Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (160)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná, pocitovo bohatá a hlavne netradičná vzťahová dráma. Láska dokáže vyrásť aj tam, kde by ju jeden nečakal. Len jej treba dať šancu. Stretnutie dvoch telesne či duševne zmrzačených ľudí tu predstavuje pekný poetizmus v podobe snového sveta, kde sú obaja normálni, silní a krásni, aj keď nie sú ľuďmi. Taký útek do niečoho lepšieho, veď predsa nie každý dokáže zapadnúť a udržovať štandardný spoločenský vzťah (na pracovisku napríklad). To ale neznamená, že sú horšími ľuďmi. Žiaľ nie každý ma pochopenie.... Jasný plný zásah. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně originální námět i scénář, neobvyklé ale realistické prostředí, výborná kamera a hlavně po celou dobu nezapomenutelná atmosféra i vykreslení jednotlivých postav. Výborná hudba i krásný konec, který toto nenápadné dílko povyšuje mezi nezapomenutelné filmy. To se zase maďarská kinematografie pořádně vytáhla. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dosti silný a nečitelný film. Maďarský Romeo a Julie v trochu zvláštním podání, kdy si lidé vlastně nerozumějí, ale milují se i přes to. V mém pohledu jde o docela zvláštní počin, který je docela zdlouhavý. Na konci je nicméně dost silný a propojený. Člověk i myslí na tragický konec, ale toho se vlastně ani nedočkáme. Konec docela dostane i celému filmu v to, že se zdá, že bude konec, ale ono ne a ještě tam nějakých těch deset nebo dvacet minut je. Toto téma lásky je mnohdy silně abstraktní a intimní. Těžké na zpracování, proto ho v celku oceňuji i v tomto konkrétním případě, ale asi mi to moc nezmění pohled na těžkosti samotného filmu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Název je trefný, především o tom příběh je... je sice možná trochu naivní, za to netradiční a jednoduše dobře napsaný. Diskutované záběry z jatek v něm neruší, naopak tvoří protipól nádherným snovým pasážím - opravdu takové vykoupení, z denní pracovní reality. Obě tyto příběhové roviny jsou nádherně natočené (samozřejmě každá svým způsobem), řekl bych až dokumentárně... především jatka. Máté Herbai umí a je to znát i v jiných scénách, například všemožné detaily, ty nelze nevidět třeba ve scéně v parku. Výborným nápadem jsou potom rozhovory solniček, či panáčků... scény, které přivodí i úsměv, i když nejen ty... ona to totiž opravdu je i "komedie". Závěrečné řezání je tak trochu očekávaným vyústěním situace, tedy ho nelze považovat za zbytečné a stejně tak tuto scénu nepovažuji za přehnaně násilnou. Film naopak vhodně naráží na časté problémy dnešní doby plné stresu, je třeba se víc dívat a nevidět jen násilí, nebo Alexandru Borbély... ta ovšem samozřejmě výborná! Její postava, i přes ten chlad (či díky němu) prakticky hned zaujme a svým výkonem neuvěřitelně baví. Nadšení je velké, ale přesto jsem čekal ještě větší. A vůbec, jak je to těmi sny? 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi neotřelý romantický kousek, který staví na tom, že i na tom nejpodivnějším místě a souhrou těch nejpodivnějších snových náhod lze potkat životní lásku. Na snímku Testről és lélekről Vás především zaujme poklidné budování atmosféry, což ještě o notný kus přiživuje vtahující kamera a scénář. Film tedy nemá sebemenší problém vtáhnout Vás do středu dění, jelikož okrem výše zmíněných atributů se snímek rovněž může pochlubit perfektními hereckými výkony ústřední dvojice. Jen škoda té dlouhé stopáže, která je místy vážně na škodu. Skvělá práce! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Pieseň, ktorú počúva Maria (Alexandra Borbély) sa volá "What He Wrote" a nachádza sa na druhom štúdiovom albume britskej speváčky a skladateľky Laury Marlingovej z roku 2010. (Casador)
  • Obaja protagonisti sa vždy oslovia pomocou formálnejšiej druhej osoby maďarčiny. V čase, kedy sa príbeh odohráva, sa táto forma reči už pomerne zriedkavo používa medzi kolegami; môže signalizovať zároveň úctu aj odstup. (Pat.Ko)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama