Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Melanie Lynskey a Elijah Wood jsou skvěle šílená dvojice a na jejich výkonech film stojí, i když on celkově stojí na zvláštních postavičkách, které se zde objevují, a na zvratech, k nimž dojde. I když to vypadá jako celkem obyčejný depresivní film, tak se to docela zvrtne v bizarně kriminálním stylu. Drsnost místy celkem překvapí. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně ten typ filmu, od kterýho moc nečekáte a on z vás postupně vyrazí dech :-D Vše začíná vcelku standardní vloupačkou do bytu jedné "obyčejné" ženy. Jenže tahle žena se nechce smířit s ledabylým přístupem policie a bere boj za svou svobodu a bezpečnost do vlastních rukou. Vlastně jde o skutečný obrázek toho, jak dnes přistupují ti, co nás mají chránit a bránit k zločinům, které se díky naší zkažené společnosti, staly už tak nějak běžnou součástí systému :-/ Hodně mě překvapil E. Wood a samozřejmě hlavní protagonistka M. Lynskey :-) Doporučuju všem, kteří mají rádi surové a lidské příběhy, postavené na reálném základě, s reálným chováním postav a s neplánovaným závěrem :-) ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Méně sofistikované Falling Down říznuté ritchiovskou kriminálkou. Nemá to takový dopad jako jedno a není to tak nadsazené jako druhé, ale to, co to dělá, to dělá dobře. S hlavními hrdiny se dá lehce ztotožnit a místo, aby si svými akcemi výrazněji pomohly, je spíš svět válcuje a jsou na tom pak ještě hůř. Umí to navodit pocity frustrace či melancholie a ve vyhrocených situacích podstatně potemnit a zdrsnět. Přestože to mění žánry, scénář vždycky přijde se zvratem nebo vysvětlením, které vás vrátí do rovnováhy. A vůbec je mnohem chytřejší, než bych od něj čekal. No a potom je tu samozřejmě vždy skvělá Melanie Lynskey, jež by si zasloužila víc hlavních rolí. Moc příjemný zážitek. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Povedená prvotina Macona Blaira. Nabité zkušenosti ze spolupráce s Jeremy Saulnierem na Blue Ruin a Green Room tady využívá naplno a přidává k nim svojí ingredienci v podobě černého humoru. To že Blair a Saulnier jsou velcí přátelé je známá věc a tak se není čemu divit, že je ten Saulnier z toho trochu cítit i přesto, že s filmem nemá nic moc společného. Otázkou je jestli z těch kolejí dokázal Blair dostatečně odbočit a udělat z toho "svůj" film. Odpověď je tak napůl ano, napůl ne. Kvalita se tomu ovšem zapřít nedá a Blair dokazuje, že když z herectví přesedlá k režii vůbec nikomu to vadit nebude. Melanie Lynskey, která v roli ustrašené mstitelky překvapivě funguje se vydává spolu se side-kickerem v podání Elijaha Wooda na odplatnou jízdu za zloději, kteří ji vykradli dům. Vcelku jednoduchá zápletka ve skvělém satirickém hávu, reflektuje dnešní společnost a pokud nemáte rádi lidi tenhle film si opravdu užijete. Snímek je svižný a příjemně plyne, navíc ho provází povedená detektivní zápletka, která v průběhu filmu nepřestává překvapovat a finále je přímo vynikající a naprosto nepředvídatelné. Všechny postavy jsou zvláštní podivíni, všechny situace do kterých se dostanou jsou podivné a to je na filmu asi to nejlepší, jeho umění neustále překvapovat. Macon Blair jde určitě do hledáčku a jsem zvědav s čím se vytasí příště. 78% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Elijah ma vzdy potesi tym, ze si zahra v dalsom nezvycajnom filme. Spolu s Melanie Lynskey, ktora hrala podobne neohrabanu postavu v dvoch epizodach The Last of Us spolu maju paradny "wibe". Od trapneho "vyzdvihnutia notebooku" az po brutalne vygradovanie v zavere je to velmi slusny "free fall". :) Odporucam sadlo mi. 70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)
  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno