Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ona je nešťastná, protože jí zemřela sestra. On je nepředvídatelný, samotářský a divný. A oba dohromady se snaží žít a přežít ve světě, s nímž si neví tak úplně rady... Tahle teenage romance není primárně taková ta veselá optimistická záležitost, jako spíš hodně závažná studie toho, jak složitý může být život s bipolární poruchou, a že ani láska nemusí zachránit člověka, nad nímž nemoc přebírá kontrolu. Ale zde je z mého pohledu největší kámen úrazu. Ve filmu se totiž divák snad ani nedozví, že Finch trpí bipolární poruchou. Kdybych nečetl knihu, řekl bych si, že je to prostě jen takový ten depresivní typ člověka, který k depresi vlastně ani nemá důvod. Ale já knihu četl. A je to snad moje nejoblíbenější kniha v rámci žánru young adult. Poprvé jsem knihu četl v březnu 2017 a od té doby pak ještě minimálně dvakrát. A konec mě pokaždé rozbrečel a totálně rozsekal! Proto nemohu být s filmem spokojený. Mám totiž pocit, že ve filmu a hlavně v chování a vztahu ústřední dvojice jsem se dokázal orientovat jen díky tomu, že jsem dobře znal knihu. Film vynechal mnoho věcí a řadu dalších věcí zjednodušil. Nedozvíme se například, že si Finch rád vyhledává na internetu způsoby sebevražd i se statistikami, kolik lidí se o ní pokusilo a jaká byla úspěšnost. Ve filmu se také neseznámíme s Finchovými rodiči, byť v knize je jedna poměrně důležitá scéna konfrontace Finche s jeho otcem. Je toho mnohem víc, ale nebudu to zde zbytečně rozepisovat. Film je spíše takovým průletem celého příběhu popsaného v knize, který na papíře funguje fantasticky. A taková poslední výtka je v obsazení Finche. Justice Smith prostě není Finch! Nemá charisma knižního Finche, a to je bohužel špatně. V knize je Finch popsaný úplně jinak, jako vysoký, hubený, modrooký. A určitě to v knize není černoch ani míšenec. Když jsem četl knihu, představoval jsem si na roli Finche Nicholase Houlta. Hned by to vypadalo jinak... Závěrem přemýšlím, jestli by se mi to líbilo, kdybych nečetl knihu. Asi bych to označil za průměrný příběh se smutným koncem. Ale byl bych zmatený, proč se postavy chovaly tak, jak se chovaly. A tak hodnotím jako slabší průměr. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O křehkosti dospívání zatížené dost fatálními životními ranami. Kluk I holka jsou sympatické rozbolavělé bytůstky. Hlavně zábavný a záhadný kluk, do toho bych se zamilovala hned. Škoda, že to skončilo tak dojímavým dlouhým martyriem, které  bylo zjevně vypočítavé, až to nebylo hezké. SHRNUTÍ: Pro puboše, když si chtějí pobrečet. ()

Reklama

wege 

všechny recenze uživatele

Mám nyní v seznamu filmů, co chci vidět, 2315 položek. Ten seznam je moje pýcha, má systém, má hodnotu, je to má dlouhodobá a nikdy nekončící práce. Jsou tam klasiky, které mě z nějakého důvodu zatím minuly, filmy, které jsem prostě nestihl, nové netflixovky, je tam všechno (kecám). Používám generátor náhodných čísel na výběr, na co koukat. Chodí pešek okolo a padl na All the Bright Places (65% zde je limit pro zařazení na seznam, pokud teda neexistuje jiný důvod, který si dokážu obhájit). Ok, je to krásně melancholické, Elle pořád vypadá, jak raněné kotě, ta poloha jí sedí. Jen nevím, co nebo spíše koho bude chtít hrát teď, protože na středoškolačku už přestává vypadat. Ten týpek je prostě týpek. Mají oba trochu bordel v hlavě, ale přes první pohled, jak to působí, to zase není úplně vyhráblá blbost. Je to prostě film, který dáte v MHD cestou z práce a do práce. To je tak, když děláte na druhé straně Prahy, a nechce se vám dělat, to co obvykle, tedy číst. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Matematika asi nepustí, pretože nechápem, ako môžu mať dvaja "náctiletí" dokopy 45 rokov. Nevadí. Viac vadí, že Netflix pokračuje vo svojej vyprahnutej korektnosti a mení si literárne diela, ako sa mu zapáči. Proste ak spisovateľ napíše vychrtlý blonďák, tak Netflix to zmení na inžiniera z Ugandy a môžete sa aj posrať. Na druhej strane našťastie nepopustil uzdu svojej zvrátenej fantázii a ani jedna z postáv sa na konci nepremení v úchyláka, ani si nechce zmeniť pohlavie. A tomu by sme mali v prípade Netflixu byť nadmieru vďační. Ponechal to v rovine dvoch normálnych heterákov s tínedžerskými problémami, žiaľ s plochými dialógmi, ktorým niekedy chýba hudba. V hluchých pasážach je tej hudby zas až habadej a naozaj kvalitnej. Divák však často máva pocit, že ide len o nejakú konverzačku, v ktorej totálne chýba chémia. Podľa mňa nevhodne vybraná dvojica. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrná teen slaďárna,která sice ze začátku vypadá na slušnou emocionální podívanou,ale nějakým divným zázrakem postupně vyšumí do ztracena a po emoční stránce na mě nezafungovala.Možná jsem už moc velký cynik,ale podobných filmů vzniká každý rok několik a dobrý soundtrack to nezachrání.Tady jsem se navíc nemohl ubránit pocitu,že oproti knížce (kterou jsem nečetl) tu dost podstatných věcí chybí...60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama