foto

Michal Suchánek

  • nar. 29.7.1965 (52 let)
    Jičín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento rodák z Jičína se narodil v roce 1965. Začal hrát již v devíti letech. Po střední škole šel studovat herectví na pražskou konzervatoř. Úspěšně ji dokončil a začal hrát v divadle Františka Ringo Čecha, nebo v Národním divadle, ale tam byl jen chvíli. Z divadelních rolí jsme ho mohli vidět např. jako Smítko ve hře Marná lásky snaha, nevo v Králi Jindřichovi IV.

Nejvíce se však proslavil ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI, kde ztvárnil roli bojácného a zakřiknutého Karla. Z dalších filmů to jsou např. TANKOVÝ PRAPOR a JEŠTĚ VĚTŠÍ BLBEC NEŽ JSME DOUFALI.

V nedávných letech je znám hlavně z velmi sledovaného pořadu TELE TELE. Zde spolu s Richardem Genzerem, Josefem Cardou a Veronikou Žilkovou parodovali televizní zpravodajství, ale pořad byl z důvodu klesající sledovanosti ukončen. Michal si dal na chvíli pauzu a přemýšlel, co bude dělat dál. Spolu s Richardem Genzerem vymysleli pořad MR GS, kde každý týden diskutují s osobnostmi čekého showbyznysu. Je ženatý a má dvě děti. Syna Jáchyma a dceru Bereniku.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2018 Pepa
Raportér
Za oponou noci
2017 Bajkeři
2016 Rudý kapitán
2015 Stopy života - Svatba (TV film)
Vybíjená
2014 Krásno
2012 Vánoční hvězda (TV film)
2008 Sněženky a machři po 25 letech
2007 Angelika (divadelní záznam)
2006 Prachy dělaj člověka
2005 Tři mušketýři (divadelní záznam)
1999 Agáta
1996 Dvě z policejní brašny (TV film)
Na hraně (TV film)
O sirotkovi z Radhoště (TV film)
Přijeď si pro mě, tady straší (TV film)
1995 Byl jednou jeden polda
Šaty dělají mrtvolu (TV film)
1994 Ještě větší blbec, než jsme doufali
1993 Le frère trahi (TV film)
Zvláštní schopnosti (TV film)
1992 Ať ten kůň mlčí! (TV film)
Kocourkov (TV film)
Osvětová přednáška v Suché Vrbici (TV film)
1991 Panenka s porcelánovou hlavičkou (TV film)
Tankový prapor
1990 Jak s Kubou šili všichni čerti (TV film)
Pražákům, těm je hej
Zvonokosy (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Poklad rytíře Miloty
Příběh '88
Strom pohádek: Pasáček a císařova dcera (TV film)
Supersen (TV film)
1988 Láska na inzerát (TV film)
Rozsudky soudce Ooky (TV film)
Sedm hladových
Zlatá flétna (TV film)
1987 Dan (TV film)
Hláska (TV film)
Proč?
Přízrak (TV film)
Sychravé království (TV film)
Zírej, holube! (TV film)
1986 Česáč (TV film)
Klobouk, měšec a láska (TV film)
Krajina s nábytkem
Velká filmová loupež
1985 Dva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř. (TV film)
Jako jed
Náušnice (TV film)
Večeře se šampaňským (TV film)
1984 Nade mnou země (TV film)
1983 Hrátky (TV film)
Stav ztroskotání
1982 Sněženky a machři
1980 Jen si tak trochu písknout
1977 Odsúdenie Paganiniho (TV film)
1976 Šťastné a veselé (TV film)
Terezu bych kvůli žádné holce neopustil
1975 Minúta rozhodnutia (TV film)
1974 Pozdní léto (TV film)
Vodník a Zuzana (TV film)
1973 Kukačky (TV film)

TV seriály

2017 Nádraží (TV seriál)
Noční život (E06)
Měsíc bezpečnosti (E05)
Návštěva prezidenta (E04)
další epizody (6)
Ohnivý kuře (TV seriál)
To bude výbuch! (S04E30)
Broněk v hodinkách! (S04E29)
Velké usmiřování (S04E27)
další epizody (58)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
další epizody (5)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Zakázaná území (S02E34)
Ohnivé dorty (S02E33)
Pusa na dobrou noc (S02E32)
další epizody (59)
Trpaslík (TV seriál)
Pondělí (E01)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Hvězdička (E04)
Škoda lásky (TV seriál)
Mokré tričko (S01E05)
2011 O mé rodině a jiných mrtvolách (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Bomba (S01E24)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (6)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1991 Území bílých králů (TV seriál)
1990 Pohádky pod lupou (TV seriál)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1987 Strom pohádek (TV seriál)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1984 Bambinot (TV seriál)
Sanitka (TV seriál)
1978 Spadla z nebe (TV seriál)
1977 Příběhy kolem nás (TV seriál)
1975 Matka (TV seriál)
Rozcestí (E06)

Dokumentární

2008 Film o filmu: Sněženky a machři po 25 letech (TV film)
1992 Záhada písečného netvora (TV film) - vyp.

TV pořady

2017 Tajemství těla (TV pořad)
2016 Kdo to ví? (TV pořad)
Ohnivý kuře pod pokličkou (TV pořad)
Pečeme podle hvězd (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Co by bylo kdyby... (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2015 (TV pořad)
La Parta (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Mixxxer (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Máme dítě (TV pořad)
Máš minutu! (TV pořad)
Mezi hvězdami (TV pořad)
Partička (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
SILVESTROMANIA (TV pořad)
Talentmania (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Anno 2008 - 15 let TV Nova (TV pořad)
Partička (TV pořad)
SuperSilvester 2009 (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Kalendář Míši a Ríši (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2008 (TV pořad)
Mr. GS (TV pořad)
2007 Jsi chytřejší než páťák? (TV pořad)
2006 Maxi Clever (TV pořad)
2005 Nova sobě (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
Zvoňte dvakrát! (TV pořad)
2004 Ku-ku (TV pořad)
10 let s vámi (TV pořad)
2003 NE-E (TV pořad)
Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
2001 SILVESTR 2001 (TV pořad)
Tyjátr (TV pořad)
2000 Deníček Ivety B. (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Souhvězdí Novy (TV pořad)
Tele Tele (TV pořad)
1999 Katapult (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Game Page (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1997 Hejbni kostrou (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Hudební videoklipy

1998 Maxim Turbulenc: Mraveneček (hudební videoklip)
1994 Alkehol - Houbová (hudební videoklip)
1993 Daniel Landa: Jó, ulice! (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1993 Zvláštní schopnosti (TV film)

TV seriály

2017 Nádraží (TV seriál)

TV pořady

2000 Tele Tele (TV pořad)
1998 XXL (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

2015 Co by bylo kdyby... (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(103)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace