Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Romantiky zde bylo tak akorát. Oba hlavní představitelé jsou velmi sympatičtí a oba bojují se svými vnitřními démony. Zatím co ona si to přiznává a pomalu se zotavuje, on se v tom naopak více a více utápí a má pocit, že právě kvůli tomu ubližuje ostatním. Pomalejší rozjezd filmu vyvažuje lehká melancholická romance, která vústí v bombu plnou emocí. Konec je opravdu i pro ty největší drsňáky emočním peklem. Mě ale v tom příběhu něco chybělo, nějaká ta zajímavost, jiskra, která by to všechno oživila. Možná více zosobnit hlavní hrdiny divákovi, abychom si k nim tu cestu našli bližší než takhle. Proto hodnotím průměrem, ale rozhodne je to lepší průměr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Matematika asi nepustí, pretože nechápem, ako môžu mať dvaja "náctiletí" dokopy 45 rokov. Nevadí. Viac vadí, že Netflix pokračuje vo svojej vyprahnutej korektnosti a mení si literárne diela, ako sa mu zapáči. Proste ak spisovateľ napíše vychrtlý blonďák, tak Netflix to zmení na inžiniera z Ugandy a môžete sa aj posrať. Na druhej strane našťastie nepopustil uzdu svojej zvrátenej fantázii a ani jedna z postáv sa na konci nepremení v úchyláka, ani si nechce zmeniť pohlavie. A tomu by sme mali v prípade Netflixu byť nadmieru vďační. Ponechal to v rovine dvoch normálnych heterákov s tínedžerskými problémami, žiaľ s plochými dialógmi, ktorým niekedy chýba hudba. V hluchých pasážach je tej hudby zas až habadej a naozaj kvalitnej. Divák však často máva pocit, že ide len o nejakú konverzačku, v ktorej totálne chýba chémia. Podľa mňa nevhodne vybraná dvojica. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně o objevování krás státu nacházejícího se na východě USA to není, o hledání a (ne)nalézání lidských předností a slabostí už ano. Její ségra Dakota byla před časem smrtelně nemocná v procítěném dramatu Now is good, Elle v podobně silném a nenápadném kousku o dospívajících, se kterými se život nemazlí, sice neumírá, ale smrt už se v jejím případě nepříjemně ozvala. Při autonehodě přišla o sestru, smrt navíc fascinuje jejího nového kamaráda. On je tak trochu blázen, ona měsíce uzavřená do sebe, takže není úplně jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Těžké téma, hmatatelná chemie mezi milenci, bystré a přemoudřelé věty náctiletých. Každoročně podobný přírůstek mezi filmové diváky holt zavítá. V případě dobrého scénáře a šikovného režiséra to může klapnout, na mě tentokrát tyhle duše ztrápených teenagerů zapůsobily tak napůl. Zejména ke konci bych pár výtek měl, celkově ale i díky velmi dobrým mladým hercům převládá spokojenost. Budoucnost nebude zlá. Tři až čtyři hvězdy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že několik posledních, žánrově příbuzných a tématicky podobných snímků, mě opravdu velmi oslovilo, těšil jsem se i na tuto podívanou, jenž má vysoká očekávání ale bohužel nakonec příliš nenaplnila. Zásadním společným prvkem, proč mě ony předchozí filmy totiž bavili, byli velice výrazné postavy ústředních mladých hrdinů, což zde ovšem neplatí, a v tom vidím ten hlavní důvod, proč nejsem až tolik spokojený. Určitě to tedy ale není vina jejich hereckých představitelů, jelikož jak Fanning, tak Smith jsou opravdu talentovaní a sympatičtí herci s velkou budoucností, příčinou je spíš pojetí jejich postav, které působí na jednu stranu až příliš chladně a v souvislosti s jejich problémy nepřesvědčivě, na druhou stranu jejich neustálé depresivní projevy mě vůbec nebavily, konkrétně u Smitha mi až vadily a navíc až příliš zastínily jejich milostné vzplanutí, které na mě působilo takovým jen tím „jen tak mimochodem“ způsobem. Ani samotná zápletka pak navíc nenabízí zrovna výnosnou zábavnost, celé je to bez tempa, bez nějakých dramaticky silnějších momentů a další opravdu zásadní nepříjemnost shledávám ve výrazné nefunkčnosti emocí, což nelze v takovémto typu film rozhodně tolerovat. Všechny malé zázraky zkrátka ve většině ohledech zůstaly za mým očekáváním, a mrzí mě to o to víc, že pro podobné snímky mám skutečně slabost. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nezasáhlo mě to. Ne tak, jak by mělo. Finch a Violet...ten vztah mezi nimi, působilo to nevěrohodně, chemie u hlavních představitelů dle mého jednoduše nefungovala. Nedokázala jsem s nimi soucítit. Zatraceně mě to štve, jelikož se snímek (kniha) zabývá opomíjenými tématy - jako je například bipolární porucha... Stopáž nějak uteče, ale ve výsledku? No nevím, dojmy skoro žádné. Ani se to nedrželo předlohy. A i když se snažím tento počin hodnotit nezávisle na ní, stále z toho nejsem na větvi. Ale soundtrack ten se povedl. Palec nahoru za Sonny & The Sunsets. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama