foto

Igor Chmela

  • nar. 2.1.1971 (46 let)
    Ostrava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval DAMU v Praze, poté byl členem souboru v Národním divadle, posléze divadla Dejvického. Od roku 2002 je v angažmá pražského Divadla Na zábradlí. Na poli filmu debutoval v komedii režisérské dvojice Pavla Göbla a Romana Švejdy Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2005). Dále si zahrál v psychologickém dramatu Roberta Sedláčka Pravidla lži (2006), v komedii Davida Ondříčka Grandhotel (2006), v tragikomedii Alice Nellis Tajnosti (2007) a ve filmu Petra Zelenky Bratři Karamazovi (2008). Je znám též z televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Zdroj: BontonFilm

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fagus
Kozy léčí (TV film)
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Ostravak Ostravski
2015 Cesta do Říma
2014 SM Kabaret: Krimikabaret (divadelní záznam)
2013 Přijde letos Ježíšek?
2012 Čtyři slunce
Definice lásky (TV film)
2011 Perfect Days
Rodina je základ státu
Vendeta
2010 Největší z Čechů
Román pro muže
2009 Muži v říji
3 sezóny v pekle
2008 Děti noci
El Paso
Karamazovi
Na rozchodnou (TV film)
Rudý baron
Zázrak v černém domě (divadelní záznam)
2007 Tajnosti
2006 Grandhotel
Hezké chvilky bez záruky
Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
Pravidla lži
2004 Nadměrné maličkosti: Nehoda (TV film)
2003 Terasa (divadelní záznam)
2002 Oblomov (divadelní záznam)
2000 Trapný večer (divadelní záznam)
1998 Za zdí (TV film)
1996 Dům poslední radosti (TV film)
1995 Rok na vsi (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Sebeobětování? (S02E12)
Všechno je jinak! (S02E11)
Nic než pravda (S02E10)
další epizody (40)
Nádraží (TV seriál)
Noční život (E06)
Měsíc bezpečnosti (E05)
Návštěva prezidenta (E04)
další epizody (6)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Dvojboj (E06)
Závadová mládež (E05)
Mrtvý lidi (E03)
další epizody (4)
2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (8)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Situace v kuchyni (S01E14)
2012 Obchoďák (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Chladnokrevně (S01E03)
Soukromé pasti (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Přijeď rychle (S03E56)
Zvládneme i horší věci! (S03E55)
Končím (S03E36)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Rozinka (S03E32)
Slyšíš mě? (S03E22)
Kdo nařídí budík? (S03E18)
další epizody (40)
2006 Letiště (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zítra bude peklo (S02E33)
Sedmé nebe (S02E27)
Instantní sex (S02E24)
další epizody (38)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu Rodina je základ státu (TV film)
2009 Jan Hus - mše za tři mrtvé muže

TV pořady

2015 La Parta (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Srdce pro děti 2012 (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2007 Český lev 2006 (TV pořad)
2006 Před půlnocí (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace