Reklama

Reklama

Letíme

  • Norsko Richard Storken (více)
Trailer 9

Richard je vrabec. A všichni to ví. Všichni kromě Richarda. Malý ptačí sirotek vyrůstá v čapí rodině, má čapího bráchu, čapí mámu, čapího tátu a je samozřejmě přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže přijde čas, kdy jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. A tak začíná velkolepé ptačí odysea. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic a vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst. Cestou přes celou Evropu potkává bláznivou sovu Olgu s neviditelným imaginárním přítelem jménem Oleg a také ješitného egocentrického papouška Kikiho, který ze všeho nejraději zpívá disko a tak trochu mimochodem se děsí výšek.
Tohle extravagantní hejno vnese do oblak zábavu i odvahu, nebojí se popojet vlakem, nezastaví je nebezpeční netopýři, na internetu závislí holubi, ani mafiánské vrány. Když nakonec opravdu dorazí do vytoužené Afriky, není vyhráno. Richard musí s pomocí kamarádů zachránit svého čapího bratra ze spárů obrovského medojeda a smířit se s nelítostným druhovým zařazením. Richard se stane tím největším vrabcem široko daleko, ale pro všechny ostatní už bude napořád čápem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 9

Recenze (27)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Budu dlouho přemýšlet, jestli jsem někdy viděl horší animák. Slovem "horší" myslím jak po techické, příběhové a vtipné stránce. Za celý film jsem se usmál jen při vtipu s drahou čistírnou, jinak jsem byl celou dobu naprosto apatický a čekal, jestli se nestane zázrak a film na konci neukáže něco, čím by se odlišil od ostatních, nebo mě překvapil alespoň špetkou originality. Bohužel se tak nestalo. Imf v nedávném skvělém videu na Youtube kanálu Moviezone tvrdil, že dnešní špičkové pc sestavy umí renderovat animaci jako měl Pixar v devadesátkách. Tím pádem Letíme vzniklo někdy v roce 1850. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Protože animovaných filmů začíná být dvanáct do tuctu, aby nezapadly mezi ostatními, chce to něčím zaujmout, přijít s novinkou. Letíme (s mistrně manipulujícím názvem Čáp Richard - v originále) tak trochu těží z legendárního Ošklivého kačátka. Nejspíš v rámci světových kampaní vedle povinné pomoci a úspěchu ve chvílích, kdy to vypadá na katastrofu, se tu objevuje zřejmý podtón osvobození jedinců od sebepodceňování - Richard The Stork tak svým způsobem může vytlouci dětičkám z hlavy, že jsou ošklivé, tlusté a nemotorné. Jistě si oblíbí další okaté potvůrky, ovšem až přílišná sterilnost námětu a provedení, včetně setrvalého provedení nejspíš příliš nezaujme. Na to je konkurence dost silná. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Animák z Európy, ktorý je na slušnej úrovni. Akceptovateľná kvalita, charaktery u jednotlivých účinkujúcich však nie je vždy dotiahnutá. Samotný príbeh bez väčších prekvapení. Scenár priemerný, ale stredný pasáž obsahuje málo dynamickejších momentov/scén. Z hľadiska humoru to držia nad vodou „online“ holuby. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem si jistej, že kdyby se na sebe tenhle film sám podíval, dá si odpad taky. Animák s hnusnou animací má pro úspěch podobný předpoklady jako Keňan v NHL. Když má navíc tolik vtipu, že jsem smích slyšel jen když sova vyblila ryby, nepomohlo by ani to, kdyby čápi místo do Afriky doletěli do hnízda k Babišovi. Jediná možnost, jak v životě vidět ještě horší animák, je pustit si Letíme podruhý. ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Veď to je krásna rozprávka, naozaj nerozumiem tomu slabému hodnoteniu a ani mnohým komentárom. Je to milé, vtipné, dynamické, dobrodružné a zároveň sociálne náučné. Symbolika toho ako sociálne siete dokážu pohltiť alebo aký je rasizmus zbytočný pretože záleží na tom čo je v nás a akí sme, a nie na tom ako vypadáme. Páči sa mi, že rôzne existenčné metafory tu boli vložené veľmi nenútene a z negatívnych aspektov sveta spravili fór. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama