Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Karin.Kiss 

všechny recenze uživatele

Bolo by to skvelé, ak by do toho neťahali sentimentálne monológy o pominuteľnosti ľudstva, ktoré sú nám každému známe. To všetko ukázali na obraze - prečo to zdôrazňovať bezvýznamnými slovami? Pomalé tempo je na mieste, pozoruhodná atmosféra, pravdepodobne vďaka rozkošne jednoduchému vyobrazeniu prízraka. Silné 3*, vďaka zaujímavému námetu. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně emocionální cesta časem a místem, na které nás provází smutný duch v bílém prostěradle. Ukázal nám, jak moc je těžký vyrovnat se s tím, když vám zemře někdo blízký. Režisér David Lowery díky kameře, soundtracku a hlavně svojí režii, vytvořil těžkou artovku s dlouhými záběry a minimem dialogů, která ovšem dokáže říct mnohem víc, než jakýkoliv jiný film, co se letos objevil v kinech. Závěrečná pointa člověku vžene slzy do očí, zmrazí a nechá ho čumět několik minut do prázdna, během kterých si uvědomíte, že je to všechno jenom o čase … 10/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda - z potenciálne najúžasnejšieho filmu desaťročia sa nakoniec bohužiaľ stal len malý vír v pohári vody. Fascinujúca atmosféra, úchvatne špecifická hudba, časová slučka, pesnička, Casey Affleck a Rooney Mara, poltergeist, nočné mesto, duch oproti, Indiáni, papierik v stene. Potenciál na pokrokový filmový zážitok. Plno netradičných riešení (najslávnejší herec strávi 89% filmového času pod bielou plachtou, väčšina scén je nemých a nie sú ojedinelé ani niekoľkominútové zábery, ktorým vrcholí absurdné pojedanie koláča). Miestami fenomenálna a niečo, čo ste možno ešte nikdy v živote nevideli, ale často to proste len... nudí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny, bizarný, až atypický, komorný film o jednom „duchovi” , ktorý sa nemôže zmieriť s tým, že aj v jeho dome, budú bývať takí ľudia, ktorí tam nemajú, čo robiť... ? Trochu som sa v tom strácal, pretože tuná sa prakticky ani nič dôležité nedeje, okrem toho, že žene zomrie muž, ktorá sa následne cíti melancholicky, po istom čase odíde z tohto domu, lebo ju už nič neviaže k tomuto miestu, neskôr sem prídu bývať španielsky hovoriaci občania, a títo zažijú na vlastnej koži, čo je to Poltergeist, a taktiež veľký „intelektuál” bude prezentovať pred kamarátmi na párty - svoje veľké myšlienky... -Prisťahovalcov pobijú pôvodní obyvatelia Ameriky. Všetko sa viaže k DOMU, v ktorom je spirituálna bytosť. De - facto, videl som dve bytosti oproti sebe v domoch. Apropo, nevedel som, že Affleck s Marou, si zahrali v snímku Ain't Them Bodies Saints, ktorý taktiež režíroval David Lowery. Zaujal ma dojímavý SOUNDTRACK Daniela Harta + kamera Palerma má svoje čaro. Samotný „biely kostým” , v ktorom je pravdepodobne oblečený herec Casey Affleck, je sám o sebe, neobyčajný, alebo duchovia sú s nami stále, aj keď ich už dávno fyzicky nevidíme ? Pozorovať film v častých statických záberoch, nie je nič pre mňa, ak sa nejedná o snímky Michaela Hanekeho. Inak, Rooney Mara „z chuti” J-E koláč. Toto sa deje v takmer neprerušovanom zábere, len sa zmení uhol kamery. Zakrátko ho vyvráti do hajzlu. Takýmto, až by som povedal jednotvárnym spôsobom sa pozerám na celý film, ktorý skrátka - niečo má do seba, ale znovu ho absolvovať ? Hm... Skôr by som si vypočul jeho hudbu a nič viac. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne po projekcii pre umocnenie celkového dojmu navrhujem vypočutie 7-hodinového ambientného albumu "Somnium" od skladateľa Roberta Richa. Pomôže to lepšiemu fyzickému aj mentálnemu nazretiu diela a dokonalejšiemu uchopeniu inak ťažšie uchopiteľných pojmov "rozvláčnosť", "repetitívnosť" a "vata". Priznávam, že niekoľko scén ma zasiahlo. Tá s 5-minútovým žraním koláča medzi ne samozrejme nepatrí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama