Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to nadprůměrný horor, který se, ale v posledních zhruba 18 minutách absolutně podělá. Celý film se skládá ze 3 povídek (k tomu se ještě dostanu) , které ´´ vyšetřuje,, chlápek, který si založil image na tom popírat nadpřirozené případy, kterou odkoukal od chlápka co to dříve dělal taky, ale ´´zmizel,, . První povídka je o nočním hlídačovi, kterého v jakémsi opuštěném ženském ústavu pronásleduje duch druhá o teenagerovi co neudělá řidičák rodičům to zatají a po cestě domů něco/někoho srazí a to ho pronásleduje a třetí o chlápkovi v jehož domě straší. U první chybí pointa u druhé vysvětlení a třetí je taková nemastná neslaná, ale první a druhá mají parádní atmosféru. Chtěl jsem dat 80 procent, ale ten závěr to totálně podělal. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ghost Stories měl oproti prachbídné úrovní současných duchařských hororů sympaticky našlápnuto. Tři rozličné hororové minipříběhy zcelené pak do jedné pointy nás zavedou do opuštěného ženského blázince, temného nočního lesa, supermoderní vily, na opuštěné nádraží či do chodeb staré kanalizace. Hrdinu také nehoní jedna omletá brebera, ale setkáme se s jednookými děvčátky, ohnilými zubatými mrtvolami a na otočku se zastaví i zlostný ent se samotným bafometem. Hlavní hrdina také není každodenní rodinka, která za nic nemůže, ale skeptický vědec pátrající po racionální pravdě (byť je v průběhu celého filmu naprosto pasivní trouba). Tenhle multi-feature mi připomněl v něčem laskavě debilní hororové kompilačky jako Bavův Bloody Sabbath či Carpenterovo Body Bags. Bohužel celý koncept je rámován veskrze současným přístupem k hororu, kdy vlastně ve všech třech epizodách se hraje do znavení stejná formální hra, kde divák čeká s roztaženýma nohama na zádech na lekačku, která se pořád oddaluje. Navíc všechny tyhle štěkající scény mají dokonce i stejný hlasitý sample, čímž se opět zaboříme po pás do marastu aktuální všednosti na poli žánru. Prosím ať mě Hereditary nezklame, moc prosím. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

...Taká britská somarinka, na ktorú sa celkom dobre pozerá, s niekoľkými fakt infarktovými scénami, ale koniec koncov, je to aj tak poriadne pritiahnuté za vlasy, i napriek tomu, že si tu zahral Bilbo Bublík, a ten milí a vážení, púta zo všetkých zúčastnených na seba najväčšiu pozornosť, celkovo 3 krátke horrorové poviedky tvoria v konečnom dôsledku celistvý význam, ktorý dáva nakoniec zmysel. Postupne sa to všetko pekne vykryštalizuje, pričom divák nebude mať dobrý pocit z toho, čo sa udialo profesorovi P. Goodmanovi. ANDY režíruje, píše a hrá, snaží sa, na jedno pozretie - bohato stačí, ale už nikdy viac, ďakujem !!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento Ghost Stories vyzeral nádejne, ale napokon skončil miernym sklamaním. Je to príbeh o neveriacom profesorovi, ktorý rád odhaľuje paranormálnych podvodníkov. Dostane však list, v ktorom má vyriešiť 3 záhadné prípady: Prvý je o nočnom strážnikovi, ktorý stretne ducha, druhý o labilnom mladíkovi, ktorý v noci v lese niečo zrazí autom (a človek to rozhodne nie je) a ten posledný je o mužovi, ktorý má v dome poltergeista. Počas vyšetrovania však začne mať podivné vízie aj on sám. Zhodnotil by som to nasledovne: Prvá, čisto antologická hodina je úplná katastrofa. Príbehy sú nezaujímavé, povrchné, ploché, zľaknutia predvídateľné, duchov ukazujú len v rýchlych zostrihoch a vždy to sekne v najlepšom... no nechápal som, prečo sa to dostalo do kín. Takýchto tu totiž bolo. Avšak potom prišla prelomová pasáž, v ktorej ako keby chcel scenárista všetko zachrániť, a naservíruje nám v záverečnej tretine pár príjemných prekvapení, takže až do konca to odsýpa úplne bez problémov. Tak aspoň za drobnú snahu o originalitu tomu priemer udelím, no fakt mohli na tých poviedkach popracovať viac. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Že vraj jeden z najlepších hororov roka? To určite. Pritom začiatok je super. Hlavný hrdina sympaťák. Poviedka s nočným vrátnikom klišé, ale funkčné. Martin Freeman fajn, anglický vidiek, exteriéry a interiéry OK, mám pre túto krajinu slabosť. Ale báť sa Enta? Alebo počítačovo stvárneného Poltergeista? Čo mám šesť rokov?! Asi 15 minút pred koncom sa to nečakane refrešne a vydá sa to úplne iným smerom, ale nejde o žiadny šokujúci twist. Teda ide, ale nie pre mňa, videl som ho už vo viacerých filmoch. Zároveň zvrat všetko akurát zbytočne skomplikuje a po nástupe záverečných titulkov som paradoxne vôbec nechápal, o čo šlo resp. ako to vlastne celé bolo naozaj. Znepokojenie a mráz na chrbte som cítil len dvakrát. Raz pri zábere s vrátnikom, ako pozerá do temnej pivnice, do ktorej vedie ešte temnejšie schodisko a potom v scéne, kedy je hrdina na návšteve u mladíka a ten mu otvorí dvere do bratovej izby a spýta sa ho, či chce ísť dnu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno