foto

Bob Geldof

  • nar. 5.10.1951 (67 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Frederick Zenon Geldof KBE, známy ako Bob Geldof, je írsky spevák, hudobník, herec a politický aktivista. V rokoch 1975 až 1986 mal skupinu The Boomtown Rats, s ktorou vydal 6 albumov. V roku 1984 založil superskupinu Band Aid a vydali pieseň 'Do They Know It's Christmas?', aby získali financie pre hladujúce deti v Etiópii.

V roku 1982 si Bob Geldof zahral hlavnú postavu dospelého Pinka vo filme PINK FLOYD: THE WALL, ktorý bol natočený ako súčasť rovnomenného projektu skupiny Pink Floyd podľa scenára, ktorý napísal basgitarista skupiny, Roger Waters.

13. júla 1985 zorganizoval charitatívnu akciu Live Aid, na ktorej vystúpili poprední speváci a hudobné skupiny. V roku 2005 zorganizoval šesť koncertov s názvom Live 8 a kampaň "Make Poverty History".

GusVanSant

Herecká filmografie

Filmy

2016 Brexageddon?! (TV film)
2012 Mauvaise fille
2007 Já jsem Bob
2003 Stuck in the Middle
2002 Old Fools, The
1997 Diana & Me
Spice World
1994 Smashey and Nicey, the End of an Era (TV film)
1991 Bernard and the Genie (TV film)
1987 Secret Policeman's Third Ball, The (divadelní záznam)
1985 Number One (TV film)
1984 The Secret Policeman's Private Parts (divadelní záznam)
1983 An Audience with Mel Brooks (TV film)
1982 Pink Floyd: The Wall
The Secret Policeman's Other Ball (divadelní záznam)

TV seriály

1981 Kenny Everett Television Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2018 Postcards from the 48%
2016 London's Burning - Campino auf den Spuren des Punk (TV film)
2014 Autopsy: The Last Hours Of (TV seriál) - a.z.
Jools Holland: My Life In Music (TV film)
2013 Top of the Pops: The Story of 1978 (TV film)
2012 Top of the Pops: The Story of 1977 (TV film)
2009 Moderne slaveri
Oh My God
Starsuckers - a.z.
2008 One Giant Leap 2: What About Me?
Provinssirock 30 (TV seriál) - a.z.
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2006 New York Dolls: On the Lip
Story of Punk, The (TV film)
2005 Geldof v Africe (TV seriál)
Live 8 (koncert)
Live Aid Remembered (TV film)
Skici Franka Gehryho
2004 Bob Geldof: Saint or Singer? (TV film)
Story of Bohemian Rhapsody, The (TV film)
2003 Grumpy Old Men (TV seriál)
Hvězdy pop music proti AIDS (koncert)
Michael Jackson: Number Ones (video kompilace)
Příběh pop music a politiky (TV seriál)
2002 David Gilmour in Concert (koncert)
There's Only One Paul McCartney (TV film)
2001 Being Mick (TV film)
1995 VH1 Legends (TV seriál)
1992 Pavarotti & Friends (koncert)
Spinal Tap Reunion: The 25th Anniversary London Sell-Out, A (koncert)
1991 Queen: The Days of Our Lives (TV film)
1986 Sun City/The Making of Sun City
1985 Live Aid (koncert)
We Are the World (koncert)
1980 Punk In England
1978 Punk in London

TV pořady

2012 Donauinselfest Live (TV pořad)
2005 The BRIT Awards 2005 (TV pořad)
2004 Jeremy Vine Meets... (TV pořad)
2003 Die 10… (TV pořad)
2002 Billy Connolly: A BAFTA Tribute (TV pořad)
1999 maybrit illner (TV pořad)
1996 Sunday Show, The (TV pořad)
1992 The Big Breakfast (TV pořad)
1990 Schmidteinander (TV pořad)
1988 Comic Relief (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1976 Plattenküche (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 David Gilmour feat. Bob Geldof & Chrissie Hynde - Chicago (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace