré sú akceptovateľné. Asi je to tou kratšou verziou, ale mnohé ostalo nedopovedané, iba zľahka načrtnuté. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Klasický životopisný dokument. Od nelehkého dětství přes nelehké dospívání až k nelehké dospělosti slavného herce. Vztahy a manželství s několika ženami, celoživotní hledání matky, otce i rodiny, kterou v dětství postrádal. Chvíle, kdy našel klid a uspokojení, nebyly příliš dlouhé a nevím, jak je na tom nyní. Každopádně mi byl Alain Delon vždycky sympatický, ačkoli jeho filmy jsem nevyhledávala. Pokud se nepletu, nedávno varoval i před agresivní hordou, která se do Evropy hrne. Za to přidávám dokumentu jednu hvězdu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Celý dokument najdete zde, a teď bych ráda znala vysvětlení, proč ČT nekoupila plnou verzi. Třeba místo nějaké té ohromně moderní animace pro znělky, co se halasně redesignují kdykoli naprší a uschne. Zkrácená verze nenabídne nic, co byste si během chvilky nenašli na wiki, ČSFD nebo v jiné studnici moudrosti. Roušku tajemství kolem Delonovy osoby dokument rozhodně nepoodhrne, ale to se dalo vzhledem k tomu, že výjimečně svolil k účasti, čekat. Třeba ale pomůže vzbudit zájem o jeho filmy i u těch, kteří by jinak žili prázdný život bez nich. :) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama