Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Prakticky bezchybný, příjemný a záživný slasher z jevištního prostředí. Během hektického zkoušení nové hry dojde přímo u divadla k brutální vraždě, krumpáčem do huby. Policie přijede, prohledá a zase odjede, část herců se na naléhání režiséra rozhodne zůstat přes noc a dál zkoušet. Chyba. Nikdo totiž netuší, že ten psychopat zůstal schovaný uvnitř, zajistí jediný východ, nandá si masku fiktivního vraha a jde na věc. Sám je bývalým hercem a ono představení si zdá se hodlá uzpůsobit své vlastní, zvrhlé a bizarní představě./ Na poměry žánru se jedná o poměrně dost vymazlenou záležitost. Neopruzují tu žádní blbí teenageři, nahradí je parta marných herců, rejža šáteček, hlídač, sponzor a dva policisté mimo hru. Vraždy ŠPIČKA, dojde i na motorovku. Klasické úvodní nicmocdění trvá jen 20 minut, taky plus. No dojem mi trochu zkazilo jen stupidní disko, které se rozehraje v ten nejhorší možný moment. Ale vzal jsem to jako nutné zlo doby. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Od hrůzy na jevišti jsem očekával další kvalitní italské giallo. Tím, ale tento snímek vůbec není, jedná se o klasický slasher, ale s velkým S. To co "soví" zabiják předvádí, to se jen tak nikde nevidí. Vraždy jsou opravdu brutální, krví se nešetří. Bohužel na mě z filmu nedýchla atmosféra, k tomu mi jen vraždy a šílená hudba nestačí. Dle mého názoru Soavi ukázal, co v něm je až v Dellamorte Dellamore. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

....to nejlepší v Delirii odtajnila až druhá půlka (nepočítam-li skvěle nasnímaný fragment krumpáče v tlamě) dmýchána krvelačnými rejdy vraha, která poskytla divákovi téměř dokonalý zážitek (fantastická scéna s čančáním mrtvol za doprovodu majestátní hudby a poletujícího peří mně odrovnala) ... snad tuto slavnou eleganci ocení i filmové obecenstvo, jehož zažitý způsob hodnocení horroru je "bál jsem se = naperu 5*, a naopak nebál = blbost".... italské direktorské kapacity soaviho formátu na logice nikdy moc nelpěly, měly prostě rády krev.... 10/10 To nejlepší co žánr slasher může nebídnout. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovu klasiku z roku 1950 som este nevidel, ale toto bola klasicka brutalna talianska hororova masiarina "se vsim vsudy". Chvilu sa sice caka na prve mordy, hlavne ked film ukazuje, ako sa filmuje : herci na javisku, reziser vzadu, k tomu par kvalitnych dialogov. Potom sa vsak strhne ta prava masiarina, hlavne ked osadenstvo zisti, ze su uvazneni, a ze vchody su zamknute. George VychodnyMuz zvladal rolu velmi dobre, spokojnost. Vyborny horor, ktory musi vidiet kazdy, kto sa povazuje za hororoveho fandu. 86 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Žiadny z hororových subžánrov, nie je tak primitívne uvrieskaným, ako talianske Giallo (neskutočne to miestami lezie na nervy). Remake z 50’ rokov, ale dopadol presne tak, ako som očakával. Nebyť na vtedajšiu dobu, solídne stvárneného násilia, už človek nad obdobným počinom, len mávne rukou. Správanie postáv idiotské, dialógy “begginer”, skrátka na rozdiel od Hitchcock-ovho originálu, nič zo skutočného filmárskeho umenia. Pozerať sa nato dá, aj to miestami baví, no toto ohúri len nadšenca či “momentálne mentálne“ nastaveného diváka. A treba dodať, že hlavne “skromne”. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Luigi Montefiore napsal scénář pod jménem Lew Cooper, jedním z mnoha pseudonymů. (hladass)
  • České vydání od Řitka video je cenzurovaná verze ve formátu 4:3, zatímco originál je natočen pro ratio 16:9. (BoredSeal)
  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)

Reklama

Reklama