Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film sa pomalí rozbieha,lebo na začiatku vidíme skúšku hercov v divadle a to nebolo pre mňa dvakrát príjemné.Potom zo psychiatrického ústavu uteká veľmi nebezpečný vrah,ktorý sa dostáva práve k tým hercom a práve od tej chvíle začína pre nich boj o holí život.A od tej chvíle to už málo stúpajúci trend.Herci neboli sympatický ani hrať moc nevedeli.Príbeh je jednoduchý a predvídateľný.Ale má viacero devíz,prečo si ho pozrieť.Či koli vraždám,ktoré boli veľmi zaujímavo efektné alebo koli maske vraha,ktorá bola parádna. Napätie tu bolo v silných dávkach.Má to prvky gialla a to hlavne v kamere,ktorá bola dokonalá ale v ostatnom to bol čistý slasher.Aj spracovanie bolo nedomyslené a tým pádom chovanie postáv bolo stvárnené tupo a debilne.Čakal som od tohoto filmu viac ale moje očakávania neboli naplnené škoda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Všechny propriety správné vyvražďovačky na svém místě, o to ne, ale možná kapku až moc nesympatičtí herci či směšná maska vrahova, nevím. Přitom většina vražd byla provedena grandiózně a rozmanitým způsobem, a to mi často u slasheru bohatě stačí. Argentův žák mi však pro tentokrát hororový orgasmus nezpůsobil, raději vždy sáhnu po Děsu v opeře, mistrovu kusu ze stejného prostředí. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Se svým celovečerním debutem se samouk italského hororového průmyslu i přes pár problémů (trochu pomalejší rozjezd a místy nechtěná směšnost) neztratil. Základní stavba je klasická vyvražďovačka s příběhem, který vás ani nijak nezaskočí, ale Soavi tady předvádí svůj talent - vizuální styl. Kromě originálního kostýmu vraha Soavi v hodně scénách během hodiny a půl bez problémů v opravdové budově divadla vytvoří napětí, nervozitu i z auta zaparkovaného v lijáku a pomyslné zlaté momenty filmu jsou scéna vraždy na jevišti, ve sprchách a finále, ve které vyšinutý zabiják konečně doinscenuje svoje představení a usedne na trůn v doprovodu hudby, to je prostě čistý Soavi. 3,5/5. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Banda mizerných ochotníkov nacvičuje muzikál v malom, zapľuvanom divadle. Je to hra o psychopatickom sexuálnom vrahovi. No pod rúškou noci sa medzi nich vplíži skutočný vrah, ktorý začne postupne likvidovať hercov aj ostatný personál. Tento film z roku 1987 je celovečerným debutom Michele Soaviho. Jedná sa o snímok zo starej klasickej talianskej giallo horrorovej školy. Soavi bol žiakom a obľúbencom fenomenálneho režiséra Dario Argenta, tiež spolupracoval aj s ďaľším velikánmi talianskeho horroru (Fulci, D´Amato, Bava). Zdá sa mi však, že sa moc toho na neho od nich nenalepilo. "Hrôza na javisku" bola pre mňa veľkým sklamaním. ** ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Bezvadný slasher z jevištního prostředí na italský způsob. Rozjezd je celkem klidný, nikam se nespěchá a pečlivě se buduje atmosféra. Ale pak to přijde ... a uprostřed uzavřeného divadla se rozehrává krvavý boj o přežití. Ztvárněná maska vraha je zajímavá a jsem spokojený i s celkovým arsenálem smrtích nástrojů. Od krumpáče přes vrtačku až po motorovou pilu. To tvoří vskutku dobrou zábavu a hlavně zamezí jednotvárnému způsobu zabití. Závěrečná část už jen potvrzuje kvality a především expozice mrtvol, s vrahem v křesle uprostřed, je jednoduše poezie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)
  • Luigi Montefiore napsal scénář pod jménem Lew Cooper, jedním z mnoha pseudonymů. (hladass)
  • Během promítání na Fantasia Film Festivalu házeli fanoušci jako pocta oblíbenému finále filmu z divadelních balkonů bílá pírka. (hladass)

Reklama

Reklama