Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Němci přišli o V2. V tomhle filmu střílí Nácky i prakem :-)) Ale teď k věci: Tohle mohl být buďto výborný válečný film se skvělým námětem, nebo dost dobrá akční parodie. Ale dohromady to jaksi nefunguje. Vážně se tvářící příběh strašlivě sráží obrovské blbosti ve scénáří a chvílemi dost debilní hlášky nepříliš inteligentní bandy dezertérů (mimochodem, dabing Řitka video to teda moc nevylepšuje), jako parodie je to zase příliš strohé a umírá moc kladných hrdinů. Hudba působí místy komicky, když se snaží napodobit styl například Where eagles dare. S Dirty dozen bych to rozhodně nesrovnával, tam to mělo svůj vnitřní řád. Nečekáte-li příliš propracovaný scénář, ale máte rádi střílečky, může být tenhle film podle vašeho gusta. Můj Gusta ale není váš Gusta a proto takové hodnocení. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tento film Q.Tarantina zaujal- válka jako pozadí pro dobrodružný příběh, v němž se parta antihrdinů zaplétá do jedné krkolomné akce za druhou, cynické poznámky, černý humor a k tomu spojení ženské nahoty a zbraní, na které si předobrazy (Velký útěk, Tucet špinavců, Kam orli nelétají, Kellyho hrdinové) netroufly ani pomyslet. Zábavný snímek, který si nehraje s psychologií postav, žene se dopředu a ani chvíli nenudí. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se podívat, kde si Tarantino bral inspiraci pro své Inglorious Basterds a musel si koupit práva k této italské válečné komedii a přiznal ji jako jeden ze svých zdrojů inspirace. Zub času tady ubral hodně, ale máme tu opět sebranku uvězněných podvraťáků, která shodou náhod dokáže uprchnout a nakonec se zapojí i do záslužné činnosti ve spojení s francouzským odbojem proti zrádným nacistům. Docela slušný mix válečného filmu s komedií, který ale ve finále vyznívá trošku do ztracena. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Zabavil som sa nadmieru, logické lapsusy neriešil, pri priam vrcholných gymnastických číslach počas umierania na oboch stranách priam zvíjal smiechom a ako bývalý železničný modelár som ocenil záverečnú staničnú apokalypsu, kde sa dovtedy celkom v pohode zvládnuté snímanie scén rozsype aj s modelmi:). Béčko ako má byť, a je jedno či už chcené, alebo nie. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Enzo G. Castellari natočil velice zábavnou záležitost inspirovanou Dirty Dozzen a jinými válečnými/dobrodružnými snímky té doby. Spousta akce , hlášek , skvělých zpomalených sekvencí alá Peckinpah , hromada mrtvých nácků a sympatičtí anti-hrdinové ( Nejlepší je Fred Williamson z doutníkem v hubě , neodolatelný drsňák). Na Italskou produkci překvapivě velký rozpočet. Všude to bouchá a lítá jako na běžícím pásu. Dirty dozen po Italsku! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama