Plakáty
Po vyvraždění své rodiny ninji odjíždí Cho (Sho Kosugi) se svým synkem a matkou za bezpečím do Spojených států, kde spolu se starým přítelem úspěšně rozjedou síť galerií s japonským uměním. Cho ale netuší, že galerie jsou pouze zástěrkou pro obchod s narkotiky a že se brzy i se svou rodinou ocitne uprostřed tvrdé drogové války. Volné pokračování úspěšného ninja snímku Menahema Golana NINJA PŘICHÁZÍ (1981), tentokrát v režii na poli akčního filmu debutujícího režiséra Sama Firstenberga. Ten stál za kamerou i u třetího dílu NINJOVA NADVLÁDA (1984), po kterém pro velký úspěch rozjel druhou kultovní ninjovskou sérii CANNONU, AMERICKÉHO NINJU (1985). (choze)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $13,168,027║Tržby Celosvetovo $14,300,000║ Staré dobré časy, vtedy aj takéto niečo stačilo aby sa človek akčne nabažil. /60%/(12.2.2010)
choze
O něco lepší pokračování filmu NINJA PŘICHÁZÍ. Opět poctivá cannonovská akce, vedle úvodního masakru a závěrečného megasouboje tu najdete ještě dvě velké akční scény, honičku v dodávce a bitku na dětském hřišti, a nespočet menších soubojů. Je tu o něco víc "ninja stuffu" než v jedničce, více heroizace ninjů a také další fantomasovsky se pochechtávající ninja, tentokrát se stylovou stříbrnou maskou a plamenometem skrytým v rukávu. Plus pár béčkových nápadů jako ninja-dítě či ninja-babka a také je tu ze všech tří dílů nejvíce erotiky, kterou obstarává vnadná a vilná blondýna v červeném, kterou se pokouší znásilnit jakýsi dementní sumo. Pokračování - NINJOVA NADVLÁDA (1984).(9.1.2006)
lesumir
Kvalitní ninjovina!(12.2.2008)
Idaho
Naprostá akční hrůza, z níž mi nejvíce utkvěla ukrutná akční scéna Kanea Kosugiho. Jako celek značně nudné, akce špatná.(11.4.2008)
cheyene
Svého času to byl pro mě velmi drsný film, který mi částečně nastínil nejrůznější fakta o ninjích. Něco málo jsem pochytil (dá-li se to tak vůbec nazývat) v Dudikoffovém Americkém ninjovi, ovšem zde bylo vše jiné - tvrdší, orientálnější a působivější. Jen na tento snímek nevzpomínám s takovou nostalgií jako na výše zmíněný béčkový film. 3* - zajímavé a koukatelné.(5.12.2006)
anderson
TECHNICKÁ POZNÁMKA: Na NOVE to bežalo pod názvom NINJOVA POMSTA. --- Priemerný film v ktorom stojí za to snáď len záverečný súboj "medzi plotmi". (3.6.2004)(3.6.2004)
Bat55
Pamätám si, ako som tento film ako malý chlapec rád pozeral, pretože na ninjov som sa veľmi rád hrával a všetky filmy s nimi som hltal ako malinu. Dobré akčné scény, pri ktorých možno niektoré kúsky nevyzerajú úplne vierohodne, ale treba to brať s troškou nadhľadu, sú podfarbené dobrou hudbou. /60%/(4.4.2012)
J.Connor
Ninjova pomsta je jeden z těch filmů, kterému z jistého úhlu pohledu můžete napařit celou škálu hodnocení. Já volím vysoko, protože Sama Firstenberga a jeho ninja kousky prostě můžu. Je to takový hřích z mládí, který přetrval dodnes. Sho Kosugi sice ještě není tak ostře řezaný jako později,ale zvládá to. Poprvé se představuje jeho 11iletý syn Kane (Yorimun ze Šoguna Mayedy), který je v bojových scénách vyloženě funny, především jak v růžovém svetříku Lacoste zneškodní asi 6 o hlavu větších spolužáků. Professor Tanaka (Subzero z Běžícího muže) jako vilný sumo je třešnička a samozřejmě tuna akčních klávesových partů s japonskými motivy. Je vidět, že se Firstenberg teprve zahřívá na svůj opus magnum, ale přesto velice cool věc.(5.2.2008)
Pecival
O velký kus lepší než předešlý díl. Kromě solidních soubojů (u kterých mi přišlo, že je dělali narozdíl od jedničky lidi co se uměli rvát) nás čeká velká hromada špinavých cool ninja triků od hvězdic, flusaček, šípů po různé meče a vybuchující kuličky. Kosugi je docela sympaťák což je také jistý posun od jedničky. Jedinou výtku mám proti tomu, že se tak dlouho matlá s různýma amatérama.. mistr by je přeci měl vyřídit během půl vteřiny, ale řekněme, že to bylo na vrub dramatičnosti ...(31.5.2009)
MajkHany
Spolu s třetím dílem nejlepší ninja film.Závěrečná bojová scéna dvou černých ninjů je vrcholem všeho co Sho Kosugi vůbec mohl kde předvést.(16.8.2008)
Mol
Totální béčko. Každá scéna je na opováženou. Hlavně ta kde šestiletej Kane bojuje s prsatkou Kate. Bravo! Paráda. Mé hodnocení? Plnej barák.(11.11.2010)
swiss
Ninja Classic(31.5.2009)
djbarrel
Před lety jsem viděl film poprvé a přišel mi fakt super, dnes si to nemyslím. Film hodně shazujou ninjové, kteří v tomhle případě jsou nějak divní a finálový souboj tomu nasadil korunu. To že si oba ninjové přinesli cca 2 zbraně (nepočítám bouchací kuličky nebo hvězdice) a v průběhu souboje vystřídali asi deset, bych snad přenesl přes srdce, ale to že se zbraně měnili i během scény to už fakt nějak nechápu. Bohužel, zklamání. 45 %(28.11.2009)
chosan
Ač lepší film než ninja přichází ale i tak je to maximálně film který si zaslouží 30%.(29.11.2011)
Související
- Ninjova nadvláda (1984)
- Ninja přichází (1981)