Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do letoška jsem snad neviděl takový dobrodružný film z džungle v takovémhle ladění a dle životopisu. A letos už je to třetí. Po tomhle kousku s výmluvným názvem (a taky dost debilním) ještě Lost City of Z a zčásti také Zlato. Ne, že bych si stěžoval, ani potřetí jsem se nijak nenudil a za posledních pár let je to další film po Horns, který bych doporučil kvůli Radcliffovi. První půlka je víceméně přátelský road trip po Latinské Americe, v té druhé už se leckdy dějí tak nechutné věci, že jsem občas jen nestačil věřit vlastním očím. A je to navíc tak správně drásavé a zručně natočené, že je opět škoda, že snímek bez větších skrupulí víceméně zapadne. PS : Thomas Kretchman je neskutečně badass! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM ŽÍT JINAK A PROŽÍT NĚCO NEOBYČEJNÉHO. VSTOUPIT DO NEZNÁMÉHO. OBJEVIT ZTRACENÉ KMENY, SKRYTÉ POKLADY. NEJTEMNĚJŠÍ SRDCE DŽUNGLE. A PRÁVĚ PROTO JSEM SKONČIL V JIŽNÍ AMERICE…“ /// Ztracen v džungli je určitě víc psychologickej než akční thriller. Vo tomhle dobrodružství se prostě musela napsat knížka a natočit film. Člověk tady bojuje nejen s přírodou, ale hlavně sám se sebou. V reálu je předvedený, kdy má smysl bulet nad poraněnou nohou či naopak nemá smysl bláznivě křepčit nad nalezenou šlápotou. Navíc mi dává celkem jasnou odpověď na otázku, jak velkej jsem dobrodruh. Daniel Radcliff si boj o přežití a těžkej život dobrodruha vyzkoušel v bizarním Švýcaráku. Taky tady dokazuje, že od Harryho Pottera ušel obrovskej flák cesty (nejen džunglí). Často (vlastně furt) jde o život, takže ze všeho nejdůležitější je to realisticky předvýst a nechat obecenstvo uvěřit. Straší se prostředím, děsivý je vynucený sebepoškozování a pojídání kdejakejch sraček. Všudypřítomná kamera si libuje v detailech a spolu se světlem a zvuky džungle, úspěšně pomáhá zakrejt nízkej rozpočet. Vytknout můžu slabší úvod (neslaný nemastný navázání vztahů), možná i halucinogenní odbočky, který nás z napětí džungle odvádějí (stejně jako Yossiho) mimo realitu. Velkým kladem je, že tahle „one man show“ přesně ví, kdy skončit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Jungle: A Harrowing True Story of Survival“, kterou v roce 1993 napsal Yossi Ghinsberg, neznám. 2.) Chystám se ztratit a nechcu dopadnout jako v tomhle fóru. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Hery Potrat a Ohnitá noha by byl komplexně skousnutelný filmík, uvěřitelný, moc pěkně natočený a mile dobrodružný, kdyby do hlavní role neobsadili někoho, kdo by na první pohled vysílením chcípnul už jen po vyslabikování slova d-ž-u-n-g-l-e, natož aby tam přežil jedinou noc, a kdo by se celou dobu sterilně netvářil, jako by měl v prdeli zaražené koště na fanfrpál a opruzeného pěticentimetrového Voldemorta. Danek to sice zase těžce nedával, ale ten podkožní parazit místo blesku mu na čele moc slušel. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto lektor bushcraftu si kladu otázku, proč byl do role dobrodruha Yossiho obsazen zrovna Daniel Radcliffe, jenž by dle mého odborného soudu v opravdové džungli přežil snad jedině za pomoci kouzel. Zkušený divák si tohoto disharmonického vztahu mezi hercem a danou postavou bezesporu povšimne, v důsledku čehož se ze snímku hned v úvodu vytratí aspekt uvěřitelnosti. Greg McLean se dosud profiloval jako tvůrce oddechových hororů a i survivalový Jungle směřuje k prostému zabavení publika. Režisér zápolí zejména s narací příběhu, která je v McLeanově pojetí redukována na pouhý sled dramatických obrazů postrádajících sumární koherenci, což zákonitě neumožňuje gradovat napětí. Tento koukatelný cestopis s prvky naturalismu ode mě obdrží dvě hvězdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. Myslím, že do počátku sekce červených čísel by měl patřit a to i přes počáteční strnulejší tempo. Příběh nabírá obrátky až poté, co se skupina rozdělí a průvodce spolu s jedním z dobrodruhů odchází po své vlastní ose. Scény pěkně vykreslují nekonečnost a nepřehlednost pralesa, ale také tíseň a bezvýchodnost situace z pohledu hlavního hrdiny. Jedinou spásou je řeka, avšak když se od ní vzdálí, je prakticky ztracen a odsouzen k smrti v neprostupné džungli. V některých pasážích mi film připomněl starý počin Zázraky se dějí. Mile mě překvapil i Daniel Radclife. Skutečnost, že tvůrci zpracovávají reálný příběh, umocňuje výsledný dojem. Díky napínavému závěru jsem zvažoval i pátou hvězdičku. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)

Reklama

Reklama