Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela sranda a docela úlet. Vlastně takový pohodový kousek vzorově odkazující na to nejlepší a nejujetější od bratrů Coenů. A musím teda říct, jak je hrozně fajn, že v rámci jejich odkazu v dnešní době někdo natočí film a ten film ještě k tomu všemu baví. Melanie Lynskey a Elijah Wood byla parádně ujetá dvojka a celé to do toho stejně ujetého příběhu sedlo. Filmová jednohubka, ale zato zábavná jednohubka. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Nevídaná zručnost manipulace s proměňováním žánrových mechanismů napříč filmem, okořeněná špetkou černého a situačního humoru. Elijah Wood si teda ke svému výkonu zasloužil vhodnější spoluhráčku, ale to je jen drobná kaňka na jinak dokonalém ubrusu a v celkovém součtu tak jde o žánrovou delikatesu, za kterou je vidět přehršel tvůrčího nadšení. RECENZE ZDE. (Komentář psán v nostalgickém duchu způsobeném nalezením souboru s názvem "peprné hrátky se slovíčky".) ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

S chraplavým pochechtáváním musím uznat, že tenhle non-mainstream se teda povedl nad očekávání dobře. Úchylný Elja Dřevo, který mi už v Pánovi prstenů srdnatě dokazoval, že to nebude z jeho rozdvojenou osobností (slušně řečeno) do budoucna jednoduché a podívejte se na něj. Kromě toho, že si tam nechá sežrat nohy vlčákem, tuhle sleduje úchylně prostitutky, tady se nechá nosit tlustým hobitem se smrtelným výrazem v očích, tak parádně ztvární i narušeného souseda - individum, jež párkrát vyleze ze své zarostlé zahrady a za pomoci svojí nindža hvězdy, vybroušené kopací techniky a haldou psychokeců dokáže dobře doplnit i další nový zvláštní úkaz v hereckých vodách, jménem Melanie Lynskey. Dohromady tvoří téměř dokonale se doplňující, slušně řečeno, zvláštní páreček ze sousedství, jež si jde tvrdě za svým, protože prostě princip je princip !! .....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepočítal s tím, že by mi film dokázal vyčarovat doboru náladu, ale stalo se. On to totiž není ani tak thriller či krimi, jako spíš černá komedie a tak také výborně funguje. A základ je přitom tak jednoduchý. Naivní Ruth a její přitroublý soused se snaží domoci spravedlnosti tam, kde policie selhává. Že se přitom dostávají do bizarních situací, na které nejsou připraveni, je celkem nabíledni, ale Blair to podává tak, že všechny ty šílenosti, co se oboum hlavním protagonistům dějí, jsou vlastně přirozené a to mě bavilo. Všechno vrcholí v závěru drsnou cca dvacetiminutovkou, u které jsem slzel smíchy. Herecky bez výhrad a Melanie Lynskey je tady kouzelná, stejně jako baví Elijah Wood, který si sice pořád nese hobití stigma, ale už to není tak hrozné. 75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná a nezajímavá podívaná s ošklivou, tlustou Melanie Lynskey v hlavní roli, kterou jsem viděl na obrazovce jedinkrát a to v seriálu Dva a půl chlapa, kdy to byla tenkrát fakt kost a líbila se mi. Tomu říkám změna k horšímu. O Frodovi ani nemluvím, na něho poslední dobou narážím ve fakt blbých filmech a tohle je další. Příběh neoriginální, zápletka téměř žádná, snad jen to finále bylo koukatelné (Autobus, barák, had). Nelíbilo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama