Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

5 komiků, 50 postav a 2 vlaková nádraží. Nová skečová show Ondřeje Sokola, Michala Suchánka, Richarda Genzera, Igora Chmely a Martina Fingera... Na Hlavním nádraží v Praze se ujímá funkce nový generální manažer a s ním se nám představuje také celá řada postav, které s nádražím spojily svůj profesní a často i osobní život. Jako například dvojice pracovníků ostrahy, věčně přítomná majitelka butiku s oděvy, cizinec nabízející před nádražní budovou turistům nejrůznější zážitkové výlety, svérázný litevský taxikář, toaletářka se svou novou balkánskou posilou, ale také zaměstnanci drah i samotní cestující. Očekávání vize a směru, který chce nové vedení na Hlavním nádraží razit, tak již brzy ovlivní pozice všech těchto tragikomických figur i jejich další nasazení. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Předně asi musím napsat, že mám docela ráda improvizační show Partička, tedy alespoň do doby, než už bylo na protagonistech od první minuty pořadu vidět, jak moc je otravuje se za peníze diváků vůbec nějak snažit, a než začal být vrcholem zdejší legrace fakt, že má postava řečovou vadu, popřípadě vážnější postižení... Myslím, že tohle je v posuzování Nádraží důležitý faktor - pokud nesnášíte Partičku a lidi, kteří v ní účinkovali, nebude se vám líbit ani tohle. Docela mě překvapily některé zdejší reakce, které poukazují na to, jak šíleně nevkusným humorem Nádraží oplývá - vězte, že Partička mi skutečně připadala alespoň jednou za téměř každý díl nechutnější a nevkusnější, než celé Nádraží. Problémem tohoto pořadu není přílišný nevkus, nebo "vtipy daleko za hranou", ale to, že polovinu stopáže každého dílu, je to prostě jenom nuda. Některé postavy nejsou vůbec vtipné (nejvíc je to patrné na babce, která žebrá peníze po čekajících cestujících, nebo Suchánkově nádražákovi) a zdejší humor je tak na úrovni dítěte na základní škole. Jiné scénky a postavy se naopak celkem vydařily - velká koncentrace je jich v 2. díle, kdy například naprosto cynický přístup dvou securiťáků k ekonomickým nevýhodám zásahu do zločinů, je šokující a zároveň i určitým, hodně černo humorným, způsobem vtipný. Spravedlivé ovšem je přiznat si, že víc, než polovina scének vtipných není. Stejně, jako je spravedlivé si přiznat, že jasně nejlepšími herci z celého obsazení jsou Ondra Sokol a Igor Chmela. Igor Chmela hraje nejvíce uvěřitelně a civilně, Ondra Sokol je naopak strašně zábavný a postavám přizpůsobuje celé tělo (postoj, chůze). Martin Finger přebral místa Richardu Genzerovi a Michalu Suchánkovi, kteří mi v Nádraží připadají nejvíce nevýrazní, odsunutí stranou, a dokonce, pokud by se vystříhaly všechny Suchánkovy postavy (kromě docela vtipného Inda z občerstvení), pořadu by to spíš prospělo. /// Takže pro mě - horší, než Partička v době, kdy z ní měli ještě protagonisté radost, ale ne zdaleka tak příšerné, jak to tu většina komentátorů uvádí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to trefné, je to zábavné a je to taky správně ujeté. Občas to sice hraničí s trapností, ale nikdy se to vyloženě trapným nestane. Kluci z Partičky (a Martin Finger) jsou zpět a opět pří síle a plní nápadů. Skvěle zahrané a vymyšlené charaktery, trefné vtipy a narážky, všechno tam je. Ačkoliv mi ne vždy tenhle typ humoru sedí, Nádraží se mi trefilo do vkusu a dokonce mi přijde, že je díl od dílu lepší – a pokračování bych se vůbec nebránil, ačkoliv by v tomhle případě nebylo od věci, kdyby se žádné pokračování nekonalo. Nesedne to každému, ale celé je to prostě neuvěřitelně pravdivé, ať už co se týče charakterů, tak i věcí souvisejících s nádražím. Těším se na každý díl, žádný sice není nijak převratné veledílo, ale stylem humoru je to fakt super, kluci umí. 80%. Nejlepší je manažerr Kamil Pytel, Geňova hajzlbába a Igorův průvodčí. A to, že se to točilo skutečně na hlaváku a ne v kulisách tomu perfektně vykreslenému prostředí jen přídává. Nestydím se doporučit. ()

Reklama

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Žalostně nevtipná, nekonečně natahovaná kydanice, která zcela bezostyšně parazituje na britské "Come fly with me". Proč se proboha u nás musí krást i vtipy? Ptám se. Proč? Je opravdu trapné sledovat "partičku" impotentních komiků, kteří nejnen že nedokážou být originální, ale jsou dokonce tak ubozí, že nedokážou ani okopírovat fór tak, aby byl vtipnej. Zvratek. Absolutní dno odpadu. ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si o tom mám myslet. Některé postavy jsou fajn (makedonská uklízečka, tisková mluvčí, taxikář), ale některé mi naprosto nesedí (psycholog, manželský pár). Musím říct, že jsem se ani moc nenasmála. Celkem často opakují vtipy, kterých tam je docela málo. Na druhou stranu nesouhlasím s některými komentáři, jakože jsou špatní herci a že nemají v televizi co dělat. Herce jsem si oblíbila v Partičce a líbil se mi film Krásno, který režíroval Ondra Sokol, ale tohle mi asi úplně nesedlo. Nebo tomu prostě jen nerozumím. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká verze Come Fly With Me od tvůrců Malé velké Británie. Trochu tomu chybí vtipnější momenty, ale možná to přijde v dalších dílech, ale potenciál v tom je. Je to takové správně buranské i reflektující naší spolešnost. Bohužel mám pocit, že tenhle styl humoru nemusí diváci pochopit a ti kteří to pochopí, nad tím ohrnou nosem. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • Skuteční taxikáři chválili filmaře, jak oblékli Ondřeje Sokola, když hrál taxikáře Dariuse Zmrta. Jen prý bílé ponožky v sandálech chyběly. (Česká televize)
  • Při natáčení se stalo, že si místní opilec všiml, jak míří kamera na Igora Chmelu převlečeného za reportéra Pavla Kožína, a začal různě prudit. Prudil tak dlouho, až to skončilo šarvátkou. (VSVB)
  • Když byl Martin Finger oblečen jako bezdomovec Vojtěch Klaus, tak se stávalo, že si k němu v parku před hlavním nádražím přisedávali různí lidé. Jeden z místních bezdomovců si Martinovi dlouze stěžoval, jak mu ty televizní štáby někdy lezou krkem. Martin, aby nevypadl z role a aby dodal své postavě autentičnosti, tak si s bezdomovcem zanadával na filmaře a jejich praktiky. (Česká televize)

Reklama

Reklama