Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na tento film čakám už asi rok. Pri zistení, že ho uvidím dabovaný v TV, som si od radosti skoro zatancoval. Bola to však neskutočná nuda. Ako by povedal kolega sochoking "bolo to o buranoch buranských z vidlákova, z ktorých chovania sa mi otváral nožík vo vrecku." Výstižnejšie sa to charakterizovať nedá. Pôvodne tu Kojot mal 77% a ja nechápem za čo. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový počin, obsahujúci na stredoeurópske pomery nezvykle veľa surovosti a naturálne vykresleného násilia. Musím Maďarov za túto osobitú snímku pochváliť, hoci občas pôsobí trochu naivne. Je ťažko uveriteľné, že by si polícia vo fyzickej konfrontácii s hŕstkou vidlákov, vyzbrojených maximálne tak lopatou počínala tak žalostne bezmocne. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je dost jednoduchá. Dusno v opuštěném kraji, nevyřčené sociální problémy a zápas o postavení v hierarchii. To je maďarská ves Tuzko. Misy ztratil všechny iluze, je frustrovaný a stále na útěku. Nedaří se mu najíst své místo v životě, práci a vztah. Tak začne stavět a renovovat dům což naštve místního oligarchu...Jako western průměr. Pobavila mě antiromantická postelová scéna s hláškama chlápka "určitě tam dole pěkně voníš"...""jsi tak teplá, krásně voníš" , a slečna to druhý den ohodnotí : "včera večer za mnou příšel ten úchylák a ty jsi tam nebyl". ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neúsměvný westernový příběh buranů z maďarské puszty. 1) Maďarské filmy, které poznávám výlučně prostřednictvím dostupných televizních kanálů, se mi líbí, hodnotím je 3 - 4*. Zprostředkovávají realitu zvláštním jakýmsi naturalisticko-poetickým viděním. Vždycky stojí za zhlédnutí. Nejinak je tomu i u Kojota._____ 2) Maďarská dramata bývají pochmurná, jdou na dřeň a nepěstují hollywoodské konce._____ 3) Pokud je obraz vesnické mentality skutečný, pak zřejmě není daleko od pravdy ani konstatování: Tady není žádná Evropa. Nikdy nebyla. Jenom si na to všichni hrajou. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No tě péro, rvačka na začátku je poměrně ultimátní, řekl bych, dost ujetý a dost maďarský. Sic mě trochu sral ten vyteplenej buzík se žlutou kundolapkou, je to natočený zřejmě velmi levně, ale jisté kouzlo to jistojistě má. Více to však nemusím, páč vzhledem k okolnostem .. není to úplně blbý ale pořád mám takovou nepatrnou jiskérku kdes v mozgu, abych napsal, že je to sračka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej obci Epel, severovýchodne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama