Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí - Série 2 (1984) (série)


Janek Vyskoč, kozí vrah (S02E04)

(epizoda)
  • Slovensko Janek Vyskoč

Obsahy(1)

Janíček Trnečka, dětmi vysmívaný jako Janek Vyskoč, kozí vrah, je jednonohý invalida poznamenaný válkou. Ta mu vzala vše: ženu, dítě i zdraví. Aby se uživil, zabíjí na požádání sousedům kozy. Když se v dědině usadí vojenská rota, postaví se oficírovi Krkowiczkovi a poukáže na nesmyslnost války. Byť jde v tomto příběhu o vážnou a smutnou věc, ani tentokrát nechybí šibalský humor stařečka Pagáča. Ten se s nadutostí rakouského oficíra vypořádal po svém. Dokázal, že ho před vojáky zesměšnila vlastní kobylka. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je Slovácko sa nesúdí rozšavný a vtipný seriál i knížka, tento díl hrál spíše na smutnou a vážnou stranu. Ukazuje totiž odvrácenou stranu vojny a války. Janek, který si vytrpěl už před odchodem na vojnu (umřela mu žena při porodu a on místo uložení ji do hrobu musel na vojnu, navíc malé za chvíli po mamince umřelo také), se vrací jako válečný invalida bez nohy, a i když ho lidé mají ve vesnici rádi, setkání s namyšleným oficírem mu připomene nesmyslnost vojny a přivede na myšlenku odejít někam pryč od civilizace. Vtipné je aspoň učení kobyly strécem Pagáčem a bitva původního oficíra s novým, který ho nahradil. PS: Uherské Hradiště opět v ději, když vychází Janek se starostů ze soudu, vycházejí z uherskohradišťské radnice. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hudba ze ktere bere dech...pravda o vojně v 30 minutách seriálu a exceletní Navrátil. Tohle uz dneska nikdo nenatoci, az by Vam mraz prejel po zadech a sevrelo vas to u srdce. Kodet to taky rozsvitil Ich Ich jsem idiot nebo co :D ()

Reklama

Reklama