Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

vurhor 

všechny recenze uživatele

V době stále napjatější pandemie není nic lepšího než na Neflixu objevit korejský zombie seriál, který se však od té hromady dalších zombie flicků odlišuje tím, že se odehrává na konci 16. století. Takže pokud chcete vidět hustě a zároveň trochu směšně oblékající se asiaty, kteří se stylem Michonne z Walking Dead stínají blyštivými čepelemi hlavy požírajícím mrtvákům, Kingdom je přesně pro vás. Seriálu se dobře daří propojit motiv stále zhoršující se zombie epidemie s motivem královské politiky, který ze seriálu částečně dělá i takové historické drama plné intrik. Žádnou Hru o trůny ale nečekejte, postavy (i přestože mnohé jsou dobře napsané a často zajímavé) jsou hodně jednodimenzionální - klaďáci se chovají hodně kladně, padouši hodně záporně. V rámci celého seriálu to ale zas až tolik nevadí. Palácové intriky jsou sice dobrým zpestřením celého seriálového zážitku, ale to pravé potěšení stejně vychází z vypořádáváním se s celou tou zombie šlamastikou, která mnohokrát v divákovi vyvolá pocit beznaděje a stresu. A s tím taktéž přichází i napětí, což samozřejmě chceme, ne? Ještě kdyby se seriál zbavil v některých částech jisté utahanosti a zmatečnosti v ustanovení kdo je kdo a kdo dělá co, byla by to naprosto parádní podívaná. I tak to ale stopro stojí za zhlédnutí. Kam se hrabe corona! Lepší 4* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Věru, mezi zombie seriály špička, ale jen kvůli morálně pochybné a neschopné postavě zbabělce a hňupa, který neváhá udělat rozhodnutí ohrožující život hromady lidí, a jenž přebíhá mezi oběma stranami barikády, jak se to hodí, ale asi protože se chová jako naivní jelito, je všemi bláhosklonně tolerován a vše mu projde, bych seriálu nedal 5*, ani kdyby to byl excelentní náser. Tvůrci si pomáhají v rámci nekomplikování děje několika berličkami typu hrdinové v prekérní situaci, střih a hrdinové zdrhají na místě, kam kdyby se chtěli dostat, tak většina to nestihne a zařve. O častém zabíjení nemrtvých sekem přes krk nemluvě. Ale dost frflání, je to pořád dost dobré, výpravné, napínavé a zasazením do historické epochy korejských dějin atraktivní. 1. a 2. série: 8/10. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že spojení historie a zombíků bude takhle skvěle fungovat. Klobouk dolů nejen před zajímavým scénářem, který kombinuje politické intriky s šířící se nákazou, ale především před kaskadéry a trikovými specialisty, protože během některých momentů jsem měl o kaskadéry opravdu strach, pár úmrtí vypadalo velmi naturalisticky. Masky sice nejsou tak působivé jako v Živých mrtvých, ale faktor zábavnosti je úplně někde jinde (v případě Kindgom mnohem výše). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Řada: ** Tak v první řadě, slovo “zombie” v seriálu nepadne (to je jen debilní CZ překlad). To co v seriálu probíhá nejsou zombie ani z rychlíku (teda max jen toho do Pusanu). To oč tam běhá (někdy i rychleji než jezdec na koni) se bojí slunce (jako upíři). Takže Vamp-bie? Nebo Sprint-bie upířího typu? Jo a taky nejedí vepřové. Takže islamistického vyznání... Tak nebo tak, retardovaná inovace, co dělá zombie žánru spíš ostudu. To co funguje skvěle je dobové umístění. Vypadá to skvěle a skvěle fungují i tahanice o následnictví trůnu. Ze začátku je to dost utahané a užvaněné. Pak pomalý rozjezd vystřídá probíhající chaos. Dál. Bohužel umístění do Koreje nese jeden trapný fakt. Alespoň pro mě. Jsou všichni stejní… Jakmile nedojde na identifikaci jménem (nebo titulem), je to v háji. Kdyby alespoň všichni nenosili to  samé (fialové kimono + klobouk nebo nějaké roztrhání hadry). Občas má někdo na klobouku peří, ale stejně vím prd kam je zařadit. Co působí dobře je také fakt, že se neštítí krve. Sekání hlav (nebo do hlav) vším co se dá ve středověku najít je samozřejmost. Celkově vzato, pokud někoho neuráží prznění pravidel zombie (běhání-světloplachost-islamismus) a občas neskutečně retardované zvraty a směr scénáře, klidně si jednu-dvě hvězdičky přihoďte. Za mě jako celek podprůměr. 2.řada: *** Druhá řada je výrazně jiná. Jako kdyby si sedla tlupa scénáristů a snažila se tomto zpětně dát nějaký smysl a pravidla (třeba že nákaza i mutuje). No, částečně jim to i jde, ale spoléhat se na to nedá. Přece jen na 7 let latence Sprint-bie-tidy (jak jsem si tu záhadnou nemoc oživující mrtvé pracovně pojmenoval) bude potřeba moře fantazie a koumání. Nicméně, děj se hodně věnuje tahanicím o moc a “akce” nutně neznamená zběsilé pobíhání nakažených tajtrlíků. A konec? Ten sérii naprosto zabil. Nejhorší epizoda ze všec je ta poslední. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příspěvěk do zombie žánru z neokoukaného prostředí feudální Asie, kterému se daří bodovat hned v několika rovinách. Tou hlavní je bezpochyby schopnost korejských tvůrců podávat relativně složité příběhy jednoduše. Díky tomu můžeme sledovat zdařilé politické drama, které originálním způsobem využívá, oživuje a osvěžuje zákonitosti zombie subžánru. Z hlediska příběhu je Kingdeom neokoukaný a originální počin, který svému žánru nedělá ostudu. Bohužel však stejně jako většina seriálů docela často mlátí prázdnou slámu a spíš než posouvání děje sledujeme nudnější dějovou výplň a občas si bohužel musí vzít dovolenou i logika. To je však něco, co se dalo od seriálu, která má 12 epizod čekat. Hru na první a druhou sérii hrát odmítám, protože se jedná o jeden souvislý děj, který po první šestici dílů není nijak uzavřen. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)

Reklama

Reklama