Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Harry Potter úspěšně dokončil studium v Bradavicích a rozhodl se pro další zastávku v džungli, kterou režisér efektně vyobrazil jako místo, které překypuje rozmanitou faunou a flórou a zároveň jako nehostinné prostředí, které nemá daleko k peklu. Nechybí scény, z nichž je cítit bezmoc, zoufalství a beznaděj. Film jasně dává najevo, že nad takovýmito extrémními podmínkami nelze vyhrát, což je velké plus. Na druhou stranu jsem očekával trochu více survival prvků + více konkrétních záběrů na nebezpečná zvířata, hmyz, nebo rostliny. Harry sice musel sežrat ptačí mláďata, vyndat červa z palice a hamtat desítky kilometrů se schnilejma hnátama, ale i tak jsem měl pocit, že ona džungle nebyla fůči němu tak brutální, jak mohla býti. Přes všechny neduhy se však jedná o rozhodně zajímavou podívanou. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do letoška jsem snad neviděl takový dobrodružný film z džungle v takovémhle ladění a dle životopisu. A letos už je to třetí. Po tomhle kousku s výmluvným názvem (a taky dost debilním) ještě Lost City of Z a zčásti také Zlato. Ne, že bych si stěžoval, ani potřetí jsem se nijak nenudil a za posledních pár let je to další film po Horns, který bych doporučil kvůli Radcliffovi. První půlka je víceméně přátelský road trip po Latinské Americe, v té druhé už se leckdy dějí tak nechutné věci, že jsem občas jen nestačil věřit vlastním očím. A je to navíc tak správně drásavé a zručně natočené, že je opět škoda, že snímek bez větších skrupulí víceméně zapadne. PS : Thomas Kretchman je neskutečně badass! ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film si pokojne zaslúži byť v červených číslach. Solídna survival dráma, ktorej ani prinajmenšom neškodí Daniel Radcliffe. V jeho pozícii nie je ľahké z našich hláv odstrániť čarodejníka s jazvou, pretože ho takto máme všetci prirodzene zafixovaného. No počas cesty po amazónskom lese ma presvedčil, že vie zahrať aj iné role a jeho dobrodružstvo som si maximálne užila s ním. Bavili ma flashbacky do "normálneho" sveta, ktoré divákovi aspoň na chvíľu umožnili oddych od prírody (pretože už aj sama som jej mala napriek jej kráse celkom dosť), bavili ma jeho halucinácie a najmä ma bavila jeho vôľa nevzdať to. Rešpekt voči takýmto dobrodruhom. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený dobrodružný snímek, který dokáže s klidem konkurovat třeba nedávnému Ztracenému městu Z. Celý film se odehrává v džungli, je svižný, napínavý a v pár momentech až obdivuhodně strhující. Daniel Radcliffe hraje dobře a za vyzdvihnutí stojí opravdu výborná hudba a úžasně natočené scény na řece. A pár nechutných záběrů nikoho chladným rozhodně nenechá, ale to by potom nebyl ten správný survival. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snad vůbec poprvé jsem viděl Radcliffa v nepotterovské roli, ve které byl celkem dobrý. Samozřejmě si na jeho místě dovedu představit více než tucet herců, kterým by to seklo víc. Nicméně mě zde vůbec neiritoval. Přeci jen mu jde hrát lépe živé než mrtvé. Úvod byl malinko rozpačitý a vtáhnutí do děje hrozně rychlé. Z ničeho nic vznikne mezi dvěma lidmi za pár dní nepřetrhnutelné pouto (dost možná doplněné i o homosexuální večerní hrátky) a ochota položit jeden za druhého život. Poté už člověk sleduje výhradně boj o přežití, který hlavní hrdina nesvádí ani tak s nehostinnou džunglí, jako spíše sám se sebou a svými vnitřními démony. Divácký dojem mi narušoval, z mého odborného diváckého pohledu, celkem zprasený střih. Večer si snímkem určitě nepokazíte, ale rozhodně bych nečekal zázraky. Solidní zábava. Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)

Reklama

Reklama