Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialisté vyšetřují útoky kyselinou na mladé ženy. Zuzana se domnívá, že motivem činu by mohla být subkultura mužů, kteří si nejsou schopni najít partnerku... (TV Nova)

Recenze (8)

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kyselina rozpustila části scénáře natolik, až se v něm divák s obtížemi orientuje. Každý jen trochu podezřelý účinkující by se nejraději k činu hned doznal. Máme zde soukromou softwarovou firmu založenou třemi mladými ženami. Jedna z nich se stává obětí zločinu, kdy po aplikaci kyseliny  přímo na ulici od neznámého pachatele umírá. Následné vyšetřování případu je vedeno značně nedůsledně až ledabyle. A co Vacátko nechtěl, kapitán Karas je nespokojený s úrovní svého bydlení, což ho zavede do realitní kanceláře. A  na scéně se objeví komunita frustrovaných mužů z toho, že už dlouho neabsolvovali ponor do ženských genitálií, kam v přestrojení pronikne. Kdyby si scénář dal větší práci s rozpracováním různých úseků této epizody, vše by nabralo na přehlednosti a věrohodnosti. Větší tvůrčí zanícení ale chybí, takže z toho vzešla scenáristicky rozsypaná záležitost v průměrné režii. Slabé finále s odhalením pachatele nenadchne. I tak se najdou náznaky invence, kterou se nepodařilo dostatečně podpořit. Takže Specialisté stále tak nějak hledají ztracenou formu. 5|10 ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době kvalitní díl. Hodně silný příběh z atraktivního prostředí. Většinou jsou případy slabé, ale jednou za čas se objeví naopak hodně dobrý. Doporučuji. No jedno mínus to má. Petra Tenorová už tu jednou hrála, před 4-mi lety. V tomto seriálu už to udělali víckrát. Asi nedostatek herců. ()

Reklama

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachatele nám režisér třikrát za sebou vnutil, ač s příběhem vlastně vůbec nesouvisel, že se asi všichni museli dovtípit, kdo je vrah. Samozřejmě si vrah míchá kyselinu v práci, aby mohl být vyrušen a mohlo dojít k jeho odhalení. Špecialisté opět neprověří vztahy oběti a blízkého okolí. Jinak stále se opakující herci, v této epizodě už celkem vrchol, kdy v předchozích epizodách vystupovali prakticky všichni (Petra Tenorová, Karel Heřmánek ml., Nikola Heinzlová i Karel Jirák)… ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nevěrohodné a afektované herectví všech zúčastněných. Už od samotného úvodu v restauraci, kde Vondráček objednává indická jídla tak, že jde o spatlaninu včetně indického chleba, a kde si ti dva povídají jak dva retardi, to vypadalo podezřele, obhlídka skvrn na místě činu mě také pobavila, ale ty dvě majitelky firmy (skvělá hláška: "bez dotací bychom to neutáhly") hrály obě herečky skutečně jak poslední amatérštinu. Tenorová stále vyjadřuje překvapení ve tváři podobně hloupě jako v té pohádce s českým Belmondem a Dejdarem (jakoby fázovaně a s příliš velkým vykulením očí, až je to nepřirozené). A případ vlastně nedává smysl, byť podezřelých mnógo, a ta linka, aby se diváci seznámili s tou subkulturou zatrpklých mužů, no ehm, co k tomu říct? Asi že každý manžel ví své. Kajnarová žel čím dál víc vypadá spíše jako bachařka z věznice. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama