Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Profesor Phillip Goodman, má svůj pořad "Odhalování šmejdů", na způsob, kde odhaluje různé podvodníky a šarlatány. Jednou od svého bývalého kolegy, dostane spis, o třech případech, kteří byly svědky paranormálních jevů. Každého vyslýchá a poslouchá 3 "spooky" historky. První historka je o nočním hlídači, který vypráví, jak ho při hlídání v opuštěné cvokárně "strašil" duch malé soplindy. Druhý je trochu "crazy" kluk, který v noci v lese svým autem "omylem" přelej Krampuse a ten ho od té doby pronásleduje. A třetí je bohatý finančník, kterému Poltergeist prozradil, že jeho žena zemřela při porodu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Exaktne nejde o tri poviedky, ide o príbeh skeptického profesora, ktorý rieši tri strašidelné príbehy a snaží sa ich racionálne vysvetliť. Síce sa mu to nepodarí, ale to by nevadilo, príbehy sú napínavé, tajuplné a strašidelné. Horšie je to s tou omáčkou okolo toho a záver, ktorý síce ukazuje aj na profesorových démonov, ale mňa táto koncovka príliš nenadchla. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Hororová, duchárska antológia, ktorá predpokladá určitý prólog, v tomto prípade pomerne nudných 15 minút, vlastné príbehy (sú tri) a záver, ktorý tu funguje ako artová fantazmagória, prienik k traumám detstva spojený s poslednými vecami človeka. Ako celok je to možno nevyvážené, ale tie tri príbehy sú ako surové zážitky zo života, realistické, pracujú s očným klamom a montážnymi predstavami. Prehodená deka cez figurínu, dvere, ktoré otvára prievan na konci zle osvetlenej chodby, prevrátený peň v tmavom lese, to všetko predstavuje aj niečo iné, v okamihoch vypätia nadobúda hrôzostrašný tvar... a nezostáva iba pri tom. Každý už zažil v živote svoju paranormálnu chvíľu, no určite nikto "neprežíval" celý hororový film. A o tom to je! Tu sa podarilo verne zobraziť skutočnosť a nenápadne priviesť do nej naprirodzeno. Niekedy stačí len malý podnet na prebudenie nočnej mory. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Profesor zaoberajúci sa paranormálnymi javmi sa dostane k trom prípadom, okolo ktorých sa točí nespočetné množstvo nezodpovedaných otázok. Vydáva sa ich rozuzliť, ale čaká ho desivá cesta a objavy, ktoré zmenia celý jeho skeptický pohlad na túto problematiku. - Nič pre mňa. Pozeral som to na niekolkokrát, pretože som nevydržal počúvať tie ohavné prízvuky, ale ani dejovo ma to vôbec nezaujímalo a niečo tak monotónne som už dlho nevidel. No a keď sa to s tými slabými hercami dostalo až do záveru, tak ten so svojou nezmyselnou a hlavne opozeranou pointou toto dielo v mojich očiach úplne pochoval. Plusové body treba rozhodne prirátať za obdivuhodné vizuály a kameru, ale to v tomto prípade nestačí, pretože mám pocit, že ten scenár napísal ten zhnitý retard, ktorý sa tam objavil na konci a smial sa ako zmyslov zbavený. Ale kludne si to pozrite, pretože všetci moji oblúbenci tomu zatial napálili štyri hviezdičky, takže v tomto prípade je zrejme problém na mojej strane. + herec z Severance a The ABCs of Death 2 + herec z World War Z ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo. Jednotlivé povídky absolutně o ničem, a když vyjde nepřekvapivě najevo, že mají tvořit rámec něčeho většího a ambiciózního, bezradnost vyprávění je dotažena na maximum. Hororově slabé jak britský čajíček, jako drama fádní a v podstatě neuchopitelné, protože atrakce v závěru zastiňují logické vyvrcholení. Martin Freeman po dlouhé době v něčem skrz na skrz nezajímavém... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Ve filmu se přesně v čase 0:22:09 nachází scéna, která se až nápadně podobá scéně z hudebního filmu Pink Floyd: The Wall (1982). Jedná se o část těsně před spuštěním legendární skladby „Comfortably Numb“. Starý Pink (Bob Geldof) apaticky sedí v křesle a kamera mu sjíždí po ruce od jeho hodinek s Mickey Mousem až k dlani s vyhořelou cigaretou, aby mohla volně přejít na záběr jeho obličeje. (Matte27)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)

Reklama

Reklama