foto

Ondřej Sokol

  • nar. 16.10.1971 (44 let)
    Šumperk, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se a vyrostl v Šumperku, odkud po gymnáziu odešel studovat do Prahy režii a herectví na DAMU, poté dokumentární tvorbu na FAMU. Už během studií hrál a režíroval několik her, ve druhé polovině 90. let byl členem Městského divadla v Mladé Boleslavi. Od roku 1999 až dosud působí jako režisér a herec v pražském Činoherním klubu.

Má za sebou přes 30 režijních prací jak v Činoherním klubu a Městském divadle v Mladé Boleslavi, tak například v Divadle Na Jezerce, Divadle Pod Palmovkou, v Divadle v Řeznické, v Divadle Broadway, v Divadle A. Dvořáka v Příbrami, v Divadle Hybernia nebo ve Studiu Dva. Režíroval také několik televizních pořadů, seriál a v neposlední řadě svůj filmový debut Krásno. Hry zahraničních autorů často sám překládá, na svém kontě má více než 10 přeložených a upravených scénářů. V hereckém portfoliu má téměř 50 rolí od divadelních přes televizní až po filmové. Největší oblibu získal díky zábavnému pořadu Partička, který funguje jak na televizní obrazovce, tak jako zájezdové představení.

Za svoji práci získal Ondřej několik ocenění a mnoho nominací. Od Ceny Alfréda Radoka za Talent roku a Inscenaci roku v letech 2002 a 2007, Ceny Thálie pro mladého činoherce do 33 let z roku 2002, Ceny Sazky a Divadelních novin za Inscenaci roku v sezoně 2007/2008 až po několik nominací za Inscenaci roku a Herecký výkon v roce 2002 či nominaci za Nejlepší mužský herecký výkon na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu za film Occamova břitva v roce 2012. V letech 2011, 2012 a 2013 získal první, druhé a třetí místo v anketě TýTý jako Osobnost televizní zábavy a jeho pořad Partička vyhrál cenu Pořad roku.
Momentálně se věnuje především divadelní režii a herectví, připravuje ale také další televizní a filmové projekty a objeví se i v několik dalších celovečerních filmech.

Režijní filmografie

2014 Krásno
2008 Deskový statek (divadelní záznam)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

TV pořady

2014 TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2011 Máš minutu! (TV pořad)
2008 Mr. GS (TV pořad)
2006 Svatby paní Veroniky (TV pořad)
2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)
2003 NE-E (TV pořad)
2000 Tele Tele (TV pořad)

Herecká filmografie

2016 Dvojníci
Všechno nebo nic
2015 Vybíjená
2014 Andělé všedního dne
Krásno
Zakázané uvolnění
2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
Obchoďák (TV seriál)
Occamova břitva (TV film)
2011 Perfect Days
2008 Deskový statek (divadelní záznam)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
51 kHz (studentský film)
2002 Útěk do Budína
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
2000 Heda Gablerová (divadelní záznam)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Úraz (TV film)

Dokumentární

2016 Ondřej Sokol je dvojník (TV film)
2014 Krásno Ondřeje Sokola (TV film)

TV pořady

2016 Šéfík internetu (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Hrajeme s Alim (TV pořad)
La Parta (TV pořad)
2014 Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
Srdce pro děti 2014 (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Polívka na víně (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Mixxxer (TV pořad)
TýTý 2011 (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Báječná léta bez opony (TV pořad)
2004 Ceny Thálie 2003 (TV pořad)
2000 Tele Tele (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2014 Krásno

TV pořady

2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(510)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace