Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Brendan Gleeson v roli postaršího detektiva Billa Hodgese obdrží dopis, ve kterém se kdosi přiznává ke zrůdnému činu. Osm nezaměstnaných zemřelo, když čekali před pracovní agenturou a úmyslně do nich najel ukradený mercedes. Tím dopis nekončí. Anonym policistu ve výslužbě upozorňuje, že bude ve vraždění pokračovat. A rozhodně se nehodlá spokojit jen s osmi oběťmi. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (58)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je pomerne dobrá, keďže Brady a jeho šialenstvo sú jeho protagonistom zahrané vuac ako na dobrej úrovni a aj značne pozmenený príbeh je v porovnaní s knihou ešte celkom dobre zvládnutý. V druhej sérii sa tvorcovia príliš vzdialili knižnej predlohe a tretia časť trilógie Koniec hliadky nebola spracovaná zrovna najlepším spôsobom. Našťastie sa v tretej sérii scénaristi viac držali románu Stratení nájdení a podarilo sa im tak napraviť dojem z nešťastne spracovanej druhej série. Celkovo patrí Pán Mercedes k lepším seriálom, v ktorom stavili najmä na charizmatického Brendana Gleesona, ktorý síce Billa Hoodgesa stvárnil podstatne inak, na akého sme zvyknutý z kníh, ale časom si jeho svojskú vždy nahnevanú povahu človek obľúbil a vďaka tretej sérii sme sa dočkali aj šťastného konca. V porovnaní s knižnou trilógiou tak Bill Hodges obstál podstatne lepšie. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Když se daří tak se daří. King tentokrát v rámci kriminální selanky a napínáku, která jen tak nemá obdoby. Hlavně ve formě seriálu. Krom toho, autor ani nepotřebuje hororové prvky, když si vystačí s jeho klasickou nechutností a brutálností. Do hororu nechutný a slušný brutál. Do krimi thrilleru velice slušný a potřebný prvek. Asi proto, jde o tak skvělý seriál od neznámého studia a stanice. Povedlo se. I díky skvělým hereckým výkonům. Záporák je ve výsledku nechutný sám o sobě, nicméně mohl být lehce vyspělejší, ale i tak byl v jistém ohledu geniální. Rozhodně na to nebudu vtpomínat jako na dokonalost samu. Ale jednoznačně silný článek celého roku. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okrem výborného výkonu Brendana tlstého ako hovado a starého jak sviňa Gleesona a poslednej epizody sa mi na tomto seriály absolútne nič nelúbilo. Výber úvodnej melodie bol nahovno, hlavný záporak počúval síce dobrú muziku, ale k nemu absolútne nepasovala, takže to bolo totálne nahovno. Príbeh a minulosť záporáka s jeho vyschnutou mamkou bol úplne zbytočný a nezaujímavý rovnako, ako i výber postáv v hlavných úlohách. Navyše dej, ktorý sa odohráva v Ohiu, jednoznačne musí byť nezaujímavý. Mne tento seriál jednoducho nesadol a cítil som to od prvého okamihu, kedy verejne odhalili záporáka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z toho vyklubal poměrně slušně natočený seriál. Jeho kvalita mezi jednotlivými epizodami trošku kolísá, tohle vše vytahují nahoru hlavní dva herci, z nichž Brendan je typicky, přesvědčivý policajt ze staré školy se vším všudy a Harry si zahrál  psychopata s takovou chutí, že jsem mu při jeho pokusech s ovladačem místy i držel palce. Konec byl tak nějak akorát a já jen doufám, že se už žádné další pokračování nechystá. Leda s jiným záporákem, protože jinak by to tenhle solidní závěr totálně srazilo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy byste si přáli dát vyšší hodnocení, ale prostě to nejde. 1. série (****): První polovina první série je asi nejlepší zpracování Kinga EVER. Nevyumělkované, civilní, s výtečně zachyceným humorem, vyprávěním i celkovou atmosférou Kingových knih. Bill Hodges je obsazený skvěle, stejně tak Jerome, Lou, Anthony, Deborah, dokonce i smyšlená Ida je krásně kingovská, ale alfou a omegou je samozřejmě geniální Harry Treadaway coby Brady Hartsfield. Počáteční masakr je přesně takový, jak jsem si ho představovala, Bradyho komunikace s Hodgesem, práce v obchodě, flashbacky s bráškou, všechno na jedničku a srdíčko nadšeně plesá. Ve druhé polovině první série ale začíná příběh stále více a více odbočovat od knižní předlohy, takže chybí Bradyho nenávist k Hodgesovým přátelům, Hodgesovo uniknutí smrti není pro Bradyho žádným překvapením a namísto obrovského koncertu plného pubertálních holčiček se dočkáme nudné divno-akce s pár desítkami lidí. 2. série (**): A jedeme dál. Z předlohy zůstává jen základní kostra a co změna, to průser. Bradyho řídící centrum je parádní, plytký děj se ale vleče (proč sakra seškrtali 50 % knihy, když to pak ničím nenahadili?!?), nově příchozí postavy jsou hrůzostrašné (Mr. Babineau & Mrs. Babineau) a epické srovnání účtů na zasněžené chatě se samozřejmě nekoná. Došly peníze a je to setsakramentsky vidět. 3. série (***): O chlup lepší než druhá série, akčnější a plynulejší (především pak druhá polovina), ale to scénáristické znásilnění hlavního anti-hrdiny a jeho degradaci z fanatického fanouška a bezcitného asociála na obyčejného zlodějíčka, kterého řídí matrona s debilním účesem, to jim prostě neodpustím. Že z Peta udělali teenagera, se dá ještě pochopit (sice se mi to nelíbí, ale přeci jenom mají více 12+ možností, než kdyby to bylo dítě), ale ten Morris?! A přitom úvod se spisovatelem vypadal tak dobře... P.S.: To prohození druhé a třetí knihy mi ve finále ani tolik nevadí, ale seriál má samozřejmě mnohem větší happy-end než kniha. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén bylo natočeno v obchodním centru v Charlestonu v Jižní Karolíně. Ostatní scény byly natočeny v sousedním městě Goose Creek. (mgalovam)

Reklama

Reklama