Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Boj proti „bytovej“ mafii na vidieku na maďarsky spôsob. „Jednoduchí“ ľudia voči ľuďom majúci moc. Surový film, čo je už potvrdený začiatočnou scénou (ktorá mimochodom vďaka svojej sile by kľudne mohla byť aj záverečnou). Záver ma síce trošku „sklamal“, pretože som čakal iný „kompromis“. Ale aj napriek tomu dávam „štvorku“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Maďaři ty na to jdou hodně originálně, dají tam rvačku, jednu, dvě, několik nechají film působit jako nekontrolovanou střelu, jenže ouha někde tam v duši filmu je poměrně silná a pro dnešní dobu zatraceně pravdivá pointa i když byla podovaná hodně na divoko, ale originalitu oceňuji jak ve způsobu, tak ve zpracování. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ulítlí Maďaři vtrhnou na scénu naprosto neuvěřitelnou akční sekvencí záběrů, kde jeden dvou a půl metrovej Maďar vymlátí půlku vesnice, aby se následně rozjel evropský western. Ten je připomínán vyprahlým prostředím, což dokazuje, že i v Maďarsku mají v současné době problémy se suchem a zároveň samotnými postavami, kde je nad míru jasné, kde je zlo a kde je dobro. To, co se ale děje v průběhu, to je to zábavné, leč místy ne tak efektivní, jak přepálený úvod. Rozhodně se ale jedná o zajímavou maďarskou jednohubku, která chce být jiná a docela jí to prochází. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neúsměvný westernový příběh buranů z maďarské puszty. 1) Maďarské filmy, které poznávám výlučně prostřednictvím dostupných televizních kanálů, se mi líbí, hodnotím je 3 - 4*. Zprostředkovávají realitu zvláštním jakýmsi naturalisticko-poetickým viděním. Vždycky stojí za zhlédnutí. Nejinak je tomu i u Kojota._____ 2) Maďarská dramata bývají pochmurná, jdou na dřeň a nepěstují hollywoodské konce._____ 3) Pokud je obraz vesnické mentality skutečný, pak zřejmě není daleko od pravdy ani konstatování: Tady není žádná Evropa. Nikdy nebyla. Jenom si na to všichni hrajou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na tento film čakám už asi rok. Pri zistení, že ho uvidím dabovaný v TV, som si od radosti skoro zatancoval. Bola to však neskutočná nuda. Ako by povedal kolega sochoking "bolo to o buranoch buranských z vidlákova, z ktorých chovania sa mi otváral nožík vo vrecku." Výstižnejšie sa to charakterizovať nedá. Pôvodne tu Kojot mal 77% a ja nechápem za čo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v maďarskej obci Epel, severovýchodne od Budapešti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama