Reklama

Reklama

Gieokeui bam

  • Jižní Korea 기억의 밤 (více)
Trailer

VOD (1)

Když se mu milovaný starší bratr po únosu vrátí jako úplně jiný člověk, rozhodne se Jin-Seok v tomto zamotaném thrilleru zjistit, co se doopravdy stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Jakože dlouho jsem neviděla film, kdy od začátku do konce nemám šajna vo co gou a moje konspirační teorie nefungují. Mazec. Ani minutu jsem se nenudila. Sice jsem měla chvíli pocit, že už je to poněkud překombinované a to cca někdy v půlce filmu, tudíž jsem netušila co mě ještě všechno čeká, a myslela jsem si, že tomu dám tak tři hvězdy. To se ale rapidně měnilo v další polovině. Už už jsem chtěla dát i pět, ale přece jenom jistá překombinovanost tam je a místy je do očí bijící, že je něco špatně akorát člověk prostě neví co. Zůstanu teda na 4*, ale teda fujó byla to vcelku jízda ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zlepenec, v ktorom sa dotyčný snažil použiť každý jeden prvok, ktorým sa kórejská kinematografia za posledné dekády preslávila. Bez vlastného vkladu, bez invencie. Úvod je rutinne natočený mysteriózny thriller s prvkami hororu. Nasleduje šokujúci zvrat, avšak v krajne nepresvedčivom podaní. Krimi dráma následne ústi do predvídateľného finále z kategórie "psychologická tortúra" a vzápätí (nestačilo im) do najstupídnejšieho "meditatívneho" epilógu, aký som kedy mal tú možnosť vidieť... a pokiaľ všetko do onoho epilógu môže slúžiť ako príklad ešte celkom pohodlne pozerateľného gýču (nech je ako je), epilóg je už gýč najhrubšieho zrna. Hej, gýč je popri zlepenci druhé slovo, ktoré tento zabudnutia hodný výlet vystihuje... vlastne neviem, čo sa tu toľko rozpisujem!? ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Já naprosto chápu, pokud si někdo stěžuje na logiku, konstrukci příběhu, zvraty. Je to o tom přistoupit na pravidla filmu a mě ani tak samotná pointa nevadí a i zvraty bych akceptoval, mám však problém s logikou, která dostala pořádně na prdel v tom flashbacku v bytě. Když vás totiž pronásleduje mladej týpek s nožem v ruce a žadoní, aby jste neřvali a že chce odejít, přitom vám je v patách, přišlo mi to kurevsky komický a až debilní. Totálně to rozbilo, do té doby jinak kvalitně promíchaný thriller, říznutej akcí a hororovým, až Hitchckockovým feelingem. Já jsem totiž doufal, že po odhalení toho o co tam jde, to bude v závěru pojatý jinak a postavy se vůči sobě víc otevřou, ale zůstalo to pouze na povrchu. Chválím úplný konec filmu, kterej je klasicky Korejský, nekompromisní a bez happyendu. Akci tvoří jen pár pěších honiček, občas nějaká bouračka - opět, klasicky Korejské, takže adrenalin, pot a fyzično tryská na diváka, takže v tomhle si Korejci opět splnili standart. Herecké obsazení je kvalitní a nechybí ani solidní vývoj všech postav. Kdyby scénárista nezadupal k závěru logiku, tak bych byl emocionálně vyždímaný, takhle mi to v závěru přišlo nijaké. Musim ještě pochválit jednu lekačku z první čtvrt hodiny, ta mě fakt dostala. Takže jo, je to kvalitní řemeslo, ale na můj vkus v mnoha ohledech nedotažený. Chválim pointu, herecké výkony, ale nelíbil se mi průběh a rekonstrukce událostí. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám ke skoro soukmenovcům blízko a po pradědovi mi v žilách koluje i trocha jejich krve, tak bych neměla být z ničeho v tomto filmu nějak zvlášť překvapená. Leda hovno, překvapená sem byla několikrát a takovejhle mindfuck většinou zažívám po obzvlášť silném modelu THC. Nedovedu si představit co by se dělo, kdybych na tohle koukala zhulená, protože už takhle jsem se během filmu musela Alíka ptát, jestli sem si špeka fakt nedala, než sem se konečně chytla, vše si spojila a došlo mi o co tady půjde. Každopádně ta cesta za poznáním pravdy neměla chybu - Začátek hororovej, kde sem se u jedný scény málem posrala a vypískla nahlas, abych příteli opět dokázala, jak moc zbabělá sračka sem a jako bonus vzbudila našeho psa. Poté se děj odebere do jiných kolejí, následně se vše obrátí o 180 stupňů jinam, pak se to převrátí naruby a nakonec se to celý vydá úplně jinou cestou, takže sem prostě jen chrochtala blahem, jak to jihokorejci opět dokonale zvládli a znovu natočili film, kterej posere zblitek světa. Závěr byl opět dokonale jihokorejskej, já si opět pořvala a scéna, co se dostaví během titulků mě rozeřvala ještě víc. Pokud během filmu budete mít pocit, že jste za kokota, jelikož ještě čtvrt hodiny před koncem vůbec nevíte, která bije, tak klid. Vše do sebe na konci krásně zapadne a budete ušetřeni milionu konspiračních teorií, jak to teda bylo, kdo byl kdo a kdo co udělal či neudělal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byla od jihokorejských soudruhů pěkná zákeřnost. Čekal jsem předvídatelný děj a tradiční korejské přehrávání a pitvoření, namísto toho jsem dostal perfektně fungující thriller, u kterého jsem chvílemi nebyl jistý, jestli jsem já opravdu já, nebo jestli se náhodou někomu (případně i sám sobě) zrovna nezdám. Ani teď si tím nejsem jistý, a to mě ještě čeká lustrace mých nejbližších, čekám, že to u nás celé zakončí vichr z hor. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 11. března do 8. června 2017. (Emo-haunter)
  • Režisér se inspiroval příběhem, který mu vyprávěl jeho blízký přítel. Údajně jeho bratranec odešel na měsíc z domova a vrátil se jako někdo úplně jiný. Hang-joon Jang také čerpal inspiraci z francouzské lidové pohádky „Modrovous“. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama