Reklama

Reklama

Velmi temné období

(festivalový název)
  • USA Super Dark Times (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stredoškoláci Zach (Owen Campbell) a Josh (Charlie Tahan) sú najlepšími priateľmi už odmalička. Pri jednom bežnom poflakovaní sa s dalšími chalanmi zo školy však dôjde k hroznej nehode a strach ich prinúti konať nerozumne a pudovo. Incident zanechá stopy na ich psychike a stáva sa počiatkom trhliny priateľstva, ktoré sa pod náporom obrovského tlaku výčitiek svedomia a postupne sa rozvíjajúcej paranoje začne meniť v sled násilných činov. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

malylada 

všechny recenze uživatele

Parta kluků je příčinou nešťastného úmrtí a každý po svém čelí následkům po svém, jak se s tím vyrovnal. Samotný děj není ničím originální a podobný film se jednou za čas vynoří. Musím však říci, že mě překvapilo, jak realisticky se podařilo zachytit napětí mezi postavami a co dokáže taková událost s jednotlivými charaktery provést. Atmosféricky je film malinko nevyvážený a hlavně první hodinu se drží při zemi. Ke konci ten kontrast bije do očí, protože závěrečné peklo je brutálnější, než bych k nastolenému tempu čekal. Naštěstí nikdy nesklouzne do béčkových vod a někdo mi tvrdit, že je to rekonstrukce skutečných událostí, asi mu to spolknu. Na můj vkus to chtělo více scén, které měly vyvíjet tlak na postavy a některé teenage scény mi přišly zbytečné. Rozhodně režisér prokázal potenciál, jakým způsobem si poradil s vývojem hrdinů a atmosférou.......6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný režijní Debut.4 středoškoláci se jako obvykle poflakují venku v lese, ale dojde k strašné nehodě a jeden z nich zahyne. Od té chvíle to na všech zanechá psychické následky a začínají se ve městě dít čím dál divnější věci. Slušně natočené, moc hezky zahrané, místy i slušně napínavé a ke konci docela intenzivní podívaná zasahující do Slasheru. Žádná velká pecka, ale příjemné podívaní nepochybně.70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mezi dětstvím, jinošstvím, dospíváním a dospělostí mají ležet ostré hranice zkoušek, smrti, činů, obřadů, příběhů, písní a soudů.“ (Jim Morrison).. Malý, ne tolik surreální Donnie Darko, příznivci různých teorií budou mít zase žně. Snové pasáže a neochota přivolat od jisté chvíle policii to nepatrně sráží, ale jako znepokojivý pohled na plíživou úzkost končícího dětství a bílá místa na jeho mapách to má co nabídnout. Ať už je, nebo není katana v rukou fakana, jste v tom sami a nějak to musíte přežít.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Drogy a videohry jsou špatné, áno? Nebýt samoúčelných pasáží nočních můr (především té "Lancelot, Ginevra a Excalibur") a závěrečné patnáctiminutovky, která je nezasloužená, přichází odnikud, je jak z jiného filmu a hledá laciné žánrové cesty "jak z toho ven" namísto dosavadní sofistikovanosti úzkostí dospívání, tak by se jednalo o debut, jakých se nezjevuje několik do roka. Atmosféra, postavy, obsazení, nasnímání, mluvou i vztahy uvěřitelní devadesátkový náctiletí, to vše jsou ovšem atributy tohoto "puberťáckého Farga", které z něj přeci jen dělají počin hodný pozornosti. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kde se vyplatí nic dopředu nečíst a při sledování dávat bacha. Následují nepřímé spoilery! Protože ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají být. Film si krásně pohrává s divákem a jeho sympatiemi vůči postavám, což paradoxně způsobuje zaslepenost vůči detailům a chytře to zabraňuje pochopení filmu. Ten hlavní ukrytý twist většině nejspíš unikne. A kvůli tomu se mi zdá tenhle film neprávem podhodnocený. Krom kvalitního a vychytralého scénáře je to zvládnuté režijně i herecky. Ozvučení krásně doplňuje už tak hustou atmosféru. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama