Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Seriál nie je ani tak o samotných zombie, ale o mocenských intrigách. A to je asi aj najväčšia chyba seriálu, že nechal sa strhnúť na stranu nepopulárnych opatrení a aj toho, že kto je pri koryte určuje pravidla. Práve tam nastal problém uveriteľnosti a aj toho,  že to celé bolo veľmi prekombinovane. Divák nemal šancu v tej rýchlosti sa prikloniť na stranu dobra či zla, nielenže toho sa tu dialo veľa , ale aj postavy sa tak veľmi menili, že sem-tam z toho bol celkový bordel. Prvá séria bola hlavne o zombie, ale druhá zas riešila prečo sa to cele udialo a hlavne tam bol boj o moc tak nezaujímavý, že celý slušný zombie príbeh pochovalo pod nánosom vaty. Ako som prvú sériu žral, tak druhu som ledva dopozeral a ten koniec, ten koniec.... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingdom je skvelá jazda. Pôsobivý boj o kráľovský trón vo Feudálnom Japonsku na pozadí čerstvo prebiehajúcej desivej zombies nákazy. Nikto si nemôže byť istý prežitím, ani dôležité postavy. Parádny vizuál (od výpravy cez kostýmy atď.) po sympatický kasting a pôsobivé bojové scény. Niektoré epizódy možnože veľmi mierne nudia, ale fakt ide len o symbolické množstvo. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto bolo presne podľa môjho gusta. Trochu historická detektívka, trochu intrigánsky polit-thriller a veľmi zombie masaker. :) Je to výpravné (kostýmy, zbrane, dekorácie, davové scény, evidentne to stálo pekné peniaze), s fajn príbehom, niekoľkými nečakanými zvratmi a parádne natočenou brutálnou akciou. Zombie majú zaujímavú vlastnosť, prebúdzajú sa až po súmraku, za denného svetla sa napchajú niekam do tieňa a tam ležia ako mŕtvi. Celé to má vlastne jedinú chybu - skončí to v najlepšom. Šup sem s druhou sezónou, ale rýchlo! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Bez toho, že bych si o tom něco četl, jsem si na doporučení pustil první díl; myslel jsem si, že to bude jen nějaká kostýmní asijská historická dobovka. No, spletl jsem se... Tahle kombinace hororu, feudální Koreji, občasné komedie a válečného filmu je strašně zvláštní. Společně s čistým a krásným obrazem, exotickým prostředím a tasenými meči to působí jako živá voda. Jediný problém je, že zatím není druhá řada. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama