Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nečakajte, že zažijete nejakú žánrovú revolúciu či do detailov vyladenú drámu, z ktorej nebudete môcť večer zaspať. Jednoducho si spríjemníte večer s pútavou adrenalínovou jazdou, kde na vás okrem exotickej Bolívie bude čakať aj talentovaný Radcliffe so svojou premenou na nepoznanie. Príjemná jednohubka - neurazí, neohúri, no na jedno zhliadnutie si ju vcelku užijete. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak po čase zase jeden dobrodružák, kterej se mi fakt líbil. Není "moderně" akční ale ani příliš rozvláčnej, je celkem realistickej, hlavně neřeší se v něm nějaká láska a podobný kraviny a i přes delší stopáž slušně odsejpá. Jo, jsou v něm sem tam nějaký takový ty klasický šablony, ale žádná tragédie... Třeba: (starej zkušenej zálesák) "Bude pršet." (mladej zelenáč jízlivě) "A z čeho by asi tak mělo pršet?" (střih) Slejvák jako kráva. Jinak pidimužík Potter mě v roli židovskýho dobrodruha překvapivě dost bavil, i když tedy v džanglu baštil laskominy, který určitě nebyly košer a nevím, co by na to řekl jeho rabín. Měl taky jednu hodně zajímavou halucinaci (rejža mě dostal) a žížalák v jeho kedlubně byl teda fakt hustej. Jen příště prosím bez nějakých přeslazených happyendů, pak to bude za plný počet. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film má čo ponúknuť ... nevyspytateľnú džungľu aj so všetkými jej zvukmi, peknú muziku, dobre hrajúceho Daniela a životnú skúsenosť jedného statočného dobrodruha. Až na pár momentov, celkom slušná záležitosť. Apropo ... mám pocit, že meno Harry Potter sa v komentároch objavuje častejšie ako Daniel Radcliffe ... sa spamätajte. 3,5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jungle" mi opäť potvrdzuje, že Daniel Radcliffe si posledné roky vyberá scenáre, ktoré mu skutočne dávajú možnosť ísť na dno svojich hereckých síl. A myslím si, že opätovne svoju rolu zvláda výborne a človek chce, aby sa z tej situácie dostal a aby sa mu podarilo prežiť. Aj keď si priznajme na druhú stranu, vieme, že sa odtiaľ dostane. Ako? Na začiatku je predsa rozprávačom celého príbehu. A ako by ho mohol rozprávať, keby to neprežil? A možno to je trošku negatívum, no nemyslím si, že je to veľké mínus pre film. Osobne sa mi páči aj dobrodružná polovica filmu, a rovnako aj survival časť filmu. V dobrodružnej časti, ktorá je trošku srdečnejšia, no súčasne aj desivá v tom, že nevieme kam sa naši hrdinovia nakoniec dostanú a či môžu Karlovi veriť. A nebudeme si klamať, Karl je veľmi zvláštnou postavou. Nevieme čo si o ňom myslieť a niektoré scénky s ním sú skutočne zvláštne. Ako keby ani nevedel čo vlastne robiť. No potom sa Yossi (Daniel Radcliffe) rozdelí od svojej skupiny, a s iba pár vecami, ktoré mu ostali sa musí dostať z džungle von. A funguje to veľmi dobre. Mám pocit, že postavy mi ponúkli dosť na to, aby som sa o ich osudy zaujímal, džungľa je zaujímavé miesto. S množstvom nádhernej scenérie a množstvom nebezpečenstiev. Malých aj veľkých. Živých aj neživých. Takže v tomto smere to film zvládal skvele. Sú 2 veľké problémy, ktoré s týmto filmom mám. Prvým je štýl zostrihania scén v survival časti filmu. Keď si Yossi hodí speed, tak súčasne sa naspeeduje aj kamera a začne sa to strihať hala-bala. A hoci rozumiem o čo im ide, nemyslím si, že to bola dobrá voľba. A čo ma najviac otravovalo boli jeho sny a flashbacky počas druhej polky filmu. Človek je ponorený do toho, čo sa práve deje a zrazu sa ocitneme v úplne inom mieste v scénke, ktorá ako keby bola vystrihnutá z úplne iného filmu a nepasovala tam. A nepodáva to príbeh lepšie, naopak to človeka absolútne vyruší zo záujmu a zrazu nevie čo sa deje. Osobne si myslím, že možno mohol byť film aj o niečo drsnejší. Koniec koncov, trailer mi sľuboval drsný príbeh z džungle. No osobne si myslím, že moc drsných scénok sa tu neobjaví a je to pre bežného diváka celkom pozerateľné. Rozumiem tomu, no mne by trošku viac drsných scénok nevadilo. Celkovo som s filmom spokojný a podľa mňa stojí za pozornosť. Je dostatočne zaujímavý na to, aby si v ňom človek našiel to svoje. Aj v rámci dobrodružstva aj survival akcie. Rozhodnite sa sami a čeknite si film. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama